Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.
Next forumda son yıllarda aktif değilim sebebi ise kullanmakta olduğum bir next cihaz olmaması, next forumda oldugum süre içerisinde ne forum yöneticileriyle nede forum içinde kullanıcılarla olumsuzluk yaşamadım, en son next cihazımı bu forum aracılığıyla sattım, paylasımlarımı sadece kullanıcıların bir engelden kurtulması arzusuyla hazırladım ve paylaştım, tüm mesajımıda alıp next forumda paylaşılmış olsa bile benim için sorun değil, Kaldı ki benim ismimden bir rahatsızlık varsa Forum yöneticileri burda beni çok öncesindende forumdan atabilirlerdi, isterlerse şu an bile atabilirler, ismimi silmeye harcadıgın zamanı burda istenmeyen adam bile ilan edilmiş olsam en azından emeğe saygı gereği ya o resmi paylaşmaz yada her şeyi kabullenip bir teşekkürrü çok görmeyebilirdin, kırgın değilim, küskün değilim, ancak bazan kendime değmezmiş dediğim zamanlar çok olmaya başladı, Kolay gelsin, gereksiz muhabbet için hepinizden özür dilerimçook özürdilerim kotu niyetlı bir paylaşım deyildi amac sadece cihazın arkasında duranların oldunu gostermektiistedim isim sorun olur duşuncesiyle sildim,evet suçum isminizi silmek se evet suçluyum.
oscam.dvbapi(oscam prio)dosyası fabrika ayarlarına dönüp duruyor.benim yaptığım ayarlar kayboluyor. sonra da cihaz yayınları ya geç açıyor ya da çok donma oluyor. ayarları sabitlemenin bir yolu yokmu. durakb arkadaiın verdiği dosya da işe yaramadı.Var mı çözebilecek babayiğit. Duacısı olurum.
Next forumda son yıllarda aktif değilim sebebi ise kullanmakta olduğum bir next cihaz olmaması, next forumda oldugum süre içerisinde ne forum yöneticileriyle nede forum içinde kullanıcılarla olumsuzluk yaşamadım, en son next cihazımı bu forum aracılığıyla sattım, paylasımlarımı sadece kullanıcıların bir engelden kurtulması arzusuyla hazırladım ve paylaştım, tüm mesajımıda alıp next forumda paylaşılmış olsa bile benim için sorun değil, Kaldı ki benim ismimden bir rahatsızlık varsa Forum yöneticileri burda beni çok öncesindende forumdan atabilirlerdi, isterlerse şu an bile atabilirler, ismimi silmeye harcadıgın zamanı burda istenmeyen adam bile ilan edilmiş olsam en azından emeğe saygı gereği ya o resmi paylaşmaz yada her şeyi kabullenip bir teşekkürrü çok görmeyebilirdin, kırgın değilim, küskün değilim, ancak bazan kendime değmezmiş dediğim zamanlar çok olmaya başladı, Kolay gelsin, gereksiz muhabbet için hepinizden özür dilerim
arkadaşım size özelden yol gösterdim 15 yıl üyesi olduğum forumdan sınırsız banlandım eklediğim oscam.gx İ USB ye kopyalayıp mavi tuşla güncelleme yaparsanız, NeXT otomatik çektiği satırlar kayboluyor. Sadece sizin eklediğiniz satırlar kalması gerekiroscam.dvbapi(oscam prio)dosyası fabrika ayarlarına dönüp duruyor.benim yaptığım ayarlar kayboluyor. sonra da cihaz yayınları ya geç açıyor ya da çok donma oluyor. ayarları sabitlemenin bir yolu yokmu. durakb arkadaiın verdiği dosya da işe yaramadı.Var mı çözebilecek babayiğit. Duacısı olurum.
Arkaşlara
İnternet tarayıcısını aç adres bölümüne cihazın ipsi:8888 seklinde gir, oscam arayüzü açılır, files/oscam.server içine yapıştır altta Dave tuşuna bas kaydet, eger menü Türkçe olmuşsa önce orjinal diline dön yoksa kayıt komutunu algılamaz, oscam restart yada cihazı yeniden başlatCccam i oscam a çevirdim,nereye gönderip yapıştıracağım...(Cihaza fxp ile bağlanıyorum)
Musa Hocam,usr/local/oscam içindeki "oscam server" içine yüklüyorum,kaydetip çıkıyorum...Cihaz menüsünden cam ayarları oscam(default)seçiyorum...Uptade deyince"Uptade oscam config files" veya internetten güncelleme çıkıyor...Hangisi???Ama"uptade oscam config files" okey yapınca "dosya yok"diyor...
Musa Hocam data/gx/local/oscam içine oscam server olarak atıyorum,olmadı...Bir yerde hata yapıyorum ama nerde?(telefondan x-plore ile yaptım...Daha önce bilgisayardan fxp ile yapıyordum)Server dosyasını data/gx/local/oscam içinden okur, usr/local/oscam normal şartlarda cihazda hiç manuel kurulum olmadıgında oscam dosyalarını usr/local/oscam içinden çelksin diye ayarlı,
Bana kalırsa tarayıcıdan arayüze bağlan ordan ekle, dosya olarak data/gx/local/oscam içine yükleyecektir,, oto güncellemelerde oscam.server dosyası olmadığı içim hesapların silinmez, ama usr/local içindeki dosyaların silinir orasıda oto güncelleme de,
Kısacası osvam-gx /usr/local/bin klasörüne
Oscam.server dosyası data/gx/local/oscam içinde olacak
Bazen cihaz kitleniyor ustalar neyapmak lazım yazılım hatasım