Arkadaşlar,
Burası bir forum. Öneriler de olabilir, eleştiriler de.
Forumlar sosyal paylaşım alanlarıdır. İnsanlar mevcut bilgileri paylaşacaklar ve ona göre karar verecekler.
Bunu tenkit etmek ayıp olur. Alternatifler hakkında bilgi veren arkadaşlara çıkışmayalım lütfen.
O zaman alın kullanın demeye gerek yok, zaten alıp kullanmayı bilir bunu araştırıp bulabilen arkadaşlar.
Benim yazılarımda da artısıyla eksisiyle herşeyi görebiliyorsunuz nextle ilgili.
Ben neler yazıyorum? Artı eksi herşeyi koyuyorum ortaya. Ülkemizin markası gelişsin diye.
Ama ülkemizin markası donanım olarak yapılabilecekleri yapmaktan geri kalırsa biz de tabi ki işimize yarayan, ihtiyacımıza karşılık veren cihazları alır, bulur, getirtir kullanırız.
Bu eleştiriler yapıcı eleştirilerdir. Forumlarda bu tür eleştirilere kulak veren markalar gelişir ileri giderler. Kulak vermeyen ve sağol hocam, sağol paşam diye birbirini ağırlayanlar ise kaybolmaya mahkumdır.
Bizler tüketici olarak isteklerimizi dile getiririz. Karşılanmazsa isteklerimizin karşılandığı markaları tercih ederiz. Diğer taraftan burada markayı tüketicilerin mi övmesi daha önemlidir yoksa elinde bir yıldız tornavidası olan ve kendisine uydu uzmanı diyenlerin mi?
Siz karar verin. Burası bir forum. İhtiyaçlarımızı ve bilgi arayışımızı karşılamazsa gideriz, siz de birbirinizi ağırlarsınız burada. Ha bu daha iyi derseniz siz bilirsiniz arkadaşlar.
Onun için ister kullanıcı olsun ister çanak satıcısı, burada önerilerde bulunanları lütfen rahatsız etmeyiniz ki, buraya gelen arkadaşlar bilgilensin. Bu forum da en üst seviyeye çıksın. Yoksa başka forumlarda var.
Ayrıca ürün önerilerine tepki gösterildiğini ben bir tek türkiyede görüyorum. Birçok konuda bir sürü teknik foruma üyeyim, hiç birinde böyle birşey görmedim.
Markaya mı güvenmiyorsunuz. İyisi önerilince neden tepki gösteriyorsunuz? O zaman yukarıdaki önerilerimi okuyun ve siz de nexti geliştirin.
Eksikliklerden kaçarak tamamlayamayız onları. Üstüne gidip bizde yapalım. Doğru mu?
Ha benim yukarıdaki önerilerime kulak verilirse bu dediklerimiz olur. Ben bu analizleri ve incelemeleri bir sürü başka alanda makine ve profesyonel malzemeler için profesyonel olarak yapıyorum. Next bu gönüllü analizleri dikkate alırsa kazanır. Önerilerde bulunurken de donanım yeterliliklerini ve ticari olarak artısını eksisini göz önüne alarak yapıyorum.
Mesela ticari olarak next IPTV, Dailymotion, PICASA gibi 3 şeyi dahil etse bu iş bitmiş olur. İki yamada da bunları stabil hale getirdiğinde o korktuğunuz markalardan hiç biri yaklaşamaz yanınıza.
Kim tasarladıysa tebrik ediyorum: Çok göz alıcı grafikleri var next arayüzlerinin. Özellikle miniz ve aynı jenerasyon diğer sınıf ürünlerde aynı grafik tasarımlar göze çarpıyor.
Diğerlerinde yok bunlar. Bu eksiklikleri de tamamlarsak mükemmel olur.
Ayrıca fiyat konusunda da başımızı kuma gömmekten vazgeçersek, zaten 4-5 yıl kadar hızlı satacak olan uydu alıcı sektöründe birşeyler yapabilir.
Daha sonrasında IPTV alanına kayması ngerekiyor yavaş yavaş. Çünkü çanak kullanımı oldukça azalacak. Özellikle yalnızca ulusal kanalları seyreden lig tv vs almayan kullanıcılar için çanaklar artık önemini kaybedecek DVB-T den sonra.
Haydi next.... gelişelim, bezenelim ve yerli malı kullanalım. Ve bütün dünya bizim malımkızı kullansın.
Kalın sağlıcakla