Ne olduğunu biliyorum onu açıklamana gerek yoktu sonuçta kablo takıyorsun minixe 2ci aparattan insanlar modemden direkt wireless parça ile almak istiyor yayını ve parçayı istediği yerde cebinde taşımayı usb tarzı olarak olay bu senin dediğin çok eskiden beri var eski sistem yani
Ne olduğunu bildiğinizi söylüyorsunuz ama Kablo kullanılıyor dediğiniz için anladığınızı tam olarak ifade edemediniz.
USB de uydu alıcısının yanındadır, butür kablosuz köprü cihazları da. USB de modeme kablosuz bağlanır, bu tür köprü cihazları da...
Yalnızca bunlar uygun donanımla birbirine uygun şekilde bilen biri tarafından model tespiti yapılarak kullanıldıklarında sorun yaşanmaz.
Aslında bunları tartuşmak da yersizdir. Çünkü bütün dünya da ve türkiyede ağ teknolojilerini bilenler bunları bilirler ve kullanırlar.
Eski/yeni konusunda gelince teknoloji eski ve oturmuş bir teknoloji. TPlink cihazı 11N yani en son wifi teknolojisini kullanır ve 150mbps hız sağlar. Nextin USB cihazları ise 11G yani 15 sene önce ilk çıkan 11mbps wifi teknolojisinin bir üstü olan 54mbps wifi teknolojisine sahiptir.
Yani benim önerdiğim en son teknolojidir. Yani b:11mbps, G:54mbps, N: ise donanımına göre 150,300,400mbps şeklinde değişiyor markalar arasında.
USB ile kablosuz aldığınız sinyali minix'e aktarırsınız. Bu durumda kullanılan USB cihazın sürücüsünün next de olması lazım. Her USB cihaz kullanılmaz. O nedenle de yüzlerce 150-300 mbps cihaz yerine nextin 54mbps cihazını kullanmak zorunda kalır ve daha çok para ödersiniz. Bağlantı da çok güçlü olmayan bu tür bir cihazda stabil olmaz. Kopma dediğiniz sorunları daima yaşarsınız.
Ama network teknolojisini kullanarak bu tür bir köprü kurarsanız, USB cihazlara göre bir kaç parmak daha büyük bir cihaz kullanıp onu ethernet yoluyla bağlarsınız. Böylece sürücü sorunu yaşamazsınız. Sonuçta USB de uydu alıcının yanındadır, bu erişim noktası da
Nextin ye-11G cihazı da sonuçta böyle yerleştiriliyor. Ve next onu satıyor. Böyle bağlanıyor diyemeyeceğim, çünkü nextin kullandığı teknoloji stabil çalışmıyor. Çünkü tam bir network cihazı değil. Onun için 11G ile de kopmalar daima yaşanır.
Zaten bu tür bir altyapı kullanmak isteyen arkadaşlar bilgileri yeterli olmadığı yada bilen biri çıkmadığı için kablo çekerek bu işi çözüyorlar. Bilmediğimiz birşeyle uğraşmak yerine bildiğimiz daha stabil yöntem en iyi yöntemdir tabi ki.
Ben yalnızca biraz bilgisi olan ve uydu alıcısı ve modem arasındaki bağlantıyı stabil olarak kablosuz şekilde çözmek isteyen arkadaşlara öneri olsun amacıyla yazıyorum.
Kolay gelsin
Son düzenleme: