İyide seninki gene kabloyla olmuş o zaman çek direkt modem ana merkezden minixe kablo olsun bitsin yani en hesaplısı ben öyle yapıyorum her odada kablo var tüm evde tek modem üstünden wireless kopma kesilmede yok asla
Hayır kabloyla olmamış: Heryere kablo çekmeyebiliriz:
Daha detaylı açıklayayım.
Minix'in yanına koyduğumuz bu cihazı, interneti sağlayan evdeki ana gateway ile kablosuz olarak görüştürüyoruz. Buna Wireless bridge (kablosuz köprü) denir.
Next'i de kısa bir ethernet kablosuyla bu cihaza bağlıyoruz.
Böylece kablo çekmiş gibi çalışacak bir kablosuz köprü kurmuş oluyoruz.
Sorunuz olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.
WDS (wireless distibution system) özelliği olan bütün AP, Router cihazları ile yapılabilir bu iş. Ben bulabildiğim en ucuz ve en güçlüsü olduğu için bunu önerdim.
Ayrıca bu yeni bir teknoloji değil. 10-15 senedir kullanılıyor.
Ethernet teknolojisi çıktığından beri de bilinen bir şeydir.
YE-11G de buna benzer bir iş yapıyor. Ama yalnızca bağlantıyı kablosuz alıp kabloyla veriyor. O kadar. Fiyatı da bu iş için çok fazla. Hızı da 54mbps
ama TP LINK'in yaptıkları bunlarla sınırlı değil. Hızı 150mbps. Ayrıca next'i internete bağladığı gibi aynı zamanda çevreye kablosuz internet de sağlayabiliyor.
Media gateway olarak da çalışıyor. Yani özellikle iptv izlemek için bu tür cihazlar kullanılıyor. Mesela airties ın da böyle çok güçlü cihazları var ama onlar pahalılar.
Superonline IPTV vermeye başladığında bu özellikte cihazlar verecek. Altyapıda Huawei, evlere de huawei ve airties verecektir.
Kolay gelsin