laştırma, Denizcilik ve haberleşme bakanlığı Ahmet Arslan Airbus savunma ve uzay (Airbus D & S) ile sözleşme, Türksat 5A ve 5B iletişim uydu Türksat, üretim için en iyi teklif veren şirket olacak duyurdu Global SatShow 9 Kasım imzalanması.
Arslan AA muhabiri Türkiye uydu hizmetleri üç farklı orbital konumları, 31 derece Doğu, 42 derece Doğu ve 50 derece doğu sağladığını söyledi. Türksat uyduları 42 ve 50 derece doğu orbital konumları ama 31 derece doğu orbital konumda kullanılıyor belirterek, hizmeti kiralanan bir uydu yoluyla sağlanır.
Arslan 31 derece doğu orbital konumda Kiralık bir uydu yerine Türkiye'ye ait bir uydu başlatmak için Türksat 5A ve Türksat 5B uydular ile ilgili süreç başladı dikkat çekti.
Dedi ki:
"Belgili tanımlık uydu üretim açısından dünyanın önde gelen şirketleri üçü teklifi, Fransız-İngiliz ortaklık Airbus savunma ve uzay (Airbus D & S) Japonya, Mitsubishi Electric Corporation (MELCO), Kanada-ABD yapmış MDA/uzay sistem Loral (MDA/SSL) ile işbirliği. Teknik açıdan, her üç iyi nitelikli. Görüşmeler sonunda, Airbus mali ve yerli katkı açısından en uygun teklif verdi."
Sözleşme Airbus D & S ile 9 Kasım küresel SatShow etkinlikte, imzalanacak olduğunu belirtti Arslan, Istanbul'da yapılacak sözleşmenin imzalanmasından sonra uydu için üretim sürecini hemen başlayacak ekleme planladı.
Bakanı Arslan Türksat 5A 2020 uzayda ve 2021, Türksat 5B sırasıyla göndermesini planladıklarını belirtti.
Biz uydu açısından gelişmiş var.
Arslan onlar Bilim Bakanlığı, sanayi ve teknoloji ve Müsteşarlığı ile Savunma Sanayi için Türksat 6A ile ilgili işbirliği yaptı ve Türksat 6A uydu 2020 yılında uzaya göndermeyi planladıklarını ifade dikkat çekti.
Arslan uydular sayısını 6'dan 3 artıracak süreci sonunda vurguladı.
Dedi ki:
"İşte Dünya sadece beş ülke kullanma hakkına sahip bir özellik. Yeni frekans bandı Ku, sadece yeni kullanılıyor. Türkiye Ku-band frekansı kullanan ülkelerden biri olacaktır. 6 uyduları yerimizi alacağız uzayda, biz büyük ölçüde bu konuda açısından gelişmiş. "