Sevgili kardeşim aparat olayında dikkate alınması gereken bu işin adım adım yapılmasıdır.! Peki bu iş nasıl olacak önce merkez Hotbird uydusunun çanak ve lnb ayarını yapıp lnb yi dönmeyecek şekilde sağlam bir şekilde vidalarını sıkıyoruz.Akabinde Astra19* için resimdeki gibi olacak şekilde kabaca ayarlıyoruz,bunu yaparken tabiiki Astra için yine lnb nin konum ayarına çok dikkat ediyoruz.Yüksek frekanslarda bu anlaşılmaz ancak hassas olanlarda milim oynasa fark eder.En yüksek kalite alındığında lnb yi tutan vida iyice sıkılacaktır.Aynı durum THOR için geçerlidir en sağdaki lnb nin yaklaşık olarak 4 yada 5 cm daha SAĞA kayması gereklidir.Yani resimdeki mesafeye dikkat etmemiz gerekmektedir...
NOT:Hatta kendim uyducu olduğum için can sıkıntım olduğunda kendimi çatıya atıp kendimce bazı şeyler yapıyorum.Belki bu konuyu okuyan arkadaşların komiğine gidecek ama bizimki hastalık işte illede bazı şeyleri karıştırmadan duramıyorum.Aşağıya yine benim icadım olan bir çalışmayı koyuyorum.Buradaki olay nedir peki çanak offset değil paraboldür yani bu tür kombinasyonları yapmak çubuklar yüzünden oldukça zordur.Ama dediğim gibi bir şeyler üretmenin keyfi çok başkadır çokkk... Merkez=Hotbird + Sağında 5*Sirıus + Onunda sağında ise THOR 1*Batı.
Yarın bu dediklerinize harfiyen uyarak yapacağım. Zaten merkez hotbird lnb sini karşıdan bakınca hafif sağa kırdığımda daha güçlü sinyal almıştım tv getirip yanıma yapıyorum iyice sıkmıştım. Diğerlri içinde aynısını yapacağım.
Bu işi yapan biri olarak uğraşmayı sevmeniz aslında güzel birşey. Eminimki servise gittiğiniz müşterilerde bu ilginizden kaliteli hizmet alarak faydalanıyorlardır. İlk uydu aldığımız zamanlarda tabi ben daha uyduyu tanımazken servis gelip takardı ama sonra el alışkanlığı hotbird ve Türksat' ı çok kolay buluyordum. Hoşuma gidiyordu uğraşmak dediğiniz gibi. Sonra hayatımıza Taplin diye bir uydu cihazı girdi 12 senedir çalışıyor hala. O cihazla uyduyu daha çok sevdim. Gerçekten bana göre efsane markadır. Dreambox' ta vardı evde ama malum durumdan birader almıştı. Taplin2 i kalite olarak gerçekten çoğu makinaya değişmem. Uzun uzun zaman oldu ara vereli uydu işlerine kendi çanağımı çakmışlığım bile var Şimdi tekrar merak sardım İnşaAllah abartmam çünkü hep bir tık ötesine bakıyorum bu sefer hepsi maliyet demek kendimi frenlerim umarım yoksa çoğumuz şurada bulduğumuz kanalların hepsini izleyeceğimizden değil. Ben şifreleri çözerdim kanalları izlemezdim bile ))
Abi Allah razı olsun, yarın uğraşacağım halledersem yazacağım buradan.