- 8 Eyl 2012
- 4
- 0
- 1
sinyal kalitesi sürekli 30-60arasında değişiyor
Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.
Merhaba Arkadaşlar
Ben ilk defa bir uydu alıcı aldım ve uydu alıcısından televizyon izleyecektim ki;
Next minix hd yi oturduğum sitemdeki (bir yıllık bir site başakşehirde) herkesin ortak kullandığı evde duvarda bulunan uydu kısmına aleti bağaladım ve kanallar olamsına rağmen görüntü yok. Bunun için arama yaptım ama aynı problem. Kanalların hepsi kayıtlı olarak var fakat görüntü yok. Türksat 2A,3A Skyturk360 ve trt hd hariç hiç bir kanalı göstermiyor. Türksat 2A,3A da açılan trt 1 ve diğer kanlların hepsini düşük sinyal seviyesi yüzünden gösetermiyor ve sinyal yok diyor (Listede bir çok kanal var ama nafile). Zaten şifrelileri açmak ise imkansız (hem yazılımı hemde key dosyasını güncelledim ve sabahtan beri bununla uğraşıyorum)
Sorunun nereden kaynaklandığını anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
DiseqC ayarınızı kontrol ettiriniz.
Merhaba Arkadaşlar
Ben ilk defa bir uydu alıcı aldım ve uydu alıcısından televizyon izleyecektim ki;
Next minix hd yi oturduğum sitemdeki (bir yıllık bir site başakşehirde) herkesin ortak kullandığı evde duvarda bulunan uydu kısmına aleti bağaladım ve kanallar olamsına rağmen görüntü yok. Bunun için arama yaptım ama aynı problem. Kanalların hepsi kayıtlı olarak var fakat görüntü yok. Türksat 2A,3A Skyturk360 ve trt hd hariç hiç bir kanalı göstermiyor. Türksat 2A,3A da açılan trt 1 ve diğer kanlların hepsini düşük sinyal seviyesi yüzünden gösetermiyor ve sinyal yok diyor (Listede bir çok kanal var ama nafile). Zaten şifrelileri açmak ise imkansız (hem yazılımı hemde key dosyasını güncelledim ve sabahtan beri bununla uğraşıyorum)
Sorunun nereden kaynaklandığını anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
kanallar çihazda yüklü geldiyse ve mekezi sistem kullanıyorsanız eyer cihazı resetleyip yeniden taratın sorununuz biter
CİHAZDA LNB ayarlarını yaptınmıDediğin gibi sorunu çözdüm. Çok Teşekkürler. (Resetle deyince ilk fabrika ayarlarına gittim sonra tarattirdim ama değişen bir şey olmadı. Daha sonra uydudan tüm kanalları silip tarattirdim ve sorunum çözüldü.)
Fakat şimdide Show tv ATV gibi tüm kanallar şifreli gözüküyor ve acmıyor.(ama sinyal seviyelerinde bir sorun yok. Tum kanallarin sinyalleri ayni ve iyi). Açılan kanallar TRT nin tüm kanalları, bir veya iki yerli kanal ve bazı yabancı kanallar. Şimdi ne yapmam gerekir?
CİHAZDA LNB ayarlarını yaptınmı
menü anten ayarları
orda DİSEqC 1.0 YAZAN YERDE türksatı PORT 1 yaptınmı
orda DİSEqC 1.1 YAZAN yer kapalı olsun
merkezi sistem kullanıyorsan kanalları sil yeniden taratNext Minix HD uydu alıcım var ve eutelsat 'tan sinyal alamıyorum nedendir başka cıhazda alıyorum sinyal..
arkadaşlar benim minix hd cihazda kumanda işlemiyor.Kapatıp açıyorum değişmiyor.durup dururken cihaz show tv de kaldı.Ne kumanda işliyor.Nede cihazı açıp kapattığımda işliyor. Pillerini kontrol ettim.Onlarda sağlam.Ne yapacağımı bilemiyorum.Yardım ederseniz sevinirim.
Next minix hd cihazımda frekansları kayık buluyor.
Örneğin 11508 V 27500 frekansındaki yayınları 11511 V 27500 de buluyor. gerçek frekansı girdiğimde (yani 11508) sinyal yok diyor.bu nedenle yeni frekans ekleyemiyorum..
Anten Merkezi Sistem..