Next Minix HD 1080p de goruntu ve ses sorunu.
Bir ay once Next Minix HD mavi aldim. Yasadigim sorunlar sira ve ozetle su sekilde.
1) Televizyonum (LG 42LE5500) 1080p, cihazi 1080p 50hz, veya 1080p 60hz e getirdigimde bir sure sonra goruntude bozulmalar basladi. (Belli renklerde renk derinligi yetmiyormus gibi yogun noktalar seklinde bozulmalar ve parlamalar) 1080i ye aldigim da duzeldi. Hdmi kablolarimi ve farkli hdmi girislerini test ettim degisiklik yok.
2) 1 haftalik kullanimimda bir kez ses sorunu oldu, kapayip actim, bir daha tekrar etmedi.
3) 1 hafta sonra kanallar tamamen gitti goruntu yok, urunu geri goturdum.
4) 2 hafta bekledikten sonra urun servisten geldi lnb devresi onarildi diye not dusulmus. Kanallar geri geldi, 1080p goruntu sorunu duzelmedi.
5) Yeni urun talep ettim, ellerinde yoktu, 2 hafta sonra yeni bir urun ile degistirdim. Bu sefer pembesini aldim (fark olmadigini biliyorum, yinede alternatifleri denemis olmak istdedim)
6) Bu urun takar takmaz 1080p de ses sorunu yapiyor. Digerinde nerdeyse hic ses sorunu yoktu. Cok daha kisa surede 1080p de, goruntude bozulmalar basliyor. Digerinde bir kac saat sonra basliyordu.
7) Bugun youtube da bozuldu.. Forumdan bunun bana ozel bir sorun olmadigini okudum. Youtube sorunu ile birlikte internetten guncelleme de calismamaya basladi.
8) Her iki cihazi da hem uydudan hem internetten, hem burda verilen yazilimlar ile usb den guncelledim. Fabrika ayarlarina aldim. Ses ve goruntu sorunlarinda bir degisiklik yok.
Televizyonumun surumunu kontrol ettim guncel.
1080i de hic sorunum yok. Fakat bu urunu 1080p oldugu icin almistim. 1080p yayin yok diyebilirsiniz fakat, youtube dan 1080p video seyredebiliyoruz (youtube calistigi zamanlar)
Yardim bekliyorum.
Tesekkurler.