Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Dost Muhabbeti ( Çaylar Beleş ) :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sinbas

0
Üye
8 Ara 2011
139
1
18
65
TüRKİYE CUMHURİYETİ
www.next.web.tr

Bu video yüzünden face bok ile bir birimize girdik en sonunda benim video ekleme yetkimi elimden aldılar bende youtubeyi kullanmaya başladım.
oysa onca Prno içerikli sayfa varken benim bu videomla uğraşmaları akıl ötesi bir durumdu.

[video=youtube_share;8BtZt48S7VU]http://youtu.be/8BtZt48S7VU[/video]
Ayten Alpman-Memleketim

Havasina suyuna tasina topragina
Bin can feda bir tek dostuma
Her kosesi cennetim ezilir yanar icim
Bir baskadir benim memleketim

Lay Lay...

Anadolum bir yanda yigit yasar koynunda
Asiklar destan yazar daglarda
Kuzusuna kurduna Yunus'una Emrah'a
Butun alem kurban benim yurduma

Lay Lay...

Mecnun'a Leyla'sina erisilmez sirrina
Sen dost ararsan kos Mevlana'ya
Yeniden dogdum dersin derya olur gidersin

Lay Lay...

Gozu pek yanik bagri turku soyler cobani
Zengin fakir hepside sevdali
Ben gonlumu eylerim gerisi Allah kerim

Havasina suyuna tasina topragina
Bin can feda bir tek dostuma
Her kosesi cennetim ezilir yanar icim

Lay Lay...

Anadolum bir yanda yigit yasar koynunda
Asiklar destan yazar daglarda
Kuzusuna kurduna Yunus'una Emrah'a
Butun alem kurban benim yurduma

Lay Lay...

Mecnun'a Leyla'sina erisilmez sirrina
Sen dost ararsan kos Mevlana'ya
Yeniden dogdum dersin derya olur gidersin

Lay Lay...

Gozu pek yanik bagri turku soyler cobani
Zengin fakir hepside sevdali
Ben gonlumu eylerim gerisi Allah kerim
Bir baskadir benim memleketim​

Son düzenleme:

DOST_6080

0
Üye
4 Şub 2015
4,932
15,570
113
60
TüRKİYE CUMHURİYETİ
Adamın biri korku belası, Timur'a iyi bakımlı bir eşek hediye etmiş. Etraftaki dalkavuklar eşeği öve öve bitirememiş, göklere çıkarmışlar.
Hoca'yı gözden düşürmek için fırsat kollayan bu dalkavuklardan biri hemen söze girmiş:
-Hükümdarım, bu eşek öylesine cins bir eşek ki, Hoca gibi ağzı öpülecek birinin eline geçse iyi yetiştirilirse alimallah okuma bile öğrenir.
Timur bu fırsatı kaçırmamış. Hoca'yı zor durumda bırakmak, biraz da eğlenmek için harekete geçmiş. Tutmuş, eşeğin yularını Hoca'nın eline vermiş.
-Eti senin, kemiği benim Hocam, oku, korkut, ne yaparsan yap adam et bunu!
Hoca da çaresiz eşeğin yularını tutmuş. Herkes merak içinde şaşkın bakarken, Hoca, evinin yolunu tutmuş. Eve varınca düşünüp taşınmış. Alaya alınmamak, ele güne rezil olmamak, yüzünü kızartmamak için bir çare aramış. Kendine göre bir yol da bulmuş. Kitapçıya gidip deriden bir kitap yaptırmış. Yapraklarının arasına arpa serpiştirmiş. Bu sırada eşeği de bir kaç gün aç bırakmış. Kitabı getirip aç eşeğin önüne koymuş. Kitabı yaprak yaprak açıp arpaları eşeğe yedirmiş.
Sabah bir akşam iki derken eşek alışmış buna. Artık kitabın yaprakları diliyle açmaya, arpaları dişiyle öğütmeye, kitabın sonunda arpa bulamayınca anırmaya başlamış.
Gel zaman git zaman; aradan tam bir ay geçmiş. Timur'un karşısına çıkma zamanı gelip çatmış. Hoca o günün akşamı eşeğe yem vermemiş. Ertesi sabah, eşeğe gümüş bir gem vurmuş. Eşekle birlikte imtihan yerine varmış. Timur'un karşısına çıkmış.
Hoca, saray avlusunun orta yerine bir masa istemiş. Getirdiği kitabı da üstüne koymuş. Dünden beri aç olan eşeği de çekmiş kitabın önüne. Eşek kitaba eğilmiş. Başını hiç kaldırmadan kitabın sayfalarını tek tek açıp çevirmiş, arada bir de zırlayıp durmuş. Kitabın bütün sayfalarını çevirme işi bitince anırmaya başlamış. Hoca:
"İşte gördünüz, eşek kitabın bütün sayfalarını çevire çevire okudu.
Görenlerin parmağı ağzında kalmış. Ama orada hazır bulunanlardan ve Hoca'yı çekemeyenlerden bazıları:
-Canım Hoca, demişler, okumasına diyecek yok da, ne okuduğu anlaşılmıyor, biz bu işten bir şey anlamadık!
O zaman Hoca:
-Tabi anlamazsın, o eşekçe okudu anlamak için eşek olmak gerek.

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,176
2,456
113
Türkü isminden dolayı sansürleme yapmışlardır. Adamların anladığı o kadar işte..:tokat:

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,176
2,456
113
Evet videolar görüntülenebiliyor artık :eek:kok:

sinbas

0
Üye
8 Ara 2011
139
1
18
65
TüRKİYE CUMHURİYETİ
www.next.web.tr
Günaydın arkadaşlar;
@cafi Belli ki gece uykun kaçmış hala uyuyamadın sa sana bir masal gönderivereyim oku uykun gelecektir....
Haydi başlayalım okumaya....
Tembel Kız
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; pireler berber, develer tellal iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken bir karı koca varmış. Bu karı kocanın bir kızı olmuş. Kız, el bebek gül bebek büyütülmüş, ama hiç iş öğrenememiş. Bunun için adına Tembel Kız denilmiş. Bu kız o kadar tembelmiş ki yerinden kalkmaya üşeniyormuş. Anası babası ona bir gelberi yaptırmış. Kız da oturduğu yerden işini gelberiyle yapıyormuş.
Kızının evlilik çağı gelmiş. Anası babası kızı bir avcıyla evlendirmiş. Avcı ava gitmiş, bir ördek vurmuş. Eve gelmiş, ördeği temizlemiş, ateşe koymuş. Tekrar ava gitmek üzere hazırlanmış, karısına ateşe ördeği koydum, yanmasın bak demiş. Tembel Kız, olur demiş, demiş ama yerinden bile kalkmamış.
Aradan uzunca bir zaman geçmiş. Dilenci eve gelmiş. Tembel Kıza, hanımcığım Allah rızası için bir dilim ekmek demiş. Tembel Kız da yan tarafta mutfak, geç al cevabını vermiş.
Dilenci mutfağa girmiş. Bakmış ocakta ördek kaynıyor, almış ördeği, torbasına koymuş, tencerenin içine de ayaklarındaki pis çarıkları... Gelmiş, Tembel Kız'ın yanına. Bak hanımcığım demiş, ekmeği aldım Allah razı olsun.
Şimdi sana bir türkü söyleyeyim de ben gideyim. Türküyü şöyle söylemiş;Senin gaga benim torba içinde,Benim çarık senin çorba içinde,Sen yat kaba yatak yorgan içinde,Ben yiyecem gagayı orman içinde.
Dilenci türküyü böyle söylemiş, çekip gitmiş. Aradan bir zaman geçmiş, kızın avcı kocası gelmiş. Karısına ördek pişti mi? Demiş. Karısı olan biteni anlatmış, bak bana bir de türkü söyledi, sana deyiverem demiş, türküyü söylemiş.
O zaman avcı kocası durumu anlamış, karısına kızıp azarlamış. Ondan sonra Tembel Kız, tembelliği bırakmış. Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine.

sinbas

0
Üye
8 Ara 2011
139
1
18
65
TüRKİYE CUMHURİYETİ
www.next.web.tr
Simitler benden çayınızı kapın gelin.
119008-tasfirin-citir-simit.jpg

sinbas

0
Üye
8 Ara 2011
139
1
18
65
TüRKİYE CUMHURİYETİ
www.next.web.tr
Bu tepsinin altında teker önünde çeki demiri var mıdır?

Kenardaki etler pilavlar bitince ayakları kaymadan tepe taklak olmadan içine ortalarına doğru yürüyüp gidenler oluyor mudur?

Pilav bitince içine su doldurup yüzüyorlar mıdır?
Bu sorular cevap arıyor ey cemaatttt..:apologetic:
:fat:

40886.jpg

securedownload.jpg

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,176
2,456
113
Bunla bizim forum komple doyar yahu :dislek:

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,176
2,456
113
Mustafa geçmiş olsun :) Sana şimdi nane limon iyi gelir ;)

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,001
12,338
113
ALMANYA
Cok sagol murat abi elleriin saglik nane limonu da icersem Sabah birseyim kalmaz.
Nasil bi giripmis simdiye Kadar hic Boyle girip olmadim abi 3 gun yatirdi.

Son düzenleme:

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,176
2,456
113
Sizin oralar ( Avrupa ) Gripten kırılıyormuş, bayağı büyük salgın var diyor haberler, hatta Türkiye'ye doğruda bu salgın gelebilirmiş.. Dikkat etmek lazım sağlığımıza.

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,001
12,338
113
ALMANYA
Dogru abi musterilerin cogu ayni durum da alman ya daki emekli ler izine gelmeye basliyor lar yanlarin da hediye:) niyetin girip hastaligini da goturuyolar ona gore hazirliginizi yapin.
Dukkan a kaynim yardimci oluyo idare ediyom abi.

denizci56

0
Özel Üye
15 Şub 2013
1,532
457
83
Ege
Epeydir uğrayamadım dostlar,sağlığımız yerinde ,formumuzda bol muhabbetler olsun.:cay:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...