Merhaba arkadaşlar. Ben forumda anlatıldığı gibi lnb yi turksatın kinin yanına bantla tutturdum. İntelsat uydusuna çanak ayarlarından girip tp değerlerini ekledim. (alıcım nextstar 2000 cx) tarattım fakat hiç bir kanalı bulamadım. nerede yanlış yaptım acaba. Bu konuda biraz acemiyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Bazı arkadaşlar kurulum diye yazmış ama menü de kurulum seçeneği göremedim. Forumada yeni üye oldum. nasıl resim ekleyeceğimide bilmiyorum. menüde çanak ayarlarıma geldiğimde
diseq c1.0 yok
diseq c1.1 yok yazıyor.
baktım hotbırfd için diseq c1.0 A Turksat için de D seçili.
Teşekkürler.
Selam,
Lnb yi taktıktan sonra kabloları bir diseqc ye bağladınız değilmi? Bu diseq girişlerine hangi uyduyu bağladınız ise receiver çanak ayarlarındada aynı sıralamayı girmelisiniz. Mesela TÜRKSAT kablosu diseqc de LNB1 de ise sizin receiver çanak ayarında uydularda türksata tıkladığınızda diseqc1.0 karşısına lnb1 yada port1 olarak girmelisiniz.(receiver marka ve modeline göre değişik isimler olabilir) sizin receiver de kanımca A,B,C,D diye girişler harf ile betimlenmiş.
diseqc 1.1 ise yok -yada etkin değil olmalı.....TÜRKSAT kablosunu diseqc de lnb 1 e taktığınızı varsayarak,
diseqc....1.0-- A -lnb1(port1)
diseqc....1.1---yok(etkin değil)
intelsat yada azerspace de diseqc de lnb.2 ye bağladığınızı varsayarsak..çanak ayarında o uyduyu tıkladığınızda
diseqc....1.0--- B -lnb2(port2)
diseqc....1.1---yok(etkin değil)
Diseq ayarları bu şekilde olmalıdır,
lnb polarizasyon ayarlarıda (mesela universal lnb de 9750/10600 değerleri olmalı) doğru ise bu aşamadan sonra girdiğiniz tp değerlerinden sinyal almanız gerekmektedir..artık tp yada otomatik arama yaptırablirisniz....iyi şanslar