Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Android uygulamalarında yeni nesil jenerasyon

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
147
63
2016'da En Çok Hangi Uygulama İndirildi?

Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılan uygulamalar üzerinden yapılan araştırmalarda 2016 yılında en çok Facebook Messenger uygulamasını indirildiği görüldü.

Android işletim sistemlerinde Google Play üzerinden yapılan uygulama indirme işlemlerinde 2016 yılının ilk çeyreğine dair veriler paylaşıldı. Yapılan resmi açıklamalarda ilk 20 uygulama hakkında net bilgi sahibi olmamız mümkün olurken listenin ilk sırasında Facebook Messenger yer aldı.
İki milyonu aşkın uygulamanın yer aldığı Google Play Store'da birinciliği bırakmayan Facebook Messenger'ı takip eden diğer uygulama ise Facebook oldu. Bu açıdan bakıldığında akıllı telefonlarda en çok Facebook ve Facebook sohbet uygulamasının kullanıldığı görülürken Google Play üzerindeki uygulama sayısının da giderek arttığı görüldü. Konuyla ilgili hazırlanan istatistiklerde sistemde yer alan uygulama sayısına dair veriler şöyle;

2016’nın ilk çeyreğinde 11.1 milyar uygulamanın indirildiği öğrenilirken özellikle 2015’in aynı dönemine göre bu oranda yüzde altılık bir artış olduğu görüldü. En çok indirilen uygulamalar arasında her ne kadar Facebook ve sohbet uygulaması yer alsa da kullanıcılar uygulamalardan daha ziyade oyunlara ilgi gösteriyor.
En çok indirilen uygulamalar ise şöyle;
Facebook Messenger
Facebook
Snapchat
candy Crush Jelly Saga
Pandora
Color Switch
Instagram
Piano Tiles 2
Netflix
Youtube Music
Google Photos
Whatsapp
Spotify
Super-Bright LED Flashlight
Kik
Wish
Subway Surfers
360 Security
Pinterest
Musical.ly
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
147
63
Marshmallow yine aşağılarda yer alıyor.
Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sisteminin Mayıs ayı içerisindeki kullanım oranları açıklandı. Android'in yaratıcısı ve geliştiricisi olan Googletarafından paylaşılan bu bilgiler, mobil işletim sisteminin hala bazı güncelleme sorunlarıyla boğuştuğunu gösteriyor.

Android M olarak bilinen Android Marshmallow, aylar önce kullanıma sunulmuş olmasına rağmen Mayıs ayı oranlarına göre hala en alt sıralarda yer alıyor. Listede en yukarıda olan isim, uzun süredir liderliği elinden bırakmamış olan ve Marshmallow'dan önce kullanıma sunulan Lollipop. 5.0 ve 5.1 şeklinde iki farklı kategoriye ayrılmış olan Lollipop'un hemen arkasından 4.4 KitKat geliyor. Yaklaşık %3'lük küçük bir farkla Lollipop'tan geride olan KitKat'ı 4.1.x, 4.2x ve 4.3 sürümleriyle Jelly Bean takip ediyor. Jelly Bean'den altında, %7.5 kullanım oranıyla Marshmallow yer alıyor. Şu an rakibi sayılabilecek olan Jelly Bean'in %20'lik payına yetişmeye çalışan Marshmallow, şimdilik bunu başaramayacak gibi görünse de kısa bir süre sonra zirveyi ele geçirebilir.



Geçen ayın verilerine göre sadece %4.6'lık paya sahip olan Marshmallow, 1 aylık süreçte payını %63 arttırarak %7.5'e yükseltti. Eğer Marshamallow bu artış oranını korumayı başarırsa, yaz bitmeden önce liderin en büyük rakibi olabilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
147
63
ANDROiD.jpg

Android Telefonunum Donuyor ve Takılıyor Ne Yapmam Lazım
Genellikle hangi marka veya modeli kullanırsanız kullanın, bazen Android cihazınız takılmaya ve de kasmaya başlar. Bu hafızada biriken bilgiler yahut yükledikleriniz yüzünden kaynaklanıyor. Android telefonu açıp kapamak problemi geçici bir biçimde çözse dahi daimi bir çözüm arayanlar için işte kullanabilecekleri bir takım programlar.

Dolmuş Hafızalar için

SD kartınız dolmuş durumda ve de siz her yeni bir uygulamayı download etmek için başka bir programı silmek durumundasınız. Bu sıklıkla görülen bir durum ve de telefonunuzun da kasmasının sebeplerinden biri. Sd bellek kart kapasitenizin % 80 gibi bir yüzdesi doluysa çoğu vakit da kaçınılmaz. Bunun için Sd bellek kartınızı boşaltmanıza yardımcı olacak uygulamalar vardır.

1417162233_cache1.jpg

Sd bellek Cleaner vb. uygulamalar telefonunuzdaki tüm eski yazılım kalıntılarını ve gereksiz çerezleri sizin için siler ve ayrıca hafızanızda önemsenecek miktarda alan açar. Siz yine de bir bilgileri silerken dikkatli olun ve 2 defa kontrol edin
eset_antivirus.png
[h=1][FONT=&quot]DOSYALAR[/FONT][/h]
 [605,03 Kb]
SD-Cleaner.apk





Arka Planda Çalışan Uygulamalar için

Eğer arka planla çalışan birkaç programınız varsa bu da telefonunuzun kasmasına neden olur ve ayrıca performans sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Elbette ayarlar üstünden direk uygulamalara ulaşarak kapatmaya zorlayabilirsiniz fakat bu durumu her defasında yapmak gerçekten zaman alıcı. Bu olayı sizin için otomatikman yapacak programlar yaşamınızı oldukça kolaylaştırır.

1417164672_greenify-1.jpg

Özellikle rootlu telefonlar ve tabletler için bir kurtarıcı konumunda olan Greenify bu programlardan birtanesi. Sizlerin tercih edeceğiniz uygulamaların çalışma efektleri ayarlanacak ve yazılım tarafından kapatılarak cihazınızın kasması engellenecek.
eset_antivirus.png
[h=1][FONT=&quot]DOSYALAR[/FONT][/h]
 [3,43 Mb]
Greenify.apk





Pilinizi Bitiren Uygulamalardan Kurtulun

Yavaşlamayı engellemenin iyi bir yöntemi da bataryayı yiyen yazılımlardan kurtulmak. Bu sebeple cihazınızın ayarlar bölümünden en çok ne gibi programların enerji harcadığına bakın.

1417169722_cache2.jpg

Bu verileri daha kapsamlı bir şekilde görmek isterseniz WakeLock Detector da imdadınıza hazır. Bu programı kurduğunuz de rahatlıkla hangi programların bataryanızı daha çabuk bitirdiğiniz görebilir ve ayrıca söz konusu bilgilere göre hareket yapabilirsiniz. Daha sonra da silmek, kapatmak yahut Greenifye devretmek dilediğiniz uygulamalara karar verin.
eset_antivirus.png
[h=1][FONT=&quot]DOSYALAR[/FONT][/h]
 [1,14 Mb]
Wakelock-Detector-Save-Battery.apk





Eski Uygulama Kalıntılarından kurtulun Kurtulun

Telefonunuzdaki kalıntıları silmeyi sıklıkla unutabilirsiniz ki bunlar ondan sonra birikerek can sıkıcı hale gelirler. Özellikle telefonunuzun hızına çok büyük bir etki yapan kalıntılar kesinlikle temizlenmeli.

1417170282_cache3.jpg

Bunlardan toplu bir şekilde kurtulmak amacıyla süratli bir metod ararsanız App Cache Cleaner yüklemenizi tavsiye ederim. Uygulama telefonunuzda kalıntı bırakan diğer programları sıralıyor ve böylece siz de neleri silmek istediğinizi daha rahat bir biçimde görüntüleyebiliyorsunuz.
eset_antivirus.png
[h=1][FONT=&quot]DOSYALAR[/FONT][/h]
 [2,25 Mb]
App-Cache-Cleaner.apk
 
Son düzenleme:

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
147
63
HummingBad Virüsü 10 Milyon Cihazı Etkiledi!
Android cihazlara yönelik geliştirilen HummingBad virüsünün 10 milyon cihazı etkilediği açıkladı.
HummingBad Virüsü 10 Milyon Cihazı Etkiledi!
Mobil cihazlara yönelik tehditler son yıllarda artarken, HummingBad adlı virüs, tüm dünyada görülüyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde The Guardian’da yer alan haberde virüsün 10 milyon cihazı etkilediği belirtilirken, virüsün sadece Birleşik Krallık’ta 100 bin cihaza bulaştığı açıklandı.

HummingBad virüsünün özellikle farklı yönlendirmeler ile indirme ekranlarına ulaşan kişilerin cihazlarına yüklendiği belirtilirken, telefonlara bulaşan virüsler özellikle satın alma bilgilerini alarak, kişilerin kart bilgileri üzerinden mağduriyet yarattığı belirtildi.

Sadece telefonlar için değil, tabletler için de tehdit oluşturan HummingBad, mail hesaplarından banka bilgilerine kadar cihazdaki tüm bilgileri alabilme yeteneğine sahip. Üstelik kullanıcılar fark etmeden pek çok farklı zararlı uygulamanın cihazlara yüklenebilmesi ve casus gibi çalışarak tüm işlemleri raporlaması da mümkün.

Konuyla ilgili yabancı güvenlik firması Check Point tarafından açıklama yapılırken, HummingBad virüsünün Şubat ile Mayıs ayı arasında çok hızlı bir şekilde yayıldığı ve 10 milyon cihaza bulaştığı açıklandı. Üstelik virüs için şu anda önlem alınamadığı gibi yayılması da sürüyor.

Google’dan Açıklama

HummingBad için Google da açıklama yaparken, uzun zamandan beri koruma konusunda çalışmaların sürdüğü ve sistemde bu tip zararlı yazılımların yüklenmesini tespit edilmesi halinde işlemin engellendiği ve kullanıcıların güvenliğinin sağlanmaya çalışıldığı ifade edildi.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
147
63
Android'te SpyNote Virüsüne Dikkat!

Android işletim sistemlerine yönelik piyasaya sıklıkla görülmeye başlanan yeni bir virüs pek çok kişinin mağdur duruma düşmesine yol açtı.

Android işletim sistemlerine yönelik yeni bir tehdit milyonlarca kişinin risk altında olmasına neden oldu. SpyNote adı verilen bu truva atı kullanıcıların sistemine giriş yaptıktan sonra tüm rehberi ele geçirebiliyor, mesajlarını okuyabiliyor ve hatta telefonları dinleyebiliyor.

Bu bakımdan ciddi bir güvenlik açığı oluşturan bu tehdide karşı kullanıcıların dikkatli olması gerektiği belirtilen bugüne kadar yapılan açıklamalardan henüz bu truva atına karşı herhangi bir önlem geliştirilemedi. Kullanıcıların özellikle üçüncü parti yazılımlarını cihazlarına yüklemesi ile bulaştığı tahmin edilen bu truva atının kullanıcıların bu tip yazılımlardan uzak durması sayesinde koruma sağlayabileceği belirtiliyor. Bu bakımdan telefonlarına uygulama yüklemek isteyen kişilerin Google Play Store üzerinden işlemlerini yapması gerekirken güvenlik böylece daha iyi bir şekilde sağlanabilecek.

Kamera Kontrolü Yapabilir!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda truva atının üstelik kişilerin kamerasını dahi kontrol ederek görüntü alabildiği belirtilirken bu durum SpyNote virüsünün ne kadar etkili olabileceğini gösteriyor.

Palo Alto Networks araştırmacıları tarafından yapılan diğer bir açıklamada ise cihaza bağlantı kurmasının çok kolay olmasa bu konuda erişim konusunda herhangi bir sorun yaratmıyor ve böylece cihaz üzerinden kolay bir şekilde işlemlere başlanabiliyor. Kişilerin şu an için herhangi bir işlem yapabilmesi mümkün olmadığı belirtilirken cihazda yapılacak virüs taraması ya da sıfırlama virüsün silinmesini sağlayabilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
147
63
Android'de beta kullanıcısı olun, önce siz deneyin!

Android'de Instagram, Twitter gibi popüler uygulamaların yeni sürümlerini herkesten önce nasıl deneyebilirsiniz?




Instagram'ın veya Snapchat'in en yeni özelliklerini herkesten önce denemek ister miydiniz? Android'li bir telefon kullanıyorsanız bunu yapabilirsiniz. Google Play Store'un en son sürümü, beta testi işleviyle geliyor ve bu sayede sevdiğiniz uygulamaların yeni sürümleri yayınlanmadan önce, onları test edebiliyorsunuz.
Beta nedir?

Beta, bir yazılım geliştirme aşamasıdır ve bu aşamada yazılım, geliştirmeye dahil olmayan kişilere açılır. Uygulama bu aşamada tamamlanmamış olsa da işler haldedir ancak hatalar içerebilir. Beta testine katılan kullanıcılar, hataları, kullanım sorunlarını bularak bunları geliştiriciye bildirirler. Bu süreç zaman alabilir ve final sürüme ulaşana dek birkaç beta sürümün yayınlanması gerekebilir.
Android'de beta testine nasıl dahil olunur?

Play Store'un yeni sürümü, beta programlarına direkt olarak uygulama sayfasından katılmanıza izin veriyor. Çoğu uygulama bu yönteme geçiş yapmış bulunuyor. Örneğin Facebook, Snapchat ve Instagram gibi hit uygulamaların beta test programlarına kolayca katılabiliyorsunuz. Bazı uygulamalar ise herkese açık olmayan "kapalı beta"yı tercih ediyor.
Beta programını bulun

Başlamak için Play Store'u açın ve beta programına katılmak istediğiniz uygulamanın sayfasına gidin. Uygulamanın beta programı varsa, sayfayı aşağı kaydırdığınızda "Beta test kullanıcısı olun" başlıklı bir kutu göreceksiniz. Yeşil renkli "KATILMAK İSTİYORUM" düğmesine basın ve ekrana gelen uyarıyı onaylamak için "Katıl" üzerine dokunun.
Programa kabul edilmeniz birkaç dakika sürebilir. Tamamlandığında uygulamayı beta sürümüne güncelleyebileceksiniz. Bunu "Uygulamalarım ve Oyunlarım" bölümünden yapabilir veya Beta sekmesini açarak mevcut beta uygulamalarınızı görebilirsiniz. Bazı durumlarda uygulamaların beta programının "dolduğu" mesajını alabilirsiniz, ancak genellikle katılmakta sorun yaşamayacaksınız.


Beta programından çıkış



Herhangi bir uygulamanın beta programından çıkmak için "KATILMAK İSTİYORUM" düğmesine bastığınız yerde "AYRIL" düğmesini göreceksiniz. Bu düğmeye basar basmaz programdan çıkmış olacaksınız, ancak yüklediğiniz beta sürüm kaldırılmayacak. En son resmi sürüme dönmek için uygulamayı kaldırmanız ve baştan yüklemeniz gerekiyor.

Geri bildirim gönderme

Beta test kullanıcısı olduğunuzda Play Store'daki "Yorumlar" kutusunun "Geri bildirim" kutusu haline geldiğini göreceksiniz. Bu, uygulamaya puan veremeyeceğiniz, yorumlarınızın herkese görünmeyeceği anlamına geliyor. Bu kutuyu kullanarak geliştiriciye yorumlarınızı, hata raporlarınızı ve diğer önerilerinizi gönderebilirsiniz.
Beta uygulamaları bulma

Beta sürümlerini test edebileceğiniz uygulamaları bulmanın kolay bir yolu bulunmuyor. Bu yüzden uygulamaları tek tek kontrol edip, beta seçeneğinin görünüp görünmediğine bakmanız gerekiyor.

Kapalı Beta testleri

Bazı geliştiriciler, beta test programını herkese açmamayı tercih ediyor. Bunun birçok nedeni olabilir, örneğin geliştirici uygulamayı belirli cihazlarda test etmeyi istiyor olabilir veya uygulama yeterince kararlı çalışmıyor olabilir. Bu tür uygulamaları test edebilmek için geliştiricinin sağlayacağı direkt bağlantıya ihtiyacınız var. Bu bağlantılara genellikle ilgili Google+ gruplarına veya uygulamanın Google Gruplar'ına katılarak ulaşabilirsiniz. Örneğin Spotify'ın beta programına katılmak için geliştiriciler tarafından onaydan geçmeniz de gerekiyor.

Beta test programına katılabileceğiniz uygulamalar

Hangi uygulamaların beta programı sunduğunu bulmak zor olduğundan, aşağıda beta testine dahil olabileceğiniz en iyi 15 Android uygulamasını sizlerle paylaşıyoruz.


Snapchat
Facebook
Instagram
Twitter (Google Groups üzerinden)
WhatsApp
Google Maps
Evernote
Dropbox
Ebay
Kodi
VLC
Sync for Reddit
Chrome
Nova Launcher
Xbox
 
Üst