Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

4k Yayınlar Hakkında Sohbet

Ders5

Member
Üye
10 Ocak 2025
42
0
6
Forumdaki değerli arkadaşlar konuşmak istediğim konu 4k yayınların zamanla artmasını bekliyordum, ancak görüyorum ki Türkiye yi geçtim Avrupada 4k yayınlar kapanmaya başladı.
Mesela Nasa Uhd Fashıon Uhd bu 2 kanal kapandı.
Ben artmasını düşünüyordum ancak kapanmaya başladı, bu durum galiba 4k nın tıpkı bir zamanlar popüler olan 3D olayı gibi ilerliyor.Artık 3D nin bir özentisi kalmadı.
Sizler ne düşünüyorsunuz?
Türkiye'de mart ayında kanallar yayına başladı ama 4k değil tabi yinede kanal açmaya uyduda yatırım yapanlar var.
Avrupada neden artmıyor bunu anlayamadım.

mach1

Super Moderator
Yönetici
Super Moderators
Özel Üye
14 Ocak 2012
2,114
282
83
www.mach1digital.com
3D çıktığı zaman gibi 4K da tutmadı uyduda 4K internet ortamı ve daha çok medya içeriklerde gelişti sadece.

fezaa

Active member
Üye
19 Eyl 2018
296
205
43
bursa
www.next.web.tr.com
4K yayının kalitesini tam anlamı ile fark etmek için tv nin en az 55 inc ve üstü olmalıdır. Ekran 55 incin altında olunca Hd ile 4K yayın arasindaki fark çok fazla anlaşılmıyor. Ayrıca şu anda 4K yayın sistemi maliyetli ve alt yapı olarak çoğu kanal hazır değil. Ama tv dünyası 4K yayın sistemine eninde sonunda geçecektir, çünkü teknolojiden kaçış olamaz. 3D yayın sistemi zaten pekte olacak gibi değildi. Gözlük takmak falan tam bir angarya idi,ayrıca uzun süreli o gözlükleri kullanmanın beyne zarar verdiğini okumuştum. Benim tahminim tv kanalların 4K yayınına hızlı geçişleri 2030 a doğru olacak gibi.

Snooker /fan

0
Özel Üye
5 Ocak 2018
210
74
28
Maliyeti hizmetten faydalananlar ödemedikçe 4k"nın yaygınlaşması hayal gibi duruyor .İçeeik üretmek pahalı.3 yıl önce Thor uydusunda aynı tp'de 4 adet fta 4k kanal vardı ,1 ya da 2'ye düştü.Tv üreticileri 10 sene önceki heyecanlarını kaybetmiş gibi görünüyor .Aksine Netflix gibi platformlar 4k içerikle ilgileniyorlar.Avrupa ülkeleri devlet kanalları bile 4k konusunda isteksiz .Rai 4k,Rtl 4k..Başka da yok bildiğim kadarıyla .

mach1

Super Moderator
Yönetici
Super Moderators
Özel Üye
14 Ocak 2012
2,114
282
83
www.mach1digital.com
8k yı pompalarlar 4ķ filan uyduda çoğalmaz çoğalsada sifreli kırılmayanlarda olur artık devir iptv internet devri..