Isci bayrami kutlu olsun, lakin Huseyin22 arkadasimiz sanirim dogru soyluyor, calisan emek veren alin teri doken iscilerimizde zaten kendilerine ozel bu 1 mayisi pek kutlamiyor bu sadece ulkemizde degil dunyanin cok ulkesinde ayni, fransada 15 yil calistigim fabrikada ( psikolojik ve irkci baskilar ile isimden oldum ) hic 1 mayis kutlamadik, hatta calistik, cunku iscilerin bizzat oylariyla sectigi sendikacilar hakikaten patronlarin kopegi oluyor. Sendikacilar fabrikada en rahat pozisyonda calisir, sanirim agizlarinada sus payi kemik verilir iken kendini secen arkadaslarinin hakkini degil patronu savunur tavir sergiler oluyorlar. Isciler 1 mayisda cift yada 3 misli gunluk alacaklari icin cok zaman isteyerek ise gitmistir. 2 yevmiye onlarin bayrami olmustur. Bazi sektorler degil ama cok sektorde iscinin hakki alin teri gasp edilmis ve halada gasp ediliyor, cok rahat pozisyonda olanlar ise keyif suruyor ise benim buna itirazim var. Dunyanin heryerinde emekciler yipranir, maasindan ulkesi icin vergi kesilir, ulkelerin bir cok harcamalari iscilerin sirtindan karsilanir, hatta cok ulkede parazit seklinde yasayanlarin is oldugu halde ise gitmeyip devletden yardim alanlarin ihtiyaclarinida isciler karsilar, bunada sosyal devlet denir!!!!!!! Hadi bugun 1 mayis isci bayrami kutlayalim dediginizde yaninizda kimseyi bulamazsiniz isten atilma ihtimali var.
Ulkemizde isci bayramlari dunyadan cok farkli kutlaniryor, ornegin burada il merkezinde toplanan sendikalar vs. konusmasini yapar ve gider ulkemizde ise her toplu ortamlarda siyasi ve bolucu sloganlar havada ucusur, sonrada tutuklamalar vs. yani biz kutlamayida siyasi propaganda araci sekline ceviriyoruz.
Hic alakasiz ama buradada bizim TURK toplumuda her hangi bir kutlamayi yada bir olayi protestoyu slogan sekline ceviriyor ve elini yuzunu bulastiriyor, her yerde ayni durumdayiz.