Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Next 2071 - Next IPTV Bağlanamama ve Kumanda Kilitlenmesi

omer584

New member
Üye
28 Ağu 2023
8
0
1
Merhaba,

Yaklaşık 3 hafta önce Next 2071 satın aldım ve Next IPTV ile kullanıyorum. 27 Ağustos 2023 Pazar sabahından beri cihazda aşağıdaki sorun var.

Cihazı açıp Next IP TV'ye girdikten sonra, 30 saniye ile 2 dakika arasında görüntü gidiyor ve "Bağlanamadı" hatası gösteriyor. Bu hatayı verdikten sonra kumanda devre dışı kalıyor ve hiçbir tuş çalışmıyor. Cihazı kapatmak için güç kablosunu çekmem gerekiyor. Her türlü yardıma ihtiyacım var.

Cihaz, modeme ethernet kablosu ile bağlı.
İnternet türü: Turkcell Fiber 50 Mbit. Huawei modem kullanıyor.
Cihazın internet ayarlarındaki tüm DNS seçeneklerini denedim, IP hem otomatik hem statik denedim.
Cihazı fabrika ayarlarına geri yükledim.
Cihazdaki tüm yazılımlar (test, key, kanal listesi ana yazılım) güncel.
Next & Nextstar müşteri hizmetleri IPTV yayınında bir sorun olmadığını söylediler.
Cihaz aşırı sıcak değil.

Yukarıdaki adımların hiçbirisi sorunu çözemedi.

 

ncz

0
Özel Üye
22 Şub 2016
288
174
43
Merhaba, muhtemelen kontrol etmişsinizdir fakat yinede yazayım dedim; benim ethernet kablonun ucunda tık sesi gelerek ethernet yuvaya geçen plastik kırık, ara ara bende de internet gidiyordu, sonra fark ettim ki cihaz aşağı sallanır durumda olduğu için ağırlığıyla zaman içinde kablo yuvadan milimetrik geri çıkıyor ve bağlantı gelip gidiyor…cihazın pozisyonunu ve ethernet kabloyu bastırarak sabitlemek lazım..bunu yaptım bendeki problem çözüldü, umarım sizde de çözülür..aksi takdirde anlattıklarınızdan hareketle garanti süesi dolmadan cihazı servise yollamanızı öneririm.

geleyim benim cihazda ki sıkıntıya, bilmiyorum belki tüm kullanıcılarda da oluyordur; kanal değiştirirken belki hızlı zap yaparken ; sanki 5 e basmışım 8 e basmışım gibi cihaz bu kanalları seçiyor…akıllı s-link kumanda da da oluyor yani sorun kumanda da değil…
 

omer584

New member
Üye
28 Ağu 2023
8
0
1
Merhaba, konu hakkında son durumu paylaşıyorum:

Aleti Pendik Eka NextStar yetkili servisine götürdüm. Kumanda dışında tüm araç gereçleri götürdüm. Alet 1 saat sorunsuz çalıştı tüm kanal geçişleri hızlı ve sorunsuzdu.

Aleti geri eve getirdim ve televizyona takar takmaz "Bağlanamadı" hatası verdi. Buna göre aşağıdaki adımları denedim: (her birini birbirinden bağımsız aleti normal açarak denedim)

1. Kumandanın pilini çıkardım. 10 dakika beklettim ye yeni pil taktım. Servistekiler bunun kumanda ayarlarını reset edeceğini söyledi.
İşe yaramadı
2. Aleti direkt duvar prizine taktım
İşe yaramadı
3. Ethernet kablosunu değiştirdim ve sadece cihazı ethernet ile modeme bağladım. @ncz 'nin önerisini denedim.
Bu işe yarar gibi oldu. Cihaz 5 dakika sıkıntısız çalıştı sonra aynı hatayı verdi. Cihazı ve modemi kapatıp açtım. Bu sefer yarım saat çalıştı ve gene aynı hatayı verdi. 3. bir kablo denedim ve sadece 2 dakika dayanabildi.
(İlk ethernet kablosu CAT 6, ikincisi CAT5e, üçüncüsü CAT 5)

Geriye 2 seçenek kalıyor. İnternet veya Televizyon. Cihazı monitöre bağladım ve 15 dakika kadar çalıştı sonra aynı hatayı verdi. Bu durumda geriye tek seçenek internet altyapısı olarak kalıyor. Yarın Superonline ile iletişime geçeceğim ve derdimi anlatmaya çalışacağım.
 

ncz

0
Özel Üye
22 Şub 2016
288
174
43
QUOTE="ncz, post: 181164, member: 41520"]geleyim benim cihazda ki sıkıntıya, bilmiyorum belki tüm kullanıcılarda da oluyordur; kanal değiştirirken belki hızlı zap yaparken ; sanki 5 e basmışım 8 e basmışım gibi cihaz bu kanalları seçiyor…akıllı s-link kumanda da da oluyor yani sorun kumanda da değil…[/QUOTE]

BU SORUN KUMANDA GÖZÜNÜN YANLIŞ ÇALIŞMASINDA KAYNAKLANIYOR, DEĞİŞTİRDİM DÜZELDİ, BİLGİNİZE.[/QUOTE]
 

omer584

New member
Üye
28 Ağu 2023
8
0
1
Merhaba,

Öncelikle yaşanan durumun videosu burada. Bu videoyu hem yetkili servise hem genel merkeze gönderdim.


Alet yetkili servis aracılığı ile Next merkezine gitti. 19 Eylül'de hiçbir sorun bulunamadı diye olduğu gibi, jelatini dahi bozulmadan geri gönderildi. Bahane olarak "internet hızıyla alakalı" dendi. 50 mbit hız birçok şeye yetebiliyor iken IPTV izlemeye yeterli olmaması mantıklı değil.

Yine de aleti geri taktım ve kullanmaya başladım. Dün (20 Kasım 2023) hiçbir sorun olmadan akşama kadar çalıştı ama bugün (21 Kasım 2023) sabahı çalıştırdığım anda bozuldu. Aynen videodaki gibi 1-2 dakika çalıştıktan sonra "Bağlanamadı" hatası veriyor ve alet kitleniyor.

İnternet hızı 29 Ekim'den beri 100 mbit ve şu anda 90 mbit hız alıyorum. Buna rağmen yetersiz internet hızı yüzünden bu durumun yaşanması mantıklı değil. Sorunun kaynağı internet mi, IPTV mi yoksa cihaz mı anlaşılmıyor ve hiçbir taraf çözüm sunamıyor.

Ekleme: Şu anda SD kanal izliyorum ve 1 saattir donma olmuyor. Acaba sorun internet hızından değil ama sürekliliğinden olabilir mi? Saniselik internet kesintileri HD yayınların yüklenmesini bozuyor ve aleti kilitliyor olabilir mi?
 
Son düzenleme:

omer584

New member
Üye
28 Ağu 2023
8
0
1
HD kanalları geçtim SD kanallarla idare edeyim diyorum onları da takıla takıla izliyorum. 90 Megabit internetim var birçok ev internetinden hızlı ama SD kanalı 300 kilobayt ile takıla takıla izliyorum! Tek isteğim biraz televizyon izlemek.

Hayatım boyunca bir daha Next ürünü almayacağım ve aldırmayacağım.

2xqp9i0.jpg
 

Metinolmetin

0
Üye
24 Eyl 2013
30
19
8
Teknik serviste oluşmayan durum evde oluştuğuna göre, olasılık dahilinde aklıma şunlar geldi. Cihazın uzaktan alıcı gözü kızılötesi IR ile çalışmaktadır. Acaba ortamda bulunan farklı bir uzaktan kumandanın bir tuşu takılı kalmış, ortama sürekli kızıl ötesi IR sinyali veriyor olabilir mi? ya da aydınlatma için kullanıyor olabileceğiniz floresan lamba, o' da kızılötesi IR ışık yayar. Ha bir de faz nötr'ün yer değiştirmesi için, cihaza ait adaptörün elektrik prizine taktığınız yönünün tersine takabilirsiniz. Kızılötesi IR yayıcılar: Düğmesi takılı kalmış,bir başka uzaktan kumanda, aydınlatmada kullanılan floresan lamba (tasarruflu ampul de bunu yapabilir) , cihaza ait, prize ters takmadan dolayı faz nötr'den etkilenebilecek adaptör. Bu durumda adaptörde kurumuş bir kondansatör olabilir.
Bu olasılıkları, lütfen bir değerlendiriniz. Next 2000 HD uzaktan kumanda alıcı gözünün çekim gücü çok fazladır. Uzaktan kumandayı nereden tutarsanız tutun alıcı IR göz, bunu algılar. Bu da dış kaynaklı kızılötesi parazitleri de algılayacağı anlamına gelebilir.
 

omer584

New member
Üye
28 Ağu 2023
8
0
1
Metin hocam teşekkür ederim. Odadaki tek diğer kumanda TV kumandası o da kullanılmıyor ancak aynı odada wireless ve bluetooth aletler var. Dediğiniz gibi belki bunlar kızılötesi sinyali bozuyor ve aletin bozulmasına sebep oluyor olabilir. Durum tekrar yaşanırsa test ederim.

Ek olarak Salı sabahı başlayan durum Perşembe sabahı bir anda kesildi ve Next 2071 tekrar çalışmaya başladı. Neden nasıl niçin 2 gün boyunca cihaz bozuldu anlamadım. Belki yayından belki internetten belki Metin hocamın dediği durumlardan olabilir.
 

Metinolmetin

0
Üye
24 Eyl 2013
30
19
8
superonline da iptv olayları sıkıntılı internette çok sayıda şikayet mevcut
bide usb wifi ile bağlanmayı deneyin belki çözüm olur .

Superonline İnternet Hız Sorunu

Superonline İp Tv Kısıtlıyor

Superonline İp Tv Kısıtlaması!
Superonline 'nın kendisi IPTV'cidir. Şayet korsanla mücadele ediyorum ayaklarına başka IPTV yayınlarını kasten engelliyor ise, bu servis sağlayıcıdan çıkılmalıdır. Çıkma nedeni olarak da açıkça belirtilmelidir.
 

erhan2003

New member
Üye
12 Ara 2023
1
0
1
merhabalar yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum. çok büyük sıkıntı yaşamadım. Arada kanal geçişlerinde takılma , ıp tv sorunları oldu.
Ancak şimdi geçen ay ıptv üyeliğim bitti ve yeni üyelik aldım. (bu arada ben bedava kanalları sadece bir kez gördüm (uydunun kendi ıptv üyeliği)
yavaş ve kanal sayısı azdı. Yıllardır da üyelik satın alıyorum. daha iyi.
Bu seneki sorunum son üyelik bilgilerimi cihazdan kaldıramıyorum. yeni üyeliği girip seyretmeye başlıyorum ve kaydediyorum cihaz açılıp kapandığında görüntü alamıyorum çunku ıptv ayarlarımda eski üyelik bilgilerimi görüyorum. 3-4 seferdir bu şekilde herhangi bir sorun olmadan izledim 10 gündür de bu sorunu yaşıyorum . Çözüm olarak bildiğiniz bir şey varsa paylaşırsanız çok sevinirim .
 

Snooker /fan

0
Özel Üye
5 Ocak 2018
207
73
28
Zor bir şey değil arkadaşım .Cihazı tümüyle fabrika ayarlarına döndür ,yani her şeyi sil.Gerekirse son yazılımı yeniden yükle .Sonra kafana göre kanal kurulumu yap.Iptv adres bilgilerini gir.Olacak,olmalı,olmak zorunda !
 
Üst