Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Samsung 55QN700C 55" 139 Ekran Dahili Uydu Alıcılı 8K Ultra HD Smart QLED TV

Ders5

Member
Üye
10 Ocak 2025
62
0
8
Bu Televizyon hakkında bilgi istiyorum forumdaşlar. Bu tv 8k deniyor ancak uydusu 8k yayınını alıyor mu? Neden soruyorum 4k lar ilk çıktığında 4k tv yayınlarını almıyordu bu yüzden soruyorum. Mesela Türksatta yayın yapan

Türksat 8K Frekansı 12.605 V 34.285 bu yayını gösteriyor mu bilgisi olandan paylaşım bekliyorum teşekkür ederim.

OCTAVİA1

0
Özel Üye
22 Ağu 2018
3,150
68,550
113
T.C ANADOLU
4K tvler 4K yayınları gösterir 8K yayınları seyretmek 8K TV olması gerekir
4K TV de 8K frekans yayını bulursunuz ama yasaklı kanal gibi yani karanlık ekran
görüntü olur

Ders5

Member
Üye
10 Ocak 2025
62
0
8
4K tvler 4K yayınları gösterir 8K yayınları seyretmek 8K TV olması gerekir
4K TV de 8K frekans yayını bulursunuz ama yasaklı kanal gibi yani karanlık ekran
görüntü olur
Cevabınız için teşekkürler benim yazdığım yazıda belirttiğim televizyon 8k okumadınız ki bu cevabı yazdınız tv yi 4k sandınız yada okuduğunuzdan bunu anladınız.
4k tv ler ilk çıktığında 4k yayınları göstermiyordu çünkü 4k kanalların 50 fps 60 fps gibi ölçüleri var yani bunu desteklemeyen alıcılar ile piyasaya sürülmüştü araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Bu belirttiğim model 8k tv ve acaba uydu alıcısı türksat 8k yı gösteriyor mu? Bu konuya yanlızca deneyimi olan birisi cevap verebilir

OCTAVİA1

0
Özel Üye
22 Ağu 2018
3,150
68,550
113
T.C ANADOLU
Cevabınız için teşekkürler benim yazdığım yazıda belirttiğim televizyon 8k okumadınız ki bu cevabı yazdınız tv yi 4k sandınız yada okuduğunuzdan bunu anladınız.
4k tv ler ilk çıktığında 4k yayınları göstermiyordu çünkü 4k kanalların 50 fps 60 fps gibi ölçüleri var yani bunu desteklemeyen alıcılar ile piyasaya sürülmüştü araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Bu belirttiğim model 8k tv ve acaba uydu alıcısı türksat 8k yı gösteriyor mu? Bu konuya yanlızca deneyimi olan birisi cevap verebilir
Esas sen anlamışsın benim yazdıklarımı iyi oku ne bileyim ben televizyonunuzu soruna göre bilgi verdim TV niz 8K ise frekansı gircen seyretcen yalnız o yazdığın frekans yok uyduda haberin olsun

fezaa

Active member
Üye
19 Eyl 2018
298
205
43
bursa
www.next.web.tr.com
Bak kardeşim bir tv full HD ise içindeki cihaz da full HD dir. Bir tv 4K ise içindeki cihaz 4K dır ve tüm 4K yayınları gösterir. Göstermiyorsa o tv 4K değildir. Yani 4K bir tv süreceksin piyasaya ama 4K yayınları açmayacak. Hiç bir firma böyle saçma bir tv üretmez. Aynı şekilde 8K tv üreteceksin ama 8K yayınlarını açamayacak. Peki bu tv 8K yayınını nasıl gösterecek? Bu mühendisler kafayı mı yemiş? Zamanında aynı şekilde 3D tv ler,içindeki 3D uydu alıcıları ile,3D olan bir yayını 3D olarak izletebiliyordu. Yani sizin söylediğiniz teknolojiye ters birkere.