Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Next 2000 HD FTA Uydu Alıcısı hotbird uydusu görünmüyor

jia

0
Üye
12 Nis 2018
2
0
1
herkese merhabalar,

ben İnternet üzerinden aşağıda linki verilen ürünü satın aldım. ve ürün bugün elime ulaştı ama çok bilgim olmadığı için kurulumu yapamadım :(
bulunduğumuz sitede merkezi sistem mevcut ve turksat ile hotbird uyduları var.
kumanda üzerinden "menü > uydu seçimler > seçili uydu" yolunu izleyerek turksat 4a uydusunu ekledim ama hotbird uydusu seçili uydu listesinde bulunmuyor.

ben hotbird uydusunu nasıl ekleyebilirim? veya ekleyebilir miyim? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

not: ürün linki aşağıda ve ürün ile birlikte herhangi bir wifi aparatı olmadığı için güncelleme falan yapamadım. eğer hotbird sorunu çözülmeyecek ise ürünü iade edeceğim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Edit: konuya link ekleme izni olmadığı için link kaldırılmıştır. ürün gittigidiyor üzerinden alındı bakmak isteyenler için ürün kodu 338499523

haydar1966

0
Yönetici
Co-Admin
5 Şub 2015
5,423
1,868
113
İstanbul
herkese merhabalar,

ben İnternet üzerinden aşağıda linki verilen ürünü satın aldım. ve ürün bugün elime ulaştı ama çok bilgim olmadığı için kurulumu yapamadım :(
bulunduğumuz sitede merkezi sistem mevcut ve turksat ile hotbird uyduları var.
kumanda üzerinden "menü > uydu seçimler > seçili uydu" yolunu izleyerek turksat 4a uydusunu ekledim ama hotbird uydusu seçili uydu listesinde bulunmuyor.

ben hotbird uydusunu nasıl ekleyebilirim? veya ekleyebilir miyim? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

not: ürün linki aşağıda ve ürün ile birlikte herhangi bir wifi aparatı olmadığı için güncelleme falan yapamadım. eğer hotbird sorunu çözülmeyecek ise ürünü iade edeceğim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Edit: konuya link ekleme izni olmadığı için link kaldırılmıştır. ürün gittigidiyor üzerinden alındı bakmak isteyenler için ürün kodu 338499523

Arkadaşım neden eklenmesinki AŞAĞIDA yazacağım maddeleri uygularsanız sorununuz hallolmuş olur.!
1.Kumandadan MENÜ tuşu OK.
2.KURULUM menüsünü görene kadar ses açma yada kısma tuşunu kullanıp geliyoruz.
3.UYDU SEÇİMLERİ bölümüne gelip OK liyoruz.
4.Şimdi karşımıza gelen SEÇİLİ UYDU kısmında iken kumandanın OK tuşuna basıyoruz.
5.Karşımıza gelen uydu isimlerini kumandanın ok tuşunun altındaki tuşa basarak menüyü AŞAĞIYA doğru indirerek HOTBİRD uydusunu bulup OK liyoruz.
6.Karşımızdaki DISEQC SWİÇ menüsüne gelip OK liyoruz açılan pencereden DISEQC 1.0 seçeneğine gelip SES AÇMA tuşuna iki kez basıp B yapıp kumandanın üzerindeki bir kez EXİT tuşuna basıyoruz.(Yalnız EXIT tuşuna basmadan hemen altındaki 1.1 satırı KAPALI konumda olmalıdır.) Şimdi ise kumandanın üzerindeki KIRMIZI tuşa basıp (KAYDET) hafızaya kaydediyoruz.
7.Artık HOTBİRD uydusu cihaza eklenmiştir bundan sonra TARAMAYI başlatabilirsiniz,haa yine olmuyor derseniz bu durumda olay SİZDEN yani SİSTEMDEN kaynaklı SIKINTI var demektir.

A.Sistemde uydu olarak HOTBİRD santralde B yerine A girişli olabilir sinyal alamazsanız YUKARDA yazdıklarımı B yerine A olarak kayıt edip bakarsınız.! Eğer yine sinyal alamadım derseniz..
B.Siz sistemde 2 uydu olarak bilseniz bile bu durumda ya çanak ayarsızdır,yada bir başka uyduya bakıyor olabilir.

KOLAY GELSİN...

jia

0
Üye
12 Nis 2018
2
0
1
Üstad dediklerinizi yaptım ve hotbird uydusu o listede “eutelsat hot bird 1” olarak görünüyor. Sanırım hotbird bu oluyorvr şimdi tarama yapacağım. Birde diseqc ayarlarında hem turksat hemde hotbird için 1.1 kapalı mı olması lazım? yoksa sadece hotbird için mi kapalı olacak?

Ayrıca detaylı anlatımınız için teşekkürler

haydar1966

0
Yönetici
Co-Admin
5 Şub 2015
5,423
1,868
113
İstanbul
Üstad dediklerinizi yaptım ve hotbird uydusu o listede “eutelsat hot bird 1” olarak görünüyor. Sanırım hotbird bu oluyorvr şimdi tarama yapacağım. Birde diseqc ayarlarında hem turksat hemde hotbird için 1.1 kapalı mı olması lazım? yoksa sadece hotbird için mi kapalı olacak?

Ayrıca detaylı anlatımınız için teşekkürler

Sevgili kardeşim TÜRKSAT için 1.0 seçeneği A olacak hemen aşağısındaki 1.1 ise KAPALI olacak ve o şekilde HAFIZAYA alınacak.! HOTBİRD için ise 1.0 seçeneği B olacak 1.1 ise KAPALI olacak şekilde HAFIZAYA alınacak.! Yani her uydu AYRI-AYRI olarak HAFIZAYA alınacak ondan sonra cihaza her türlü aramayı yaptırabilirsiniz...