Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Fernandao Türk Milli Takımı'nda oynayabilir mi

uydu3405

0
Üye
22 Eyl 2013
1,051
3
38
İstanbul
fernandao_1021.jpg


Bursaspor'da göstermiş olduğu performansla Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı golcü Fernandao, geçtiğimiz günlerde Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini dile getirmişti.

Yıldız futbolcunun bu isteği akıllara herhangi bir kurala takılıp katılmayacağı geldi.

Kralspor.com'un edindiği bilgiye göre Brezilyalı futbolcunun sadece Türk vatandaşlığına geçmesi yeterli olacak.

5 YIL ŞARTI KALKTI

Türkiye Futbol Federasyonu bu sezon önemli karar imza atmış ve yabancı sayısını 14'e çıkararak radikal bir değişikliğe gitmişti.

Değişiklik sadece yabancı kuralında olmadı. TFF, daha önce başka bir milli takımda oynamamış yabancı futbolcuların Türk Milli Takımı'nda oynayabilmesi için gerekli olan ''5 yıl Türkiye'de ikamet etme'' şartını kaldırdı.

BAKANLAR KURULU'NDAN ONAY ALACAK

Bakanlar Kurulu, spor gibi alanlarda ülkeye katkı sağlacak olan kişilere ''5 yıl ikamet etme'' şartı koşmuyor.

Dolayısıyla Fernandao, geçtiğimiz yıllarda yabancı futbolcuların yaşadığı sıkıntıyı yaşamadan Fatih Terim'den davet alması halinde A Milli Takım formasını giyebilecek.

Terim ise gol yollarında sıkıntı yaşanması dolayısıyla golcü futbolcunun kadroya alınmasına sıcak bakıyor.
 

qerhagi

0
Üye
10 Ara 2012
66
0
6
77 milyondan futbolcu çıkarımıyorsak ne işe yarar futbol federasyonu?fernandao türkiyeyi dünya şampiyonumu yapacak?futbolcudan başka herşeye benzeyen hilkat garibesini nerdeyse baş tacı yapacaklar.mantaliteye bak
 
Üst