Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Apple, iPhone tedarikçisi Pegatron ile çalışmayı durdurdu

kaptan-8

0
Moderator
10 Ocak 2018
8,493
23,198
113
Adana
Pegatron’un, Şanghay’daki fabrikasında öğrencileri yasalara aykırı olarak çalıştırdığını öğrenen Apple, şirketle olan çalışmalarını geçici olarak askıya aldı.
apple_1088.jpg

Çin yasaları, stajyer öğrencilerin gece mesaisinde çalıştırılmasına veya fazla mesaiye bırakılmasına izin vermiyor. Ayrıca öğrenciler, eğitim gördükleri alanların dışındaki alanlarda da çalıştırılamıyor.
Apple'ın Tayvan merkezli parça üretim tedarikçisi Pegatron'un, geçtiğimiz günlerde Çin'deki Şanghay fabrikasında kurallara aykırı hareket ettiği ortaya çıkmıştı.
Pegatron’un, Şanghay’daki fabrikasında öğrencileri yasalara aykırı olarak normal süreden fazla ve geceleri çalıştırdığı ortaya çıkınca, Apple harekete geçti.

ÇALIŞMAYI ASKIYA ALDI

Apple, söz konusu ihlaller nedeniyle Pegatron ile çalışmayı geçici olarak askıya aldıklarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Apple olarak Pegatron’u denetlemeye tabi tutuyoruz. Mevcut durumun düzeltilmesi için gerekli düzenlemeler uygulanana kadar Pegatron, Apple’dan yeni bir iş alamayacak.
Uygulamalardan Pegatron’daki görevliler sorumludur ve programın denetiminden sorumlu yöneticinin işine Pegatron tarafından son verilmiştir.
Öğrenci çalıştırma programları için katı bir denetim ve değerlendirme süreci yürütüyoruz. Pegatron süreçle ilgili olarak evraklarda oynama yaparak Apple’a yanlış bilgi vermiştir.”

Apple, Pegatron için oldukça önemli ve bu hatalardan dolayı Apple'ı kaybetmeyi göze almak istemiyor. Bu nedenle söz konusu ihlallerin kısa süre içinde giderilmesi bekleniyor.

ensonhaber.com