Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Windows 7 USB’den Boot ve DVD’den Format Atma Nasıl Yapılır

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Windows 7 kurmak için Cd-rom olmayan arkadaşlara yardımcı olacağın düşündüğüm Boot Usb hazırlamayı ve Usb ile Format atma konusunda ve Windows 7 Format Usb’si oluşturmayı en basit şekilde anlatacağım.
Öncelikle Window 7 Disk imajı bulunması gerekmekte (Bu imajı daha önceden Microsoft’un sitesinden indirebilirsiniz) ve bir de bu imajın sığabileceği bir Usb flash bellek veya DVD.

Windows 7 USB/DVD Tool İndir

Şu sayfadan Windows 7 USB/DVD Tool indirelim.

Windows 7 Usb’den Format Atma ve Format Atma Nasıl Yapılır



  • Ardından Programın kurulumunu gerçekleştirelim.
  • Programı açalım.
  • Source File’ın karşısında Browse’ye basalım.
  • .iso Uzantılı Windows 7 CD imajını gösterelim. (Nedere Kayıtlıysa O dizinden)
  • Ardından Next Diyelim.
  • Usb Device modu Usb’nizi format disk olarak ayarlar. DVD ise Dvd yazıcı yardımı ile Dvd olarak Format Disk‘i hazırlar.
  • Usb Device’yi seçelim. USB belleği takalım ancak unutmayın Usb içindeki veriler Silinir Yedeğini alın.
  • Yenileme Butonu ile Takılan USB aygıtı bulalım ve Seçelim.
  • Begin Copy Diyelim ve Erase USB Device diyelim ve Cd imajımızın Usb’ye Bilgisayar açılırken boot ile açılma özelliği ile kopyalanmasını bekleyelim Bittiğinde ise Start Over diyelim. Format işlemine başlamak için usb takılı iken bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Açılışta Bilgisayarın Hdd’den değil Usb’den başlaması için F2 Del gibi tuşları kullanarak Boot sıralamasında USB aygıtı başa almamız gerekir.

Bios Girişi için F2 Sizde Farklı Olabilir




  • Biosa F2 (sizde DEL veya DELETE tuşu yada F1 Tuşları ile giriş yapılıyor olabilir.) ile giriş yapalım ve Boot sekmesine gelelim Ok tuşları yardımıyla. İçerisinden USB aygıtımın ismi Sandisk olanı (DVD ile atacak arkadaşlar Burada CD/DVD’yi seçsinler) F5 veya F6 tuşları yardımı ile en yukarı taşıyoruz. Ancak unutmayın sizin biosunuzda bu taşıma işlemini + veya – tuşları yapabilir. Yani Bilgisayar açılışta ilk olarak USB yi okuması için ayarlıyoruz.

Boot Ayarı




  • Daha sonra F10 (Yani Exit menüsü altında Save And Exit yada Settings Save And Exit gibi ifadeler ilede bu işlemi yapabilirsiniz.) tuşuna basalım yani ayarların kaydedilmesi sorusunu onaylayacağımız ekran gelecektir.
  • OK’i işaretledikten sonra ayarlarımız başarılı bir şekilde kaydedilecektir. Format işlemini bitirdikten sonra bu ayarları eski haline getirebilirsiniz.

Windows Kurulumuna Giriş




  • Windows Setup [EMS ENABLED] seçeneğinden devam edelim. Kısa bir süre içerisinde Windows kurulum penceresi açılacaktır.
  • Açılan pencerede Türkçe Klavye olarak işlemlere devam edebilmek için ortadaki seçeneği Turkish’e alalım.

Windows Kurulum Klavye Ayarı




  • Daha sonra adımlara devam edin. Zaten çok bir seçenek yok kurulum için onaylara izin verin.



Windows 7 Kurulum



  • Custom (Advanced)’i seçelim.



Bölümlendirme ve Silme Araçlarını Açmak

Bilgi: Drive Option (advanced) bölümünden Harddisk’in hangi bölümlerini silmek yeniden bölümlendirmek istiyorsanız bunları gerçekleştirebilirsiniz.
Ancak dikkat edin Partition 1 System için ayrılmıştır burayı bende Windows’un kurulu olduğu Kısım olan Partition 2’yi silmek istiyorsanız Partition kısmını da silebilirsiniz aşağıdaki resimde de detaylı olarak araçlardan bahsedeceğim. Drive Optiona Basalım. (Windows 8 veya 8.1’i USB formatlamak için daha farklı bios ayarları vardır.)

Bölümlendirme ve Silme Araçları

;Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi burada silmek istediğiniz kısmın üzerine bir kez tıklayın ve birden fazla bölümü silip boyutlarını da birleştirme gibi bir işlem yapacaksanız yada her şeyi tüm bölümleri silip bölümlerin boyutlarında değişiklik yapacaksanız DELETE seçeneğini seçin ve onaylayın. Artı Windows’un da bulunduğu bölümü silecekseniz System Reserved kısmını da silebilirsiniz. Bu şekilde İki bölümün veya daha fazla bölümün alanı birleşecektir.
Partition 3 veya partition 2 kısmını bölümlendirmeden silmek istiyorsanız Format’ı işaretleyip Biçimlendirme yapabilirsiniz. Unutmayın Genelde Partition 2 kısmı işletim sistemi olur Format atmadan önce bu bölümleri bilmiyorsanız Boyutlarını dikkate alarak işleme devam edin. Bu sebeple C ve D olarak oluşturduğunuz kısımların aralarında bir miktar fark bırakın ki daha sonra ayırt edebilin. Bu kısımda takılan Arkadaşlar Kurulumu Kırmızı Kapatma düğmesine basıp iptal ederek Bilgisayarı açıp Bilgisayarımdan bölümlerin kısımlarını kontrol edebilirler.
Daha sonra Yeniden Bölümleme işleminde New seçeneği ile Atıyorum 300 gb’lok Hdd’yi 100 GB kısmını işletim sistemi için ayıracaklarsa 104 – 108 gibi bir değer verin ancak bu 108000 olarak girip devam edin. Size Sistem için 100mb değerinde bir bölümü ayıracağını belirtecektir kurulum bunlara onaylayın. Ardından Geriye kalan kısmını da bölümlendirme için New butonu ile tamamını bölümlendire bilir veya bir kısmını bölümlendirip geriye kalanı da başka bir 3. bir bölüm yapabilirler.

New yani bölümlendirme işlemine tabi tutmadığınız kısım Bilgisayarımda gözükmeyecektir. Daha sonra işletim sistemini kurduğunuzda da Bilgisayarıma sağ tıklayarak Yönet’ten Disk Yönetimine girip bölümlendirmedikleri alanı Biçimlendirebilirler.
Silme bölümlendirme işlemlerini tamamladıktan sonra Partition 2 kısmına işletim sistemini yüklemek için bu kısma bir kere tıklayın ve Next’i seçin Kurulum Başlayacaktır.
Unutmayın Kurulum ilk etabı bitip bilgisayar yeniden başladığında USB diski çıkartın. Yoksa yeniden kurulumun başına atar sizi. Böyle bir durumda Usb yi çıkarıp bilgisayarı resetleyin. Kurulum devam eder. Kurulum Sırasında Sizden bazı şeyleri seçmenizi ister yine de zorlanmadan devam edersiniz diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Windows 7 Hala Lider!
Windows işletim sistemlerine yönelik yapılan son araştırmalarda Windows 7’nin hala lider olduğu görüldü.

Windows 10 piyasaya sunulduğu ilk günden itibaren ciddi bir yükseliş yaşamış olmasına karşın hala önceki yıllarda piyasaya sürülen Windows 7 işletim sistemini geçmeyi başaramadı. 2009 yılında piyasaya sürülen Windows 7, Windows 8 gibi farklı sürümler piyasaya sunulmuş olmasına karşın hala kullanıcıların en çok sevdiği ve güvendiği işletim sistemlerinden birisi oldu.

8 Yıldır Piyasada!

8 yıldan beri piyasada yer alan Windows 7, geçtiğimiz yıllarda piyasaya sunulan Windows 10 için şu anda en büyük rakip durumda. Microsoft her ne kadar piyasadaki tüm işletim sistemlerini Windows 10’a çekmek için çaba sarf etmiş olsa da hala Windows 7 işletim sistemi yüzde 48.34 kullanım oranı ile işletim sistemleri arasında lider durumda.

Üstelik Windows 10 şu anda Windows 7’nin oldukça gerisinde. Açıklanan son rakamlara göre Windows 10 yüzde 24. 36 kullanım oranına sahip ve bu açıdan Windows 7’nin sadece yarısı kadar kullanıcıya hitap ediyor. Windows için yapılan araştırmalarda dikkat çeken diğer bir sonuç ise yıllar önce piyasaya sunulması ve desteğin kesilmesine rağmen Windows XP. Kullanım oranı yüzde 9.07 ile sıralamada üçüncü olmayı başaran Windows XP, Windows 10 için ciddi bir tehdit durumunda.

--------------------

Microsoft geçen sene duyurmuş olduğu Windows 10 işletim sisteminden sonra oranların peşinde koşarken, 2016 yılında en çok kullanılan işletim sistemi sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Windows 10'un alması gereken daha çok yol var gibi görünüyor. Detaylar haberimizde..

Lider Açık Ara Windows 7

Her ne kadar Windows 10'dan farklı bir sürüm kullansak da her bilgisayarı açtığımızda "Windows 10'a geçin" yazısı ile illaki karşılaşıyoruz. Microsoft bu konuda kullanıcıları teşvik etmek için elinden gelen her kaynağı kullanıyor. Ancak 2016 verilerine göre açık ara fark ile hala en çok tercih edilen sistemin Windows 7olduğu görüldü.

Ancak her ne kadar lider olsa bile uzun süre sonra % 50'nin altına düşerek Windows 7 kullanıcılarının geçiş döneminde olduğunu görebiliyoruz. Şuanda % 48.79 ile Windows 7 hala pazarın lideri konumunda.


Windows 10'un Alacağı Daha Çok Yol Var

Windows 10 kullanmış birisi olarak söylüyorum, daha alması gereken çok yol var. Genellikle oturmuş bir hiyerarşiyi farklı bir yere taşımak için uzun yıllar gerektiği gibi, % 14.35 kullanım oranına sahip Windows 10 için olumsuz düşünmekte yanlış olur. Hali hazırda Windows 10 kullanıcılarının bir çok konuda Windows 7'yi aradıklarını biliyoruz.

Diğer Windows versiyonlarının kullanım oranları ise aşağıdaki gibi açıklandı;

* Windows XP % 9.66

* Windows 8.1 % 9.16

* Mac OS X 10.11 % 3.96

* Windows 8 % 2.95
 
Üst