Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Türksat {42.0°E} uydusunda Yayına Başlayacak Kanallar

aicho

0
Özel Üye
24 Ara 2011
3,245
522
113
Türkiye Cumhuriyeti
AKİT TV TEST YAYİNA BASLADİ
FREKANS:11916 V 30000


1430321801.jpg



http://www.yeniakit.com.tr/haber/akit-tvnin-uydu-frekanslari-belli-oldu-65115.ht[/CENTER]ml
 
Son düzenleme:

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,997
12,213
113
ALMANYA
Makine TV Yakin da Turksat ta yayin da.


Toplantı No : 2015/16

Toplantı Tarihi : 07.04.2015

Karar No : 3

Karar Konusu : Çam Medya Radyo Televizyon Yayıncılık ve Hizmetleri A.Ş.” Unvanlı Kuruluşun U-TV Yayın Lisans Talebi

İnceleme ve Değerlendirme : İzin ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı’nın 30.03.2015 tarihli ve 485 sayılı yazısı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

“İlgi : a) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Uydu Yayın Yönetmeliği

b) Üst Kurulun 04/02/2015 tarih ve 2015/06 sayılı toplantısında alınan 13 no'lu karar

“Çam Medya Radyo Televizyon Yayıncılık ve Hizmetleri A.Ş.” unvan ve “Makine TV” logolu medya hizmet sağlayıcı kuruluş, uydu ortamından “Eğitim/Kültür” konulu Tematik Yayın türünde televizyon yayını yapmak üzere Üst Kurul'dan talepte bulunmuş ve ilgi (b)’de kayıtlı Üst Kurul kararı ile uydu televizyon yayın lisans işlemlerinin başlatılmasına karar verilmiştir.

İlgi (a) Yönetmeliğin Değerlendirme, Lisans ve Yayın İletim Yetkisi Verilmesi başlıklı 15 inci Maddesi birinci fıkrasında yer alan “Bu Yönetmelikte ve İdari ve Mali Şartlar Yönetmeliğinde belirtilen idari, mali ve yayın hizmetine ilişkin bilgi ve belgeleri Üst Kurula ibraz eden kuruluşun uydu yayın lisans veya yayın iletim yetkisi talebi, Üst Kurulca değerlendirilir. Değerlendirme sonucu olumlu olan kuruluşlar, teknik altyapıya ilişkin bilgi ve belgeleri Üst Kurula ibraz ederler. Bu işlemi takiben, teknik yeterliliğe sahip olduğu yerinde yapılan denetimle tespit edilen kuruluşlara Üst Kurulca uydu yayın lisansı veya yayın iletim yetkisi verilir.” hükmü kapsamında “Çam Medya Radyo Televizyon Yayıncılık ve Hizmetleri A.Ş.” unvan ve “Makine TV” logolu kuruluş; satın alınmış ve/veya kiralanmış tesis, araç, gereç ve hizmetlerine ilişkin bilgileri, yayın blok şemasını, teknik teçhizat envanterini ibraz etmiş ve kuruluşun Ankara ilinde bulunan yayın merkezinde yerinde yapılan teknik denetim sonuçlarının değerlendirmesi neticesinde, uydu ortamından televizyon yayını yapabilecek teknik yeterliliğe ve alt yapıya sahip olduğu tespit edilmiştir.

Buna göre; ilgi (a) Yönetmeliğin 9 uncu Maddesi birinci fıkrasında yer alan “Uydu ortamından yapılan yayınlarda uydu yayın lisans süresi, uydu yayın lisans belgesinin düzenlendiği tarihten itibaren on yıldır. Lisans süresinin başlangıcı, uydu yayın lisans belgesinin düzenlendiği tarihtir.” hükmü ile Kanunun 42 nci Maddesi hükmü çerçevesinde, uydu televizyon yayın lisans ücretinin tamamını yatıran “Çam Medya Radyo Televizyon Yayıncılık ve Hizmetleri A.Ş.” unvan ve “Makine TV” logolu kuruluşa, uydu yayın lisans belgesinin düzenlendiği tarihten itibaren on (10) yıl süreli “Eğitim/Kültür” konulu “Tematik Yayın” türünde uydu televizyon yayın lisansı (U-TV) verilmesi hususunda karar alınmasını teminen yazımızın Üst Kurula havalesini takdirlerinize arz ederim.”

Şeklinde değerlendirmelerde bulunulduğu.

Karar alınmasını teminen yazının Üst Kurul’a havale edildiği anlaşılmaktadır.
Karar: Yapılan görüşmeler sonucunda, ayrıntıları yukarıda izah olunduğu üzere; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Uydu Yayın Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan; “Uydu ortamından yapılan yayınlarda uydu yayın lisans süresi, uydu yayın lisans belgesinin düzenlendiği tarihten itibaren on yıldır. Lisans süresinin başlangıcı, uydu yayın lisans belgesinin düzenlendiği tarihtir.” hükmü ile 6112 Sayılı Kanunun 42 nci maddesi hükmü çerçevesinde, (U-TV) yayın lisansı talebinde bulunan, gerekli belgeleri Üst Kurula sunan ve uydu televizyon yayın lisans ücretinin tamamını yatıran “Çam Medya Radyo Televizyon Yayıncılık ve Hizmetleri A.Ş.” unvanlı “Makine TV” logolu kuruluşa, uydu yayın lisans belgesinin düzenlendiği tarihten itibaren on (10) yıl süreli “EĞİTİM/KÜLTÜR” konulu “TEMATİK YAYIN” türünde uydu televizyon yayın lisansı (U-TV) verilmesine oy birliği ile karar verildi.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,997
12,213
113
ALMANYA
iran televizyon kanali GEM TV Turkiye'de

İranlılar Türkiye’de yüz film ve yirmi dizi çekmeye hazırlanıyor


Türk dizi ve filmlerinin Arap dünyası ve Ortadoğu’da iyi iş yaptığını gören İran kanalı harekete geçti. Merkezi İngiltere'de bulunan İran Kanalı GEM TV, gelecek yıl içinde Türkiye'de yüz sinema ve yirmi dizi film çekeceğini açıkladı. İlk dizi için Antalya’da çekimlere de başlandı.

content_iranlilar-turkiyede-yuz-film-ve-yirmi-dizi-cekmeye-hazirlaniyor_eiJw9ZN0pXFm0H0.png
İran televizyon kanalı ve eğlence şirketi GEM TV, Türkiye'de geçen dizi ve filmler için düğmeye bastı. Türk dizilerinin Ortadoğu satış haklarını elinde bulunduran İngiltere merkezli şirket, ilk dizinin çekimlerine de başladı.

Çok tutulan Muhteşem Yüzyıl, Karadayı, Fatmagül'ün Suçu Ne ve Yaprak Dökümü gibi dizileri İran üzerinden Ortadoğu ülkelerine de satan GEM TV, ilk kez kendi bünyesinde ‘Türk dizisi’ çekiyor.

İran’daki baskıcı rejim nedeniyle merkezini İngiltere’ye taşıyan ancak tüm gelirini o bölgeye sattığı dizilerden kazanan şirket, başrolünde Reha Beyoğlu'nun bulunduğu Kalori Yasak dizisi için Antalya’da set kurdu.

Yaklaşık iki yıl ve 60 bölüm olarak planlanan dizinin tanıtımını da Antalya’da yapan GEM TV sahibi Saeed Karimian, bir de Türkçe kanal kuracağını açıkaladı.

GELECEK YIL TÜRKİYE’DE 100 FİLM VE 20 DİZİ ÇEKECEĞİZ
Saeed Karimian basın toplantısında şunları söyledi:

Türkiye'de 2016 yılından itibaren yüz sinema, yirmi dizi projesine başlamak istiyoruz. 1400 çalışanımız bu projeler için Türkiye'ye gelecek. Projeler için iki büyük plato aldık. Bunların biri İstanbul'da, biri de Antalya'da. 2016 yılında projelere başlamak istiyoruz. Tüm yapımlarımız Türkçe olarak da yayına girecek.

GEMTÜRK ADINDA BİR DE KANAL AÇACAK
Karimian, GEMTÜRK kanalının açılmak üzere olduğunu ve anlaşmasının yakın bir zamanda tamamlanacağını vurgulayarak, çektikleri tüm dizilerin orada da yayınlanacağını ifade etti.

İRANLILAR NEDEN TÜRK DİZİLERİNİ ÇOK SEVİYOR?
Karimian, Türk dizilerinin Ortadoğu'da neden bu kadar çok izlendiği yönündeki soruya "İranlılar kültür olarak Türklere çok yakın oldukları için dizilerde Türklerin hissettiklerini İranlılar da aynı şekilde hissediyor. Amerikan ya da diğer ülke dizilerinden kendilerine daha yakın buluyorlar. Türkiye'de dizilerde oynayan oyuncular, İran'da belki daha fazla tanınıyor ve seviliyor" yanıtını verdi.

KALORİ YASAK İÇİN 16 BÖLÜMÜ ÇEKİLDİ BİLE
Yapım Koordinatörü Elif Demirelli çekimlerine başlanan Kalori Yasak dizisinde Antalya'nın güzel yerlerini mümkün olduğunca kullanmaya çalıştıklarını, dizinin 16 bölümünün çekimlerinin yapıldığını söyledi.
Bilgi:​
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,997
12,213
113
ALMANYA
1916945_946081952152554_1711373713573236576_n.jpg

"38 KENT TV" ÇOK YAKINDA YAYINA BAŞLAYACAK.UYDUDAN YAYIN YAPACAK OLAN YENİ KANALIMIZ TÜM DÜNYADAN İZLENEBİLECEK. ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI, UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM.
"38 KENT TV" nin giriş kapısı üzerine asılacak bakır üzerine el ile yazdığım tabelanın uğur getirmesini diliyorum.
 

aicho

0
Özel Üye
24 Ara 2011
3,245
522
113
Türkiye Cumhuriyeti
NTV HD yayına başlıyor!!!

Posta gazetesinde köşe yazısı yazan Mesut Yar NTV’nin HD yayına geçeceği bilgisini okuyucularıyla paylaştı. Mesut Yar NTV’nin 10 gün içinde HD yayına geçeceğini okuyucularına aktardı. İşte o köşe yazısı;


pB0Mr0.png

 

Ekli dosyalar

  • pB0Mr0.png
    pB0Mr0.png
    49.6 KB · Görüntüleme: 4

uydu3405

0
Üye
22 Eyl 2013
1,054
3
38
İstanbul
Boxer TV yayın hayatına başlıyor!

771436.jpg


Uydudan bir kanalla anlaşan Emir Ekşioğlu, 2017'nin Ocak ayında Boxer TV'nin yayın hayatına başlayacağı müjdesini verdi.

Boxer TV'nin bir diğer ortağının ise işadamı Mehmet Yalçınkayalar olduğu belirtildi.

Boxer TV, yepyeni bir gençlik kanalı olarak yayın hayatına merhaba diyecek. Özgün formatları ve uluslararası içerikleriyle gençleri ekran başına toplamayı hedefleyen Boxer TV, aynı zamanda Avrupa'nın bir çok noktasından da sürekli yayınlar yapacak.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,997
12,213
113
ALMANYA
Denizli Deha Tv yakinda Türksa ta.

Toplantı No : 2016/06

Toplantı Tarihi : 28.01.2016

Karar No : 93

Karar Konusu : Deha Denizli Radyo Televizyon Yayın Habercilik San. Tic. A.Ş. Unvanlı Kuruluşun Uydu Televizyon Yayın Lisans (U-TV SD) Talebi.

İnceleme ve Değerlendirme : İzin ve Tahsisler Dairesi Başkanlığının 25.01.2016 tarihli ve 1274 sayılı yazısı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

Daire yazısında aynen;

“İlgi : a) Deha Denizli radyo Televizyon Yayın Habercilik San. Tic. A.Ş. unvanlı kuruluşun

13/01/2016-689 ve 28/112015 tarih ve 39119 RTÜK evrak nolu yazıları,

b) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Uydu Yayın Yönetmeliği,

c) Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlar İle Platform ve Altyapı İşletmecilerinin

Uymaları Gereken İdari ve Mali Şartlar Hakkında Yönetmelik.

Üst Kurula Kablolu televizyon (K-TV Tek il) ve kablolu radyo (K-RD Tek il) yayın lisansları bulunan, Denizli il merkezine yönelik yerel radyo (R3)/yerel televizyon (T3) lisans başvurusu olan ve 6112 sayılı Kanunun Geçici 4 üncü maddesi kapsamında yayınlarına “Genel Yayın” türünde devam eden “Deha Denizli Radyo Televizyon Yayın Habercilik San. Tic. A.Ş.” unvanlı ve “Kent Deha” logolu kuruluş, televizyon yayın hizmetlerini uydu ortamından yapmak amacıyla, uydu televizyon (U-TV SD) yayın lisansı almak üzere ilgi (a) yazılar ile Üst Kurula başvuruda bulunmuştur.

Başvuru dosyası üzerinde yapılan inceleme neticesinde, kuruluşun bilgi ve belgelerini 6112 sayılı Kanun, ilgi (b) ve (c) yönetmeliklere uygun olarak tanzim ettiği belirlenmiştir.

Buna göre, 6112 sayılı Kanunun 14 üncü ve 27 nci maddeleri ve ilgi (b) Yönetmeliğin 5, 7 ve 15 inci maddeleri ile ilgi (c) yönetmelik hükümleri kapsamında gerekli bilgi ve belgeleri ibraz eden söz konusu kuruluşa uydu televizyon (U-TV SD) yayın lisansının verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Talebin Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde; “Deha Denizli Radyo Televizyon Yayın Habercilik San. Tic. A.Ş.” unvanlı kuruluşun teknik altyapıya ilişkin bilgi ve belgeleri Üst Kurula ibraz etmesi ve yapılacak teknik denetimle teknik yeterliliğe sahip olduğunun belirlenmesinin akabinde, “Genel Yayın” türünde uydu televizyon (U-TV SD) yayın lisansı verilebileceğinin kuruluşa bildirilmesi yönünde karar alınmasını teminen yazımızın Üst Kurul'a havalesini…”

Şeklinde değerlendirmelerde bulunulduğu,

Konu hakkında karar alınmasını teminen yazının Üst Kurula havale edildiği, anlaşılmaktadır.

Karar : Yapılan görüşmeler sonucunda, ayrıntıları yukarıda belirtildiği üzere; “Deha Denizli Radyo Televizyon Yayın Habercilik San. Tic. A.Ş.” unvanlı kuruluşun teknik altyapıya ilişkin bilgi ve belgeleri Üst Kurula ibraz etmesi ve yapılacak teknik denetimle teknik yeterliliğe sahip olduğunun belirlenmesinin akabinde, “Genel Yayın” türünde uydu televizyon (U-TV SD) yayın lisansı verilebilmesini teminen, konunun tekrar Üst Kurul’a sunulmasına, oy birliği ile karar verildi.
RTUK​
 

aicho

0
Özel Üye
24 Ara 2011
3,245
522
113
Türkiye Cumhuriyeti
Turksat uydusunda yeni Azerbaycan
kanali PAYTAXT_MEDİA kanali yayin
hayatina basliyor
Bu kanal GOGETSALE
paketinde (12685.H.30000) yayin yapacak
bu kanalda yabanci dizi ve filmler turk
filmleri klipler ve diger eglenceli programlar yayinlanacak
 

the-rock

0
Üye
5 Şub 2015
102
29
28
Bu n10 tv uyduda olacak mi sadece internet üzerinden olacak diye anladım yanlış miyim
 

dogan1919

0
Üye
30 May 2015
186
1
18
Boomerang TV yakında

Boomerang TV yakında Türksatta yayında. 2000 yılında yayına başlayan çocuk kanalı. Genellikle 1986 öncesi çizgi filmleri yayınlar. Bu çizgi filmler genellikle MGM şirketinin yaptığı çizgi filmlerdir. Kanalın sahibi Time Warner şirketidir
 

emrullah93

0
Üye
6 Şub 2015
70
2
8
türksatta belki sd olarak gelirse şifresiz olur ama HD si D-smartta şifreli olarak 23 nisanda yayında.
 
Son düzenleme:
Üst