Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Playstation oyunları Hakkında en son gelişmeler

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Blizzard’ın eski profesyonel WarCraft 3 oyuncularını Amerika’ya davet ettiği konuşuluyor.[/h]RTS türünün en başarılı ve dengeli oyunlarından biri olan WarCraft 3, çıkışının üzerinden hemen hemen 16 sene geçmiş olmasına rağmen oynanmaya devam ediyor. Kitlesini memnun etmeyi iyi bilen Blizzard da 16 senelik oyunu için güncellemeler yayınlamayı sürdürüyor
warcraft-3-2-640x480.jpg
Şirket, geçtiğimiz aylarda StarCraft’ın Remastered sürümünü yayınlayarak Battle.net yazılımına eklemişti. Güncel Battle.net yazılımının entegre edilmesiyle oyuncuların iletişimini bir hayli kolaylaştıran Remastered, beraberinde yüksek çözünürlüğü ve güncel donanımlarla/yazılımlarla uyumluluğu getirmişti.

[h=3]Eski profesyoneller Amerika’ya gidiyorlar[/h]Şirketin, eski WarCraft 3 esporcularını Amerika’ya davet ettiği söyleniyor. Davetliler arasında Happy, HawK, Foggy ve şu sıralar Heroes of the Storm yayıncılığı ve sunuculuğu yapan Grubby olduğu biliniyor. Bu oyuncular, Amerika’ya gitmeye hazırlandıklarını ve vize almaya çalıştıklarını onayladılar. Fakat net bir şekilde Blizzard tarafından davet edildiklerini söylemediler.
Bahsi geçen oyuncuların topluca Amerika’ya gitmeleri için herhangi bir sebep yok. WarCraft 3 turnuvaları Asya ülkelerinde devam etse de oyun, Amerika için “ölü” durumda ve hiçbir turnuva veya etkinlik yapılmıyor. Amerika’da yeni bir turnuva yapılacak olması ihtimali de son derece düşük. Zira Happy, LAN turnuvalarında oynamayı reddeden bir oyuncu. Diğer taraftan Blizzard’ın eski profesyonellerin yer alacağı bir LAN turnuvasını gizli tutmayacağı aşikar. Turnuva yapılacak olsa gizlemek yerine reklamını yapardı.
[h=3]Yolculuk acil, sebebi gizli[/h]HawK, Amerika’ya gidişinin sebebini gizli tutacağını söyledi. Ayrıca Rusya’da yaşayan Happy ve HawK, sırf Amerika vizesini daha çabuk almak amacıyla Sırbistan’a geçtiklerini söylediler.
Tüm bu bilgiler toplanınca ortaya iki sonuç çıkıyor:

  • WarCraft 3 bağlantılı bir etkinlik veya duyuru yapılacak
  • Bu etkinlik, bir turnuva olmayacak
WarCraft 3 ile ilgili yapılacak etkinlik veya duyuru, büyük ihtimalle WarCraft 3 Remastered ile ilgili olacaktır. Bir süredir geliştirilmekte olan sürüm, Battle.net’e eklenebilecek seviyeye ulaşmış olabilir. Bu noktada WarCraft 3 Remastered’dan aşağıdaki yenilikleri bekleyebiliriz:

  • 16:9 ve 21:9 ekran oranları desteği
  • 60 Hz ve üzeri tazeleme oranı desteği
  • Battle.net yazılımı entegrasyonu
  • Online oyunlarda ping optimizasyonu
  • Hile korumasının eklenmesi
[h=3]Yoksa WarCraft 4 mü duyurulacak?[/h]Diğer taraftan bazı kullanıcılar, bir warfcraft4 tahmin ediyorlar. Fakat bu ihtimal çok gerçekçi durmuyor. Zira Blizzard böylesine beklenen bir oyunun duyurusunu, ancak kendi Blizzcon etkinliğinde yapar.
Aklımıza gelen son ihtimal ise, geliştirilmesi belirli bir seviyeye kadar tamamlanmış WarCraft 4’ün, eski WarCraft 3 profesyonellerine gösterilerek fikirlerinin alınması. Şirket güvenlik ve gizlilikten ödün vermemek için oyunu WC3 profesyonellerine göndermek yerine ofisinde göstermek istemiş olabilir.
Eğer önümüzdeki hafta herhangi bir WarCraft 3 Remastered duyurusu yapılmaz ve davetlilerden herhangi bir ses çıkmazsa, gelecek Blizzcon’da bir WarCraft 4 duyurusuyla da karşılaşabiliriz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Kingdom Come: Deliverance, PlayStation Store üzerinde sadece 19 kuruş[/h][h=2]Eğer Endonezya temelli bir PlayStation Network üyeliğiniz varsa, bu fırsatı sakın kaçırmayın.
[/h][FONT=&quot]
[FONT=&quot]PlayStation 4 ve Xbox One için 180 TL, PC için de 90 TL fiyat etiketi ile piyasaya sürülen [FONT=&quot]Kingdom Come: Deliverance[/FONT], bir hatalı fiyatlandırma sayesinde PlayStation Store üzerinde sadece 19 kuruşa düştü. Bu fiyat hatası Endonezya temelli PlayStation Store üzerinde şu an yaşanıyor. Şu an yanlışlıkla [FONT=&quot]680 RP[/FONT], yani 5 Cent, yani 19 Kuruş, fiyat etiketi ile satılmakta olan Kingdom Come Deliverance oyununu sizler de bir Endonezya temelli [FONT=&quot]PlayStation Network[/FONT] hesabı açarak alabilirsiniz. Yalnız elinizi çabuk tutmanızı [FONT=&quot]öneriyoruz[/FONT]. Bahsettiğimiz fiyat hatası, biz bu haberi yazarken devam ediyor ama [FONT=&quot]Sony[/FONT] belki de dakikalar içerisinde bu hatayı düzeltebilir.[/FONT]
kingdom-come-deliverance-price-error-1024x738.jpg

Eğer bahsettiğimiz oyunun Endonezya sayfasına ulaşabilmek istiyorsanız, [FONT=&quot]buraya tıklamanız yeterli olacaktır. Yalnız tekrar söyleyelim, bu sayfadan alışveriş yapabilmek için Endonezya temelli bir [FONT=&quot]PlayStation Network[/FONT] hesabınız olmalı ve o hesap ile PlayStation Store sayfasına giriş yapmalısınız. Eğer Endonezya üzerinden giriş yaptığınıza rağmen bilgisayar üzerindeki sayfada Türkiye temelli [FONT=&quot]PlayStation Store[/FONT] görüyorsanız, konsoldan hesabınıza girerek Endonezya temelli sayfayı görebilirsiniz. İnternet sitesi sizin direkt [FONT=&quot]IP adresini alıyor[/FONT], bu yüzden Türkiye görmeye devam ediyor olabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&quot]Kingdom Come: Deliverance oyununun başına gelen daha önce Knack 2 oyununun başına da gelmişti. Eğer yanlış hatırlamıyorsak, yine Endonezya üzerinde [FONT=&quot]Knack 2 tamamen ücretsiz[/FONT] olarak satılmıştı. Bakalım [FONT=&quot]Kingdom Come Deliverance[/FONT] ardından daha kaç oyunun başına bu fiyatlandırma hatası gelecek? Merakla bekliyor olacağız.[/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Güncelleme[/FONT][/h]PlayStation Store üzerindeki oyunun fiyatı [FONT=&quot]680 RP’den 680,000 RP’ye değiştirildi. Böylece oyunun Türk oyunculara göre olan fiyatı da 19 kuruştan [FONT=&quot]190 liraya[/FONT] yükselti. Anlaşılan o ki PlayStation Store yetkilileri, oyunun fiyatını girerken [FONT=&quot]üç tane sıfırı eklemeyi[/FONT] unutmuş, o yüzden böyle bir olay yaşanmış[/FONT]
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Fortnite: Battle Royale içerisine eklenecek olan yeni silah gösterildi[/h][h=2]Bu silah gelecekte, hangi silah gidecek?
[/h][FONT=&quot]
[FONT=&quot]Fortnite: Battle Royale içerisinde üçüncü sezon ha başladı, ha başlayacak. Tabii oyunun ikinci sezonunun bitmesi ve [FONT=&quot]üçüncü sezonunun başlaması ile[/FONT] bazı yenilikler de göreceğiz. Bu yeniliklerden bir tanesi de oyuna eklenecek olan yeni bir silah olacak. Bu silah, [FONT=&quot]daha net olmak gerekirse[/FONT] bir tabanca. Bu tabancanın net olarak ne zaman oyuna ekleneceğini bilmiyoruz. [FONT=&quot]Epic Games[/FONT] net bir çıkış tarihi vermediği için, muhtemelen [FONT=&quot]üçüncü sezon[/FONT] başlar başlamaz bu silahı oyunda göremeyeceğiz. Ayrıca, oyuna [FONT=&quot]yeni bir silahın gelecek olması[/FONT] çok güzel bir olay ama ne yazık ki yeni bir silahın gelmesi demek, bir başka silahın da [FONT=&quot]oyundan kaldırılacağı[/FONT] demek oluyor.[/FONT]
fortnite_hand_cannon.jpg

[FONT=&quot]Epic Games, genelde oyuna yeni bir silah eklediği zaman, eski bir silahı da oyundan kaldırıyor. Bunun sebebini [FONT=&quot]net olarak[/FONT] bilmiyoruz ama arka planda mutlaka [FONT=&quot]önemli bir yer tutuyordur[/FONT]. Her neyse, şimdilik hangi silahın kaldırılacağını bilmiyoruz ama geçen güncelleme ile eklenen, sınırsız oka sahip olan tatar yayı, oyundan kaldırılabilir. Çünkü bu yay, [FONT=&quot]sevgililer gününe özel[/FONT] olarak eklenmişti. Zaten silah, ok ile birlikte kalp sıkıyordu, düşmanlarınızı [FONT=&quot]sevgi ile öldürebilmek[/FONT] için.[/FONT]
Eğer dilerseniz, [FONT=&quot]Fortnite: Battle Royale içerisine eklenecek olan bu [FONT=&quot]yeni tabancanın[/FONT] videosuna hemen aşağıdan sizler de göz atabilirsiniz. Eğer [FONT=&quot]Twitter ve video[/FONT] sizlere göre değilse, silah için yayımlanan ilk görsele de hemen yukarıdan göz atabilirsiniz. Bakalım [FONT=&quot]Fortnite: Battle Royale[/FONT] oyuncuları bu silahı nasıl karşılayacak?[/FONT]
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Fortnite'ın Season 3 güncellemesinin ardından, oyun sunucuları çevrimdışı duruma getirildi.
[h=3]Fortnite Sunucuları Kapatıldı[/h]
2015-0-2c114415129c9ce42c8874df21bdc53a.jpg

Fortnite Season 3 güncellemesinin ardından, oyun sunucuları çevrimdışı duruma getirildi. Resmi Fortnite Twitter hesabına göre, geliştirici Epic Games "şu anda bu sürümle ilgili sorunları araştırıyor" ve bunun bir parçası olarak sunucuları kapatmak gerekiyor.





[h=3]Fortnite[/h]


Fortnite
@FortniteGame



We expect the servers to be back up in approximately 2 hours.

We'll update hourly.
15:00 - 22 Şub 2018


Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik








Fortnite Sezon 3 lansmanının bir parçası olarak Battle Royale modunda yeni bir Battle Pass var. Bu, emotes, yükleme ekranları, kıyafetler ve Back Blings gibi yeni kozmetik öğelere erişimi içerir. Sezon 3 Battle Pass ücreti 950 V-Bucks, yaklaşık 10 $/£ 10'dur. Hepsinde kilidini açacak kadar oyun oynamanız koşuluyla toplam 76 öğe bulunur.
Alternatif olarak Battle Pass ve 2800 V-Bucks için ilk 25 kademe kilidini açan Battle Bundle'yi satın alabilirsiniz (bu para birimi de normal oyun ilerlemesiyle edinilebilir). Savaş Paketi bedeli ise yaklaşık 25 dolardır.
Yeni sezonda ilerledikçe, daha fazla öğe içeren ödül katmanlarının kilidini açarsınız. Sezon 3'ün Battle Pass'ında 30 ek kat daha var ve Epic'e göre bunların hepsine girmek yaklaşık 75-150 saat sürecek.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Uprising etkinliğinde yer alan dört kahraman; Ana, Reinhardt, Torbjorn ve ''Emre Sarıoğlu''.
2023-0-67c6721b4488d523bd46cef5b226b711.jpg

Geçen gece, Overwatch Twitter Twitter kanalı, eski bir Overwatch işleminin işlem sonrası raporunu tweetledi. Yeni bir kahraman hazırladıklarını düşünüyoruz. Yeni harita ve hediye olayı nisan ayında biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Overwatch'ın bir sonraki kahramanı kim olabilir diye düşününce değişik bir sonuç çıkıyor.

Sınıflandırılmamış operasyona White Dome deniyor. Raporda Türkiye'de kalan omnic direniş paketine karşı bir grev olduğu belirtildi. Bu büyük olasılıkla geçen yılki Uprising etkinliği gibi White Dome omnic savaşlarında Overwatch'ın en parlak çağında gerçekleşti.





Resmi Twitter'da görüntüle




Overwatch
@PlayOverwatch



[DECLASSIFIED] After-Action Report: Operation “WHITE DOME”
03:00 - 23 Şub 2018


Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik








Uprising etkinliğinde dört kahramanın rol aldığı White Dome raporunda dört tane Overwatch aracısından bahsediliyor: Ana, Reinhardt, Torbjorn ve ''Emre Sarıoğlu''. Bu isim açık bir şekilde bir Türk'e ait.
Emre, Operation White Dome'a dayanan yeni bir olayıyla birlikte tanıtılabilir. Aralık ayında Overwatch yönetmeni Jeff Kaplan ile konuşulduğunda, Uprising üzerine kurulumun bir meydan okuma olduğunu belirtti. ''Uprising'de yaptıklarımızı değiştirmek için ilginç bazı planlarımız var, ancak şu an sürpriz olarak kalacak. " dedi.

Blizzard, Overwatch taraftarlarına Uprising derilerini kapmak için bir şans vermeli ve aynı zamanda lore etkinliğinden bazılarını tekrar göndermesi mantıklı olacak. Operation White Dome'u tekrar yürürlüğe koyacaksak yeni bir haritaya ihtiyacımız var demektir, çünkü şu anda oyunda Türkiye tabanlı bir harita yok. Ve şu ismi not edin: White Dome. Belki Türkiye haritasında karşımızaİstanbul'daki Ayasofya olarak çıkar.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Warhorse Studios’un ilk oyunu piyasaya çıktığının ilk haftasında 1 milyon satışa ulaştı.[/h]Çek Cumhuriyeti merkezli Warhorse Studios tarafından geliştirilen Kingdom Come: Deliverance çıkışından sonraki 1 hafta gibi kısa bir sürede 1 milyonluk satışa ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. Ortaçağda geçen RPG oyunu, ikinci bir Witcher 3 olmaya aday görünüyor.
80 çalışanı bulunan Warhorse Games, oyunu Windows, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için yayınladı. Satışların %45’inin PC platformu için yapıldığı belirtiliyor. Bu arada konsol oyuncularının yaşadığı bazı ciddi sorunları gideren 1.2.5 güncellemesi de yayınlandı.
Oyunda CryEngine grafik motoru kullanılıyor. Metacritic’te 76 puan alan oyun, Steam’de 89 TL fiyat etiketine sahip. Bakalım oyun, zamanında 200 çalışanla geliştirilen Witcher 3’ün başarısını yakalayacak mı? Witcher 3’ün geliştiricisi CD Projekt Red, oyunun başarısıyla çalışan sayısını 700’e yükseltmişti.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Marvel’s Jessica Jones dizisinin kamera arkası görüntüleri paylaşıldı[/h][h=2]Oldukça ilginç görüntüler var.
[/h][FONT=&quot]
Netflix’in [FONT=&quot]merakla beklenen orijinal Marvel’s Jessica Jones dizisinin [FONT=&quot]kamera arkası görüntüleri[/FONT]paylaşıldı! Her bir bölümü kadın yönetmenler tarafından çekilen, sadece kamera önünde değil, kamera arkasında da pek çok yetenekli kadının yer aldığı dizinin hazırlık aşamalarını [FONT=&quot]başrol oyuncuları[/FONT]Krysten Ritter, Carrie-Anne Moss, Rachael Taylor, Eka Darville ve dizi sorumlusu [FONT=&quot]Melissa Rosenberg[/FONT]anlatıyor.[/FONT]
Marvels-Jessica-Jones.jpg

New York’ta özel bir dedektif olarak hayatını sürdüren [FONT=&quot]Jessica Jones (Krysten Ritter), işkencecisi Kilgrave’i öldürdükten sonra hayatını toparlamaya başlıyor. Şehirde süper güçleri olan bir katil olarak ün salan Jessica, [FONT=&quot]yeni bir vakayı araştırırken[/FONT] geçmişinin derinliklerine inerek kendiyle yüzleşiyor.[/FONT]
Başrolünde [FONT=&quot]Krysten Ritter’ın (Jessica Jones) bulunan dizinin oyuncu kadrosunda Rachael Taylor (Trish Walker), Carrie-Anne Moss (Jeri Hogarth) ve Eka Darville’in (Malcolm Ducasse) yanısıra, kadroya yeni katılan isimler [FONT=&quot]Janet McTeer ve J.R. Ramirez[/FONT] yer alıyor.[/FONT]
Netflix’te gösterime girecek Marvel’s JESSICA JONES’un yürütücü yapımcığını Melissa Rosenberg ([FONT=&quot]“Twilight”, “Dexter”), Raelle Tucker (“True Blood”), Jim Chory (“Marvel’s Daredevil”, “Marvel’s Luke Cage”, “[FONT=&quot]Marvel’s Iron Fist[/FONT]”) ve aynı zamanda Marvel’ın Televizyon Şefi pozisyonunda bulunan Jeph Loeb (“Marvel’s Daredevil”, “[FONT=&quot]Marvel’s Luke Cage[/FONT]”, “Marvel’s Iron Fist”) üstleniyor.[/FONT]
Netflix, 190’dan fazla ülkede 109 milyonun üzerinde üyesinin günde [FONT=&quot]140 milyon saatten fazla dizi ve film izlediği, üyelerine orijinal diziler, belgeseller ve sinema filmleri sunan dünyanın lider internet eğlence hizmetidir. Üyeler içerikleri istedikleri kadar, istedikleri zaman, istedikleri yerde, [FONT=&quot]internete bağlı cihazların[/FONT] hemen hemen tamamında izleyebilirler. Yayınların tamamını reklamsız olarak ve herhangi bir taahhütte bulunmadan oynatabilir, durdurabilir ve [FONT=&quot]daha sonra[/FONT] izlemeye devam edebilirler.[/FONT]
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]Bir süredir sadece Çinli oyuncular tarafından oynanabilen PlayerUnknown’s Battlegrounds oyununun mobil sürümü, ülkemizde dün indirmeye açıldı. App Store ve Google Play üzerinden ulaşabileceğiniz mobil PUBG, PC sürümünün tam tersine, ücretsiz bir şekilde satılıyor. Oyunun boyutu da 700 MB ile 800 MB arası olarak karşımıza çıkıyor. Eğer dilerseniz oyunun indirme sayfasına buraya tıklayarakulaşabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&quot]
Ekran-Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1-1.jpg
[/FONT]

[h=3]PUBG Mobil şimdi ülkemizde![/h][FONT=&quot]Oyunun Google Play sayfası üzerindeki puanı şu an 1.444 oy ile 5 yıldız olarak görünüyor. Tencent ekibinin ise neden sürpriz bir şekilde oyunu hemen batı ülkelerine sunduğu bilinmiyor. Yine de tahmin etmek çok zor değil. Epic Games ekibi birkaç gün önce kendi oyunlarının mobil sürümünü duyurunca, muhtemelen Tencent ekibi de pazarı boş bırakmamak adına böyle bir adım atmış olabilir. Fortnite oyununun mobil sürümü de, kendisi gibi ücretsiz olacaktı çünkü.[/FONT]
[FONT=&quot]Bundan aylar önce PUBG, Çinli oyuncuların mobil cihazlarına gelmişti. Bu konu hakkında da, “Oyunun Çin’deki dağıtım haklarını elinde bulunduran Tencent, öncesinde oyunun PC sürümünü yerelleştirmeye başlamıştı. Bununla yetinmeyen Tencent, gözünü 500 milyondan fazla oyuncuya sahip olan, Çin mobil oyun pazarına dikti. Nihayetinde, Çinli firma önderliğinde geliştirilen iki PUBG mobil oyunu, piyasaya sürdü. Yeni oyunlar, test edilebilir durumda fakat yalnızca Çin’deki mobil uygulama mağazaları aracılığıyla indirilebiliyor.[/FONT]
[FONT=&quot]İki yeni PlayerUnknown’s Battlegrounds oyunu, farklı mekaniklere sahip ve ayrı ekipler tarafından geliştirildi. Bu oyunlardan birincisi olan PUBG: Army Attack, kara, deniz ve hava savaşlarını kapsıyor ve Tencent Timi Studio tarafından geliştirildi. İkinci yeni PlayerUnknown’s Battlegrounds olan PUBG: Exhilarating Battlefield ise Lightspeed ve Quantum Studio tarafından geliştirildi. İkinci oyun, orijinal Playerunknown’s Battlegrounds oyunuyla tamamen benzer mekanikler üzerine inşa edildi.” demiştik.[/FONT]
[h=3]Güncelleme[/h][FONT=&quot]Oyun şu an için sadece Kanada bölgesinden ulaşılabiliyor ama APK aracılığı ile herkes oynayabiliyor. Oyunun birkaç hafta içerisinde tüm batı ülkelerinde çıkışını gerçekleştirileceği düşünülüyor.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Oyunun direktörü Ion Hazzkostas, AMA etkinliğinde süreçle ilgili bazı bilgiler paylaştı.[/h]World of WarCraft’ın güncel halinden memnun olmayan çok sayıda oyuncu, WoW’un eski sürümlerini oynamaya imkan sağlayan ücretsiz sunucuları tercih ediyor. Bu sunuculara savaş açan Blizzard, geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirdiği Blizzcon etkinliğinde WoW: Classic’i duyurmuştu. WoW: Classic, oyunun herhangi bir ek paket almadan önceki zamanlarını (Vanilla) oynamaya imkan sağlıyor.
Blizzcon’da yapılan duyurunun ardında Blizzard’dan oyunun durumuyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı. World of WarCraft oyun direktörü Ion Hazzkostas, Twitch üzerinde yapılan bir AMA (Ask Me Anything) etkinliğinde Classic sürümüyle ilgili son bilgileri paylaştı.
Hazzkostas, WoW: Classic için açılan pozisyonların doldurulduğunu ve iş ilanlarının kapatıldığını söyledi. Ekibin tamamlandığına işaret eden Hazzkostas, oyun üzerine çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. WoW: Classic ile ilgili duyuru yapmayı çok istediğini söyleyen direktör, şimdilik bunun için erken olduğunu ekledi.
Tahminlere göre oyun, aynı zamanda bir remastered sürümü olacak. Oyunun grafiklerinin yenilenmesi beklenirken, oyun içi sistemlerde nasıl bir yol izleneceği ise merak konusu. Ölçeklendirilebilir Raid’ler, Raid Finder ve Dungeon Finder araçları oyuna vanilya sürümünden sonra eklenmişti. Bazı oyuncular, bu araçların WoW’ın sosyal yönünü baltaladığını düşünüyorlar.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Unreal Engine demosu 60.000 dolarlık bir bilgisayar üzerinde çalıştırıldı.[/h]Nvidia, geçtiğimiz gün yeni Ray Tracing teknolojisi RTX’in duyurusunu yaptı. Çok daha gerçekçi yansıma efektleri vadeden bu teknolojiyi gösteren bazı demo videoları da ortaya çıkmaya başladı.
Epic Games’in Star Wars temalı videosu, gerçek zamanlı Ray Tracing potansiyelini anlamamıza olanak sağlıyor. Videodaki Storm Trooper zırhlarındaki yansımaların gerçekçiliği dikkat çekiyor.
Epic Games, bu demoyu oynatmak için Nvidia’nın DGX iş istasyonunu kullandı. İçinde 4 tane Tesla V100 GPU bulunan bu istasyon, yaklaşık 60.000 dolar değerinde.
Grafik kartı teknolojisinin bu kadar gerçekçi grafiklere ulaşmak için yalnızca 4 tane GPU’ya ihtiyaç duyması da dikkat çekiyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bu kalitede oyun grafikleriyle karşılaşmamız muhtemel. RTX teknolojisini biraz daha düşük seviyede kullanan oyunları ise çok daha yakında görebiliriz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]Bugün Bethesda Softworks, The Elder Scrolls Online: Summerset’i açıkladı , ZeniMax Online Studio’nun ödüllü çevrim içi RPG’sinin The Elder Scrolls Online’ın (ESO) yeni bölümü olacak. Bu yılki bölüm, oyuncuları, The Elder Scrolls: Arena’dan bu yana ilk kez Yüksek Elflerin evini keşfetmek için inanılmaz Isle of Summerset’e gönderecek. Devasa ve canlı yeni bir bölge, epik bir ana hikaye, Psijic Order’a dayanan yeni bir yetenek çizgisi ve Takı İşçiliği’nin tanıtımı The Elder Scrolls Online: Summerset, hem yeni hem de kıdemli oyuncular için geniş bir yelpaze sunuyor. Elder Scrolls Online: Summerset; 5 Haziran’da PC / Mac, Xbox One ve PlayStation 4 için yayınlanacak. Oyun hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ön sipariş vermek için; www.ElderScrollsOnline.com adresini ziyaret edin.[/FONT]
[FONT=&quot]
ss_2184c43692663fc21668e6645968e05646b7ff15.1920x1080.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Kraliçe Ayrenn’in emriyle, Summerset Isle artık yabancılara açıktır, ancak bir Daedric tehdidi, Yüksek Elflerin nefes kesen evlerine uzanır. Oyuncular Summerset Adası’na seyahat edecek, müttefikler toplayacak ve Tamriel’i tehdit eden gölgeli bir komplo ortaya çıkaracaklar. ESO: Summerset, aşağıdakiler de dahil olmak üzere heyecan verici yeni özellikler ve zorluklarla dolu:[/FONT]

  • Yeni Bir Bölge: Summerset Isle, geçen yılki ESO’dan devasa Vvardenfell’den daha büyük bir ek olan eşsiz bir güzel arazi: Morrowind
  • Epik Ana Hikaye: ESO’nun ödüllü hikâyesinin devamı, 2015’te Orsinium DLC’de başlayan Daedric dramasıyla sonuçlandı.
  • Psijic Düzeni: Bir Elder Scrolls oyununda ilk kez, gizemli Psijic Order’a katılın ve onların gizli ev şehri Artaeum’u keşfedin.
  • Yeni Beceri Çizgisi: Yeni bir dövüş yetenek çizgisi kazanmak ve zaman içinde kendini kontrol etmek için Psijic Order’un mage’larının büyüsüne hakim ol
  • Takı İşçiliği: ESO’nun en yeni ustalık becerisi, oyuncuların karakterleri için güçlü araçlar yaratmalarını sağlar.
  • Yeni Grup PvE Zorlukları: Oyuncular Cloudrest’in, 12 oyuncunun yeni Deneme, yeni Delves ve Boss’ların ve Abyssal Geysers dahil olmak üzere diğer içeriklerin zorluklarıyla yüzleşebilirler.
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Elder Scrolls Online’ın benzersiz Bölüm yapısı ve seviye ölçeklemesi, yeni içeriğin hem yeni hem de deneyimli oyuncular için kolayca erişilebilir ve eğlenceli olduğu anlamına gelir. Hem bir seviye hem de üst düzey taraftarlar, Summerset’te yeteneklerine uygun zorluklar bulacaklar ve yeni bölgeyi ve hikayeleri keşfetmek ve fethetmek için bir grupta yan yana oynayabilirler.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]NVIDIA, Far Cry 5 için yeni Game Ready sürücüsünü yayımladı. NVIDIA Game Ready sürücüleri, GeForce oyuncularına mükemmel bir oyun deneyimi yaşatmak için oyunların çıkış tarihiyle eş zamanlı ya da daha önce kullanıcılara sunuluyor. NVIDIA mühendisleri, performansı en iyi düzeye getirmek ve mükemmel bir oyun tecrübesi sunmak için mümkün olan son ana kadar çalışmaya devam ediyor. Bütün Game Ready sürücülerinin Microsoft tarafından sağlanan WHQL sertifikasına sahip olması ise kalitenin bir diğer belirtisi olarak göze çarpıyor.[/FONT]
[FONT=&quot]
Far-Cry-5-inceleme-009.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]1999 yılında GPU’yu dünyaya tanıtan NVIDIA, bilgisayar oyunu pazarındaki büyümeyi tetikleyerek, modern bilgisayar grafiklerini yeniden tanımladı ve paralel hesaplamayı kökten değiştirdi. Yakın zamanda ise GPU derin öğrenme, dünyayı algılayıp anlayabilen bilgisayarlar, robotlar ve sürücüsüz otomobillerde beyin işlevini gören GPU ile modern yapay zekâyı (yeni hesaplama çağı) dünyayla buluşturdu.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]AMD ekibinin yeni ürünlerinden olan AMD Ryzen 5 2400G APU ve AMD Ryzen 3 2200G APU bizlerin konuğu idi. Bu iki APU ile de birçok farklı video oyununu oynamayı denedik. Bu konudaki konuklarımızdan ilki de, PUBG olarak da kısaltılan, PlayerUnknown’s Battlegrounds idi. Mantıken ekran kartı olmadan oyun oynamaya çalıştığımız için AMD Ryzen 5 2400G APU tabii ki bir yüksek bütçeli ekran kartı kadar performans vermiyor. Eğer dilerseniz yazımızın en sonundaki görüntülerden, bu APU ögesinin PlayerUnknown’s Battlegrounds ile verdiği performansa göz atabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&quot]
f8c4f2214628cad42da98a5076893ddadead624f.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]PUBG haricinde bir başka konuğumuz daha vardı. O da tabii ki Counter-Strike: Global Offensive idi. Açıkçası Counter-Strike: Global Offensive ile verilen performans da bizleri pek şaşırtmadı çünkü dediğimiz gibi, elimizin altında sadece bir APU bulunuyor. Tabii PlayerUnknown’s Battlegrounds içerisindeki ayarların aksine, Counter-Strike: Global Offensive içerisinde birçok ayar yüksek seviyede idi. PUBG ve Counter-Strike: Global Offensive ardından sırada tabii ki League of Legends oyunu da vardı.[/FONT]
[FONT=&quot]AMD Ryzen 5 2400G APU ile League of Legends oyununu en yüksek ayarlarda oynamayı denedik. Bu oyunda, kullanmaya çalıştığımız APU gayet olumlu bir sonuç verdi ve bizleri 80 FPS ile 90 FPS arasında bir performans ile karşıladı. Tabii işler League of Legends sonrasında elimize aldığımız Overwatch ile doğal olarak biraz kötüye doğru gitti. AMD Ryzen 5 2400G APU ile Overwatch oyununu orta ayarlarda, her oyunda olduğu gibi yine 1080p çözünürlükte oynamayı denedik ve 30 FPS civarı bir performans ile karşılaştık. Düşük ayarlarda ise 60 FPS görebildik.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Kod:
[FONT=TMSans]Zombi oyunları ilginç bir şekilde epey popüler. Böyle oyunca bir çok zombi oyun yapımları ortaya çıkıyor. Hangilerinin kaliteli olduğuna nasıl karar vereceğiz? Sizlere en iyi zombi oyunlarını listeledik.[/FONT][FONT=Lato][h=3]En İyi Zombi Oyunları[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-0-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
Gerçek hayattaki bir kıyamete (henüz) sahip olmamamıza rağmen, bu [B]zombiler[/B]; TV şovlarını, filmleri ve en önemlisi video oyunlarımızı ele geçirmeyi bırakmadı. Onların yavaş, hantal, grotesk olması ve çok sayıda gördüğümüz gerçeğinden dolayı, ideal düşmanlar yapabilirsiniz. Özellikle çürüyen beyinlerinin kafataslarının arkasından patladığını gördükçe tatmin edici bir şey olduğu gerçeğini seviyoruz.
Yüzlerce oyun, oyuncuların tüm şekil ve boyutlardaki ölümsüzlere karşı zaafı olduğunu fark etti. Ama hangisini oynayacağınızı nereden biliyorsunuz? Sizler için [B]en iyi zombi oyunları[/B]nı derlemeye çalıştık. Bir göz atın.




[h=3]10. Dead Island[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-2-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
Pürüzlü kenarlarına rağmen, [B]Dead Island[/B]'ın zombi öldürdüğünü inkar etmek zor. Birinci şahıs macerası, sizi baş döndürücü cesetlerle dolu tropik bir cennete götürür, her çürümüş tatilci sadece bir testere-beyzbol sopasıyla başlarından vurulmayı bekler. Bazı etkileyici ölümler yaratmak için kendi silahlarınızı üretebilirsiniz. Yalnızca oluşturmak için doğru parçaları bulmanız gerekir.
Derinlerde, Dead Island bir RPG, yani ilerledikçe gittikçe güçlü silahlar inşa etmek eğlencenin büyük bir parçası. Ayrıca, tüm silahlarınız dayanıklılık puanlarına sahiptir ve çok fazla kullanırsanız yarıya düşer, bu yüzden onları yükseltmek bir zorunluluktur. Nihayetinde, Dead Island sizin zamanınıza değer. Çünkü birinci şahıs bakış açısıyla bir bıçağı çürüyen bir kafatasına saplamaktan duyduğunuz memnuniyeti atlatmak zordur.

[h=3]9. Dead Rising 4[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-4-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
İlk [B]Dead Rising[/B]'de ekrana gelen yaşayan ölülerin sayısı, aklımızı patlattı. Teknik gelişmeler, [B]Dead Rising 4[/B]'ün geniş kitlelerini büyük bir pazarlık haline getiriyor, ama hala alabileceğiniz en iyi zombi-dayak deneyimlerinden biri olmayı başarıyor.
Photojournalist Frank West geri dönüyor, üstelik en üst düzey silahların etkileyici bir cephanesini getiriyor, hatta aralarında azotla bağlanmış bir pala da var. İlki gibi renkli patronlara sahip değil, ama baş döndürücü silah çeşitliliği, bağırsakların arasından geçiyor ve buna değer.

[h=3]8. State of Decay[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-6-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
Kıyametin kasvetini ve kaderini yakalayan bir oyun bulmak oldukça nadirdir, [B]State of Decay[/B]'nin yaptığı gibi. Undead Labs'ın açık dünyadaki hayatta kalma siması, bir grup kazazedenin kontrolünü ele geçirir; çünkü onlar, cesetlerle dolu bir dünyada ev yapmaya çalışırlar.
Bu sadece kafatası kırma kargaşasıyla dolu bir nişancı değil, eğer onları hayatta tutmak istiyorsanız arkadaşlarınıza yakından göz kulak olmanız gerekir. Hayatta kalanlarınız bir göreve gidebilir ve asla geri dönmeyebilir, çıldırıp intihar edebilir veya enfeksiyondan ölebilir. Oldukça yoğunlaşır ve hiçbir şey, tam seviyelendirilmiş belalıların kendilerini bırakmaya karar vermesinden daha zor değildir.

[h=3]7. Dying Light: The Following[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-8-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
Zombiler üzerinde koşmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Ana oyunun DLC'si olarak, [B]Dying Light: The Asist[/B], parkurun çoğunu orjinalden ayırır ve bunun yerine neredeyse lekesiz bir kırsal alanın içinde sizi direksiyonun arkasına yerleştirir. Cesur atlayışlar yaparken tarlalarda hız yapar ve lastik izlerini bağırsaklara bırakarak zombi parçalarının sıçramasını sağlarsınız. Dikkatli olun, ön cam sileceklerinizde sıkışıp kalmış bir zombi kafası olabilir.
Volatiles yeni, gelişmiş bir versiyonu bile var. Gece arabanızla ya da sinsice dolaşırken biriyle karşılaşırsanız anlık ölümü tadabilirsiniz. Her şeye rağmen, [B]zombi virüsü[/B]ne karşı bağışıklığı olan bir kültün araştırılması etrafında gezerken onları atlatmak zorunda kalacaksınız. Duyarlı direksiyon yollarda bir zevkle ilgileniyor. Ama dikkat edin; zombilerin yolundan ne kadar çok saparsanız, takip edeceğiniz daha büyük kalabalık olur. Bu bir sorun değil, çünkü ayağınızı frenin üzerinden çekip, arkanıza yaslanın ve o gaz pedalına sonuna kadar bastığınızda onlara pek de acımayacaksınız.

[h=3]6. Rise of the Tomb Raider: Blood Ties[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-10-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
[B]Rise of the Tomb Raider: Blood Ties[/B]'ın, en büyük korkularınızın birini gerçeğe dönüştüren Lara's Nightmare (Lara'nın Kabusu) adlı bir bölümü var. Gecenin ortasında evde yalnızsın. Aniden bir çarpma oluyor. Etrafta dönerken iki parlak mavi göz ruhunuza bakacak ve Croft Malikanesi'ni vuran zombi istilasının üstesinden gelmek için en yakın av tüfeğini almadan önce boş gözlere geri dönüyorsunuz.
[B]Lara's Nightmare[/B]'de; Croft Malikanesi'ne doğru yol alan, bazı kasklar ve antik kolyenizden yapılı bazı göğüs tablaları takan mavi gözlü zombilere, karmakarışıklara karşı kendinizi koruduğunuzu görürsünüz. Bir klostrofobik zombi korku-fest'i arıyorsanız, Lara's Nightmare tam da sizin içindir.

[h=3]5. Red Dead Redemption: Undead Nightmare[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-12-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
Zombiler; vahşi, vahşi Batı'yı istila ederse ne olur? [B]Red Dead Redemption[/B] DLC, ana hikayeyi bu kadar harika yapan tüm özelliklere sahiptir. Şu anda karşılaştığınız hemen hemen her şey adeta çürüyen etlerden oluşan bir yürüyüş çantasıdır. Muhtemelen, beyin fırtınası yapan kişiler tarafından çiğnenecek olan standart mücadeledei aynı tanıdık karakterlerle tanışacaksınız. Bulunması için yeni silahlar ve görevler, kasabaların savunulması ve boyun eti eksik mitolojik atlar var. Altı saatlik hikaye mücadelesinin çok ötesinde siz meşgul edecek bolca zaman var.
[B]Undead Nightmare[/B] DLC, kendi oyunu olarak düşünülecek kadar büyük. Dönüştürülmüş çevre, 1900'lerin başındaki açık dünyaya tamamen yeni bir duygu getiriyor. Yapılması gereken çok şey var, keşfedilecek bir Batılı bölge ve parçalama isteyeceğiniz zombiler, bu kaçırmak istemeyeceğiniz bir yaşayan ölüler genişlemesi.

[h=3]4. Call of Duty: Infinite Warfare Zombies[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-14-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
[B]Zombi[/B] modları ile olduğu kadarıyla gitmek için [B]Call of Duty[/B]'e bazı sahneler vermelisiniz. Şimdi zombi modları, [B]Call of Duty: Infinite Warfare[/B]'in [B]zombi modu[/B]nda son derece lezzetli bir 80'ler tema parkında, neon renkleri, bacak tozlukları ve boomboxlarla dolu, tam teşekküllü bir Call of Duty temeline dönüştü.
Bu listedeki diğer tüm [B]zombi oyunları[/B]ndan [B]Infinite Warfare[/B]'in zombileri biraz daha "dışarıda". İşleyen bir rollercoaster'a binebilir, Afterlife Arcade'de oynayabilir ve 80'lerin tema parkında dolaşırken yanınızda ne kadar saçma sapan kararlar vereceğinize karar vermek için Fate & Fortunes kartlarınızı karıştırabilirsiniz. Sanki bu yetmezmiş gibi, tamamlanacak görevler, meydan okumak için zorluklar ve zombilere biçmek için çok saçma silahlar da var. Her ne kadar biraz tuhaf olsa da, Zombiler 4 kişilik bir kooperatif için bir grup toplamanın ve yüzünden bazı ölümsüz canavarları vurmanın en iyi sebeplerinden biridir.

[h=3]3. Left 4 Dead 2[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-16-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
[B]Left 4 Dead serisi[/B], nihai kooperatif-zombi hayatta kalma deneyimidir. Dışarı çıkıp Rambo olmayı denemek istiyorsan, ölürsün. Her şey takım üyelerinizin birçoğunu A noktasından B noktasına götürmeye çalışmakla ilgili ve bu da takım çalışması gerektiriyor. Yolda duran zombi kalabalığı tipik yavaş hareket edenlerden değiller. Standart zombiler hızlıdır ve tam hızda size doğru koşarlar, ki bu kesinlikle dehşet verici.
Ancak standart zombiler buzdağının sadece görünen kısmıdır. Gerçek tehditler, ilk oyundaki Hunter, Boomer ve Smoker gibi oyuncu kontrollü süper enfekte olanlardır. Sonunda; Charger, Jockey ve Spitter'in eklenmesiyle işler daha da yoğunlaşıyor. Yalnız her zombi türü, koordine edilmiş bir hayatta kalanlar ekibine yönelik bir tehdit değildir. Ama süper zombiler birlikte çalışırken, ağır silahlı insanlar için anlık ölüm anlamına gelebilir. Arkadaşlarınızla işbirliği yapmanıza veya arkadaşlarınızla paylaşmanıza izin veren bir zombi oyunu arıyorsanız, bu pek de [B]Left 4 Dead 2[/B]olamaz.

[h=3]2. The Walking Dead[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-18-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
Telltale'nin [B]The Walking Dead[/B]'i tüm zamanların en iyi zombi oyunlarından biri olarak kabul etmemesi büyük bir günah olurdu. Diğer zombi oyunları sonsuza dek başlarını keserken veya bir av tüfeğiyle ölümsüz beyinlerini uçururken, bu oyun zombi kıyametin insan tarafı macerasını araştırıyor. Hedefinizi test etmek yerine, bu adaptasyon sosyal karar verme sürecinizi ve sinirlerinizi test eder. Çünkü lanet olsun ki, bu oyunda meydana gelen bir parça karışıklık var.
Kendisini Clementine adlı yetim küçük bir kızın koruyucusu olarak gören hüküm giymiş bir katil olan Lee Everett olarak oynuyorsunuz. Diğer kurtulanlarla karşılaştıkça, grup üyeleriniz için çok fazla yankı uyandıran çizgide kararlar vereceksiniz. Ancak en kötüsü ya da aynı anda en iyisi partinizdeki karakterlerle bir bağlantı geliştirmenizdir. Yani, bu kötü şeyler olmaya başladığında, sadece video oyun karakterinden ziyade canlı olarak yenildiğini gördüğünüz arkadaşınız gibi hissedeceksiniz. İnsanlar ölecek, beklenmeyenler gerçekleşecek ve kararlar verilecek. Ve sonuçlarla yaşamak zorunda kalacaksınız.

[h=3]1. The Last of Us[/h][IMG]https://www.gamer.com.tr/upload/media/entries/2018-03/30/2272-20-96f6918ef1dc4ccd0c0fe9567b79dd00.jpg[/IMG]
[B]The Last of Us[/B], sadece 2013'teki Yılın Oyunu değil, aynı zamanda yaşayan ölü et yiyicileri içeren en yoğun, büyüleyici ve etkileyici oyun deneyimidir. Bitkinin yaşamı boyunca tamamen taşan Birleşik Devletler üzerinden tehlikeli bir ülke yolculuğuna çıkar. Dişleri ile boynunuzu parçalamak için bekleyen mantar beyinli zombiye ek olarak; dünya, umutsuz silah veren insanlar, baskıcı bir hükümet ve hedefinizin önünde duran psikotik kötülerle doludur. Ve hepsinden önemlisi, seninle birlikte sinsi bir genç kızı sürükleyeceksin.
[/FONT]
[FONT=Lato]Joel ve Ellie'nin görevi gergin olduğu kadar karanlık. Hayal kırıklığı olan ürpertici ortamlar, gerilimin neredeyse dayanılmaz seviyelere çıkmasına neden olan gizli / hayatta kalma oyunu için mükemmel sesi belirler. Bu tipik silahların ateşlendiği zombi oyununuz değil. Daha güçlü düşmanları geçmeye, cephaneliğinizi korumaya ve sarf malzemelerini temizlemeniz gerekecek. Harekete geçirilen anlar, her kemik kırma, yüz kırma darbesini hissetmenizi sağlar ve dramatik sahneler de duygusal olarak ilgi çekicidir. Nihai zombi hayatta kalma deneyimini arıyorsanız, The Last of Us alacaklarınızın en iyisi olacaktır.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]Bir video oyununun hayranıysak ve babamız da o oyunun geliştirici ekibinin başındaysa, haliyle serinin yeni oyunu için adamın kafasının etini yerdik. Benzer bir durum hakkında ser verilip sır verilmeyen The Elder Scrolls VI için yaşanıyor. Bethesda Game Studios ekibinin başındaki isim Todd Howard, bahsettiğimiz bu durumdan oldukça muzdarip durumda. Aslında biraz da kendi ettiğini çekiyor diyebiliriz çünkü oğlu bu seriye onun yüzünden hayran oldu. Tıpkı milyonlarca serinin hayranı gibi oğlu da serinin yeni oyunu, The Elder Scrolls 6 oyununun akıbetini merak ediyor ve bu konuda babasını sıkıştırmayı sürdürüyor.[/FONT]
[FONT=&quot]
pc.jpg
[/FONT]

[h=3]Peki, The Elder Scrolls 6 nerede baba?
[/h][FONT=&quot]Insomniac Games ekibinin lideri Ted Price’ın ev sahipliğini yaptığı The Game Maker’s Notebook söyleşilerine katılan Todd Howard, pek çok konu hakkında görüşlerini iletti. Bu konulardan en ilgi çekeniyse, henüz duyurulmayan The Elder Scrolls VI idi. Serinin pek çok hayran tarafından merakla beklenen yeni video oyunu hakkında açıklamalar yapmaktan kaçınan Tood Howard, en çok oğlu tarafından baskı altında olduğunun altını çizdi. Ünlü oyun geliştiricisinin anlattıklarına göre, oğlunun bu merakının asıl sorumlusu ise bizzat kendisi.[/FONT]
[FONT=&quot]The Elder Scrolls V: Skyrim çıkışını gerçekleştirdiğinde oğlunun yaşı küçük olduğu için oyunu oynatmadığını ifade ediyor Tood Howard. Oğluna bir Nintendo Switch veren oyun geliştiricisi, oğlunun The Legend of Zelda: Breath of the Wild ile oldukça ilgilendiğini görüyor. Eğer bir açık dünya RPG oyunu oynayacaksa kendi geliştirdikleri oyunu da oynayabileceğini düşünüyor. Nintendo Switch için de piyasaya çıkan The Elder Scrolls V: Skyrim oyununu oğluna denemesi için veriyor. Tood Howard, sonrasında oğlunun oyunun hayranına dönüştüğünü ifade ediyor.[/FONT]
[h=3]Babanız dahi olsa, kimseden The Elder Scrolls VI oyununa dair bilgi alamıyorsunuz.[/h][FONT=&quot]Tabii Bethesda Game Studios ekibi liderinin asıl sıkıntısı, oğlunun seriyi beğenmesiyle değil, konuyla ilgili ardı ardına gelen sorularıyla başlıyor. Serinin bu son oyununu uzun süre önce geliştirdikleri için pek çok detayı hatırlamayan Tood Howard’ın işkence dönemi başlıyor. Oğlu tarafından, oyunun hikayesine dair ardı arkası kesilmeyen sorular geliyor. Baba, Thalmor’la ne oldu, Talos’a inanır mısın, bu bir tanrı mı, en sevdiğin Daedra nedir, bunu neden yapmak istiyorlar, silahların nelerdir, gibi sorulara maruz kalan oyun geliştiricisi için durum, bir çeşit işkenceye dönüşüyor.[/FONT]
[FONT=&quot]Konuyla ilgili daha fazla konuşmayacağını oğluna belirten ve işkenceyi sonlandırdığı düşünen Tood Howard yanılıyor. Oğlunun oyunun Xbox One sürümünü denemesiyle durumun farklı bir boyuta taşındığını ifade ediyor. Oyunun Xbox One sürümüyle birlikte, oyun için hazırlanan modlarla ilgilenen çocuk, bir süre sonra babasına serinin yeni oyunuyla ilgili sorular sormaya, ona yardımcı olmak istediğini söylemeye başlıyor. Tood Howard ise; peki The Elder Scrolls 6 gelecek mi, sana fikir verebilir miyim, ben de oyunla ilgili çalışabilir miyim, gibi soruları geçiştirmek zorunda kalıyor. Ne yazık ki kendi oğluna bile tek kelime etmeyen Tood Howard, serinin gelecekteki oyunuyla ilgili yeni bilgiler alınamıyor. Tabii serinin hayranlarının bir şekilde ahının tuttuğu yorumlarını da yapabiliriz. Umarız oyunun geliştirici ekibinin lideri, oğlunun baskısından sıkılır ve artık yeni oyunlarla ilgili açıklamalar yapar.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]Yıllardır beklenen, gerçekleştirdiği değişimle pek çok merak unsurunu barındıran God of War oyununun çıkacağı aydayız artık. 20 Nisan 2018 tarihinde PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro cihazları için çıkışının gerçekleştirecek olan oyunun akıbetini, pek çok oyuncu gibi bizler de merak ediyoruz. Ana teması, mitolojisi ve oynanış mekanikleri dahil, neredeyse her şeyiyle yenilenen bu video oyununu ön sipariş etmek isteyen oyuncuların tereddüt gösterdikleri noktalar, yer yer oluyor. İyi mi olacak, hayal kırıklığımı yaratacak diye aklında soru işareti barındıranlar için, Sony’den öz güvenli bir adım geldi. Oyuna dair inceleme ve yorum ambargosu, oyunun çıkış tarihinden yaklaşık bir hafta önce kalkmış olacak. Bu ne anlama geliyor, dilerseniz anlatmaya çalışalım.[/FONT]
[FONT=&quot]
god_of_war_EMB_09-1.jpg
[/FONT]

[h=3]God of War, emin adımlarla geliyor.[/h][FONT=&quot]Video oyunlarının geliştiricileri veya dağıtıcıları, pek çok oyun için inceleme ve yorum ambargosu uygularlar. Bu ambargoların amaçlarından bir tanesi, en kaba dille satılabildiği kadar oyun satabilmektir. Şöyle ki; ön siparişe sunulan oyun hakkında kötü yorumlar geldiğinde, haliyle satışlarının düşeceği sonuçları çıkar. Reklamlar vasıtasıyla video oyunları firmaları, ürünlerini göklere çıkarırlarken, gelecek tarafsız yorumlardan, oyuncularının etkilenmesini istemezler. Dolayısıyla, genellikle çıkış tarihi öncesinde, oyunlara yorum yapılmaması için çeşitli ambargolar uygulanır. Sony ise büyük bir reklam stratejisi uyguladığı birinci parti oyunu God of War için farklı bir adım atıyor. Oyunun inceleme ve yorum ambargosu, çıkış tarihinden yaklaşık bir hafta önce, yani 12 Nisan 2018 tarihinde kalkıyor.[/FONT]
[FONT=&quot]Buradan, Sony ve Santa Monica Studio ekiplerinin, yeni God of War oyununa oldukça güvendikleri sonucunu çıkarırken, oyuna dair bir gelişmeyi daha iletelim. Bir Twitter kullanıcısının sorusunu yanıtlayan, oyunun yönetmeni Cory Barlog, PlayStation 4 Pro cihazları için bir performans modunun olduğunu belirtti. Twitter kullanıcısı; yeni God of War oyununun PlayStation 4 ile PlayStation 4 Pro cihazlarında aynı deneyimin mi sunulacağı, soruyordu. İletiyi yanıtlayan Cory Barlog ise; PlayStation 4 Pro kullanıcılarının, eğer 4K çözünürlük destekleyen bir televizyonları varsa, harika grafikleri deneyimleyeceğini belirtti.[/FONT]
[FONT=&quot]Cory Barlog, şaşırtıcı kelimesi ile ifade ettiği 4K çözünürlük için iddialı konuşurken, televizyonunda 4K desteği olmayan PlayStation 4 Pro kullanıcıların da yüreklerine su serpti. Geliştirdikleri oyunun içerinde bir performans modunun bulunduğunu belirten Cory Barlog, cihazlardaki gücün en iyi şekilde kullanılacağı ifadelerine yer verdi. Dilerseniz haberimizin en alt kısmında, bahsettiğimiz Twitter paylaşımlarını görebilirsiniz. Büyük reklamlarla ve geliştiricilerin özgüveniyle gelen yeni God of War oyununun, 20 Nisan 2018 tarihinde çıkışını gerçekleştireceğini yineleyelim.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Oynamak için nasıl kayıt olunur. PlayerUnknown's Battlegrounds'ın yeni haritası Codename: Savage, resmi olarak bu akşam PC'de oyuncu testine giriyor.
[h=3]PUBG Savage Haritası[/h]
2285-0-0151a96f30229d0436cbfa412d9f0c39.jpg

Oynamak için nasıl kayıt olunur. PlayerUnknown's Battlegrounds'ın yeni haritası Codename: Savage, resmi olarak bu akşam PC'de oyuncu testine giriyor. Oyunun kapalı deneysel sunucusu 7 bu akşam aktif olarak yayınlanacak ve oyuncular artık bir deneme yapmak için kayıt olabilirler. Test şu andan itibaren 5 Nisan'a kadar sürecek.
Codename: Savage'ın test sunucusuna buradan erişebilirsiniz. PUBG Corp. bunun daha küçük bir test olduğunu ve zaten oynamak için temel oyunun bir kopyasına ihtiyacınız olacağını söylüyor. Geliştirici ayrıca, “haritayı daha iyi bir duruma getirdikten sonra, gelecekte daha büyük testler yapmayı planladığını” söyledi.
PUBG'nin yaratıcısı PlayerUnknown'dan Brendan Greene, yeni harita hakkında bazı ayrıntıları paylaştı. Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda, ada haritasının daha küçük olacağını ve "hepinize çok daha yoğun ve hızlı tempolu Battle Royale deneyimi sunacağını" söyledi. Harita 4km x 4km; oyunun iki diğer 8km x 8km haritalarının boyutununun çeğreği kadardır.
PUBG Corp. ayrıca, son zamanlarda oyuna bir silah skin sistemi tanıtan bir güncelleme yaptı. PUBG'nin Erken Erişim sürümünün ilk yıldönümünü kutlamanın bir yolu olarak, geliştirici aynı zamanda PC'deki tüm oyunculara sınırlı bir süre için ücretsiz bir silah skini sunuyor. Bu konu hakkındaki ayrıntılara şuradan uluşabilirsiniz; "PUBG Silah Skin Sistemi ve Güncelleme".
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]Şu sıralar herkes Battle Royale temelli video oyunlarını oynuyor. Doğal olarak da birçok video oyunu geliştiricisi; hem çıkmış, hem de çıkmamış olan video oyunlarına bu trend modu eklemeye çalışıyor. Bu geliştirici ekiplerden bir tanesi de Blizzard Entertainment. Çünkü Blizzard Entertainment ekibinin Overwatch isimli bir video oyunu var ve bu oyunun topluluğu çok istekli bir şekilde Battle Royale modu bekliyor. İşte bu modu bekleyenlere oyunun yönetmeni biraz kötü bir haber verdi. Bu haberin detaylarına hemen aşağıdan ulaşabileceksiniz ama biz hemen küçük bir özet geçelim: Yönetmenin dediğine göre bu modu Overwatch oyununa monte edebilmek oldukça zor. Bu yüzden trend oyun modunun oyuna gelip, gelmeyeceği henüz net değil.[/FONT]
[FONT=&quot]
tracer___overwatch_by_plank_69-d9xzn1l.png
[/FONT]

[h=3]Overwatch: Battle Royale için bekleyeceğiz. [/h][FONT=&quot]Bahsi geçen oyunun yönetmeninden gelen açıklamalara göre geliştirici ekip, oyuncuların bir Battle Royale modunu beklediğinin farkında ve bu konuda araştırmalar da sürüyor. Fakat yönetmenin dediğine göre Overwatch gibi bir oyuna bu modu monte edebilmek oldukça güç. Bunun ilk ve en büyük sebebi, oyundaki haritaların çok küçük olması. Hatta yönetmenin dediğine göre tüm oyundaki haritaların içerisindeki en geniş alan sadece 45 metre. Bu da bahsettiğimiz oyunu, bahsettiğimiz oyun modundan oldukça uzağa itiyor.[/FONT]
[FONT=&quot]Tabii harita haricinde oyunun karakterleri de oldukça problem yaratıyor. Yönetmenin dediğine göre oyundaki hiçbir karakter eşit değil ve bu yüzden Battle Royale gibi bir oyun modunda, tüm oyuncuları eşit bir şekilde sahaya sürmek neredeyse imkansız. Yani, yönetmen de aslında oyuna böyle bir mod eklemek istiyor ama şimdilik her şey imkansız gibi görünüyor. Bu yüzden oyuncuların bir Overwatch: Battle Royale beklemesini önermiyoruz. Zaten piyasada sayısız oyun var bu modu içerisinde bulunduran. Eminim ki birçok insan, alternatif video oyunlarında aradıklarını bulacaktır. Abartmaya gerek yok.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]YouTube evreninde benim çok sevdiğim bir içerik üreticisi bulunuyor. Kendisinin adı Crowbcat ve bu kişi, bugün yepyeni bir video yayımladı. Yayımlanan bu video, Far Cry serisinden ikinci ve beşinci oyunun karşılaştırılma görüntülerini barındırıyordu. Ben de sizlerle paylaşma gereği hissettim. Crowbcat tarafından paylaşılan videoya göre, Far Cry 5 her ne kadar daha geniş ve daha güzel görünen bir video oyunu olsa da, bundan 10 sene önce çıkışını gerçekleştirmiş olan Far Cry 2, çok daha detaylı ve derin bir video oyunu idi. Eğer dilerseniz bahsettiğimiz videoya haberimizin en sonundan da göz atabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&quot]
Far-Cry-5-%C3%A7%C4%B1k%C4%B1%C5%9F-sonras%C4%B1-g%C3%B6reseller-003.jpg
[/FONT]

[h=3]Far Cry 5 ile Far Cry 2 arasında bayağı bir fark var.[/h][FONT=&quot]Tabii izleyeceğiniz görüntüler demek değil ki, Far Cry 5 çok kötü bir oyun. Aksine, bizler oyunu oldukça beğendik ve verebildiğimiz en yüksek puanı kendisine layık gördük. Yine serinin 10 sene önce çıkmış olan oyununa bakınca, aradaki detay farkı bizleri üzüyor. Peki, bu kimin suçu? Birçok oyuncu, bu suçu sadece geliştirici ekibin üzerine atacaktır ama bence kesinlikle böyle yapılmamalı. Suç, Ubisoft ekibinin geliştirici cephesinde değil, dağıtımcı cephesinde. Ayrıca bu konuda oyuncuların da suçu bulunmakta.[/FONT]
[FONT=&quot]Hemen dediklerimizi açıklayalım: Eski video oyunlarının, günümüzdeki video oyunlarından daha derin ve daha detaylı olmasının sebebi, artık oyuncuların değişmiş olması. Piyasada aktif olarak video oyunu oynayan birçok oyuncu günümüzde ne yazık ki daha çok oyunun grafiklerine önem veriyor. Bu da, oyun dağıtımcılarının grafik üzerine yoğunlaşmasını sağlıyor. Tabii işin ucunda olan kişiler de geliştirici ekip. Onlar, dağıtımcı taraf ne derse, onu gerçekleştirmekle yükümlü. Bakarsınız önümüzdeki senelerde, şu an piyasada bulunan grafik trendi, tekrar oynanış mekaniklerine ve oyunlardaki derinliğe doğru yol alır.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Bir süredir geliştirildiği söylenen Spyro, Amazon’un Meksika sürümünde ortaya çıktı.[/h]PlayStation 1 döneminin en başarılı oyunlarından biri olan Spyro’nun bir süredir Remastered sürümünün yapıldığı konuşuluyordu. Amazon’un Meksika sürümünde ortaya çıkan ilan ise bu dedikoduyu destekiyor.
Activision tarafından yayınlandığı görülen ilanda Spyro’nun remastered sürümünün “Reignited Trilogy” olarak adlandırılacağı ortaya çıktı. Serinin ilk 3 oyunun bulunacağı Reignited Trilogy’de 100’den fazla bölümün yer alacağı vurgulanıyor.
spyro-cover-392x480.jpg
Amazon’daki ilanda oyunun fiyatının 735 dolar olduğu görülüyor. Bu fiyat, ilanı hazırlayan ve yanlışlıkla yayına alan kişinin rastgele bir fiyat bilgisi girdiğine işaret ediyor. Oyunun çıkış tarihinin ise 21 Eylül olduğu görülüyor.
 
Üst