Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Hayırlı Cumalar Next & NextStar Forum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

savas82tr

0
Üye
12 Ara 2011
57
48
18
UNUTTUM!!!
Dünya bir gölgelikti oysa...
Yolcu oldugumu UNUTTUM...
Yolumun buradan gectigini ve sadece ugradigimi UNUTTUM...
Yapmam gerekenler vardi, burasi imtihandi, seyr-ü sefaya dalip ahiretimi UNUTTUM...
Rabbime verdigim sözüm vardi. Dünya kelami konusmaktan, o sözümü UNUTTUM...
Ne de cok UNUTTUK,
Ne cabuk da UNUTTUK...
Rabbim bizi UNUTMASiN...
Bizi unutmayan dostlarimizin dualarinda yer almak ümidiyle..
Cumaniz mübarek olsun.
 

cafi

0
Özel Üye
5 Kas 2013
5,562
57,601
113
izmir çamdibi
Q05VSM.jpg
 

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,175
2,446
113
Cumanız Mübarek, Gününüz Bereketli Olsun Arkadaşlar.
 

mpl

0
Özel Üye
6 Ağu 2012
177
17
18
Hayırlı cumalar arkadaşlar,üç aylarınınız mübarek olsun hayırlara vesile olsun.
 

DOST_6080

0
Üye
4 Şub 2015
4,944
15,656
113
59
TüRKİYE CUMHURİYETİ

Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla başlarım.
Göklerdeki ve yerdeki her şey, mülkün sahibi, mukaddes, mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi olan Allah'ı tealayı tespih eder.
O, ümmilere içlerinden kendilerine ayetlerini okuyan, onları temizleyen, onlara kitabı ve hikmeti öğreten bir peygamber gönderendir. Halbuki onlar bundan önce apaçık bir sapıklık içindeydiler.
Allah'ı teala ve peygamberi onlardan henüz kendilerine katılmayan başkalarına da göndermiştir. O mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
İşte bu, Allah'ın lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah büyük lütuf sahibidir.
Tevrat'la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin durumu gibidir. Allah'ın ayetlerini inkar eden topluluğun hali ne kötüdür. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.
De ki: "Ey Yahudi akidesini benimseyenler! Bütün insanlar değil de yalnız kendinizin Allah'ın dostları olduğunu iddia ediyorsanız, bunda da samimiyseniz haydi ölümü isteyin"
Ama onlar daha önce yaptıklarından dolayı asla ölümü istemezler. Allah zalimleri hakkıyla bilir.
De ki: "Sizin kendisinden kaçıp durduğunuz ölüm var ya, o mutlaka size ulaşacaktır. Sonra gaybı da görünen alemi de bilen Allah'a döndürüleceksiniz de o size yapmakta olduklarınızı haber verecektir."

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.
Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan artık nasibinizi arayın. Allah'ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.
Durum böyle iken onlar bir ticaret veya bir oyun eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona koştular ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın yanında bulunan eğlence ve ticaretten daha hayırlıdır. Allah rızk verenlerin en hayırlısıdır."


Hayırlı Cumalar

Allah, doğrusunu en iyi bilendir.

Sevgi Saygıyla


Not: Cuma Suresi nin Türkçe mealinde koyu ve farklı kalıpta yazılı bölüm yıllardır hutbelerde Okutulmuyor dinde reform ve Dinler Kardeşliği adı altında

*Âyetlerimiz onlara karşı açık seçik okunduğu zaman o kâfirlerin yüzünde inkâr ve hoşnudsuzluk (belirtisini) anlarsın. Neredeyse kendilerine âyetlerimizi okuyanlara saldıracak gibi olurlar. De ki: Bundan daha kötüsünü size haber vereyim mi ? Allah'ın inkarcılara va'dettiği (Cehennem) ateşi... O ne kötü gidilecek yerdir!
(HAC suresi 72. ayet)

*Âyetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklar içerisindeki birtakım sağırlar ve dilsizlerdir. Allah, kimi dilerse onu şaşırtır. Kimi de dilerse onu dosdoğru yol üzere kılar.
(EN'ÂM suresi 39. ayet)

*Âyetlerimizi yalanlayanlar ve onlara uymayı kibirlerine yediremeyenler, işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
(A'RAF suresi 36. ayet)
 
Son düzenleme:

osmanke

0
Üye
11 Ara 2011
1,344
1,821
113
59
İstanbul
Günlerin en değerlisi Cuma'dır. Cuma günü Bayramlardan ve Aşure gününden daha değerlidir. Cuma günü dünyada ve Ahirette müminlerin bayramıdır. Cumanız Mübarek Olsun.
uwkeub6c.jpg
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst