Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

[Güncel] Oyun Dünyasındaki Önemli detaylar

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Call of Cthulhu oyununun toplam oynanış süresi açıklandı[/h][h=2]Oyunda yavaş yavaş delirecekmişiz, ne güzel.
[/h][FONT=&quot]
Geliştirilmekte olan [FONT=&quot]Call of Cthulhu oyununun baş bölüm tasarımcısı, İngiltere’deki resmi [FONT=&quot]PlayStation[/FONT]dergisine bazı açıklamalarda bulundu. Bu [FONT=&quot]açıklamalar[/FONT], oyunun [FONT=&quot]toplam oynanış süresi[/FONT], oyunun genel ilerleyişi ve ana karakterin [FONT=&quot]ruh haline[/FONT] kadar pek çok konu barınıyordu. Açıklamalara göre, oyun ilerledikçe yavaş yavaş [FONT=&quot]psikolojik çöküntüye[/FONT] girecek olan ana karakterimiz, korkularıyla yüzleşecek. Oyunda verilen kararlar, psikolojik bozulmaya sebep olacak ve [FONT=&quot]oyunun sonunu[/FONT] etkileyecek.[/FONT]
Call-of-Cthulhu-1.jpg

İngiltere [FONT=&quot]PlayStation dergisinin [FONT=&quot]Mart 2018[/FONT] sayısı için açıklamalarda bulunan oyun baş bölüm tasarımcısı [FONT=&quot]Romain Wiart[/FONT], ana hikaye oynanış süresinin[FONT=&quot] 12 saat ile 15 saat[/FONT] arasında süreceğini söyledi. Belirlenen tahmini sürenin oyunun yayılışıyla olan ilişkisi hakkında bilgiler veren Romain Wiart, [FONT=&quot]zaman içerisinde[/FONT], ana karakterde oluşacak etkilere de değindi. Howard Phillips [FONT=&quot]Lovecraft[/FONT]tarafından kaleme alınan eserlerden ilham alınarak geliştirilmekte olan oyunun ana karakteri sürekli aynı [FONT=&quot]zihinsel güçte[/FONT] kalamayacağı açıklandı oyun baş bölüm tasarımcısı tarafından.[/FONT]
[FONT=&quot]Howard Phillips Lovecraft eserlerinin en önemli özelliği, okurun [FONT=&quot]psikolojisini[/FONT] etkilemesidir. Bunu yaparken, romanlarda karakter tariflerini en aza indirir yazar ve okurun bilincinin [FONT=&quot]en çok korkacağı[/FONT]karakteri oluşturması sağlanır. Oyunun da yazarın [FONT=&quot]romanlarında[/FONT] olduğu gibi [FONT=&quot]bilinci etkileme[/FONT]mekanikleriyle hazırlandığını söylüyor [FONT=&quot]Call of Cthulhu[/FONT] baş bölüm tasarımcısı. Verilecek kararların, oyunun ilerleyişine oldukça etki edeceğini söyleyen Romain Wiart, ana karakterin [FONT=&quot]deliliği arttıkça[/FONT]oyundaki seçeneklerin [FONT=&quot]farklılaşacağını[/FONT] belirtiyor.[/FONT]
Seçimlerin, oyunun [FONT=&quot]sonunu etkileyeceğinin altını çizen Romain Wiart, [FONT=&quot]yanlış kararlar[/FONT], bölümlerdeki beceri eksiklikleri ve başarısızlıklarla, oyunda bazı [FONT=&quot]yolların kapanacağını[/FONT] belirtiyor. Açık dünyada, korkutucu atmosferde, bir [FONT=&quot]cinayet soruşturması[/FONT] yürüteceğimiz oyunun yeniden oynanışa müsait olduğu da yapılan açıklamalar arasında. Oyun yeniden oynansa da ana hikayede[FONT=&quot] farklı yollar keşfedilecek[/FONT] fakat ayrı bir hikaye anlatılmayacağı da ekleniyor Romain Wiart tarafından.[/FONT]
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Overwatch içerisine Türk kahraman ekleniyor[/h][h=2]Oyunun 27. kahramanı İstanbul, Türkiye’den bir Türk olacak gibi görünüyor.
[/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Blizzard Entertainment, geçtiğimiz saatlerde resmi [FONT=&quot]Twitter[/FONT] hesabı üzerinden bir bildiri paylaştı. Bu bildiri, Overwatch [FONT=&quot]oyuncularını [/FONT]yakından ilgilendiren bir şeydi çünkü oyunun evreni içerisinde geçen bir yenilikten bahsediliyordu. Bildiriye göre [FONT=&quot]Kaptan Ana Amari[/FONT] öncülüğünde bir Overwatch grubu, direniş ile savaşmak için İstanbul, Türkiye’ye gönderildi. Bu grup içerisinde [FONT=&quot]Reinhardt, Torbjörn ve Emre Sarıoğlu[/FONT] bulunuyordu. Bildirinin devamına göre bu grup, saldırı sırasında tuzağa düşürüldü ama herkes sağ çıkmayı başardı. Buna rağmen Reinhardt ve Torbjörn bir sakatlık geçirdi. [FONT=&quot]Emre Sarıoğlu’nun[/FONT] durumu ise bilinmiyor.[/FONT]
DWrkiM0V4AIhSpp.jpg

Overwatch evreninde geçen [FONT=&quot]White Dome isimli bu operasyona iki bilindik kahramanın katılmış olması, diğer ismi geçen kişinin de bir kahraman [FONT=&quot]olacağını [/FONT]gösteriyor olabilir. Bu kişi zaten isminden de anlayabileceğiniz gibi bir Türk. Kendisi orduda er olarak görev alıyor. [FONT=&quot]Blizzard Entertainment[/FONT], muhtemelen bu bildiriyi, oyuna eklenecek olan yeni bir kahramanın ilk işaretlerini oyunculara verebilmek için yayımladı. Şu anda bildiride [FONT=&quot]Emre Sarıoğlu[/FONT] ismi olduğu için, kahramanın direkt bu isim olabileceğini düşünebiliyoruz. Ayrıca, operasyonun [FONT=&quot]İstanbul, Türkiye’de[/FONT] geçtiğini göz önünde bulundurursak, Türkiye’den bir harita da uzun vadede oyuna eklenebilir gibi görünüyor.[/FONT]
Bizler Overwatch evreni ile çok yakın değiliz ne yazık ki. Fakat [FONT=&quot]bu tip ipuçlarının sonuçları genelde birkaç ay sonrasından yayımlanıyor. Oyuna yeni gelen [FONT=&quot]en son karakter[/FONT], Kasım 2017 içerisinde gelmişti. Bu yüzden, [FONT=&quot]27. kahramanın[/FONT] da yaz aylarına doğru gelebileceğini tahmin ediyoruz. Zaten yaz aylarına doğru [FONT=&quot]Blizzard Entertainment[/FONT] bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte, oyunun yeni, muhtemelen Türk olan karakteri de tanıtılabilir.[/FONT]
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Yama notları burada.
2022-0-dcf2d43dcc4cbfc3b92f70a42571d33f.jpg

Fortnite için önemli yeni bir güncelleme PC, PS4 ve Xbox One'da çıktı. 3.0.0 yaması, Battle Royale için Sezon 3'ü başlatıyor. Güncelleme bu moda ve PvE Save the World bileşenine çeşitli iyileştirmeler ve eklemeler yapıyor.

Battle Royale artık konsollarda 60 FPS'de çalışıyor ve yalnızca bir PS4 Pro veya Xbox One X'e sahip olanlar için değil aynı temel PS4 ve Xbox One sürümleri için de geçerlidir. Geliştirici Epic, framerate pahasına görsel kalitede iyileşme tercih ederseniz bir seçenek olarak bir 30 FPS modu ekliyor.

Fortnite'ın binası Battle Royale ve Save the World'de konsollarda ve PC'de çeşitli şekillerde geliştirildi. Artık bir düğmeyi basılı tutarak sürekli olarak inşa etme seçeneğiniz var ve bittiğinde oyun arasında otomatik geçiş yapan oyunun bir seçeneği var. Buna ek olarak, çoğu nesne ile inşa edebilirsiniz, bu bina sürecini daha da kolaylaştıracaktır.




2022-2-dcf2d43dcc4cbfc3b92f70a42571d33f.jpg

Ayrıca Battle Royale'deki bir diğer yenilik de Hand Connon. Bu silah, ağır cephane kullanıyor, Epic ve Legendary versiyonlarını barındırıyor. Hazine sandıklarında ya da yer döşenemelerinde bulunabilir. Buna ek olarak, yakın zamanda eklenen sevgililer günü temalı skini çıkardı.
Battle Royale Sezon 3'ü başlatan bu yama ile yeni Battle Pass tanıtıldı. Bu, yalnızca parayla doğrudan 950 V-Bucks için satın alınabilir ve önceki enkarnasyonlara kıyasla daha fazla ödüle sahip.

Diğer küçük Battle Royale'e özgü değişiklikler ve eklemeler arasında, Battle Bus'ın yolunu, turun başlangıcında ve bir maç kazandıktan sonra oyunculara 10 saniye kontrol etme izni verilmesi var.

Battle Royale'i ve Save the World'ü etkileyen tek şey yapıdaki iyileştirmeler değil. Epic, Marco Beltrami (Logan) ve Pinar Toprak (Krypton) 'dan yeni bir orkestra çıkardı. Bu, Save the World'deki müziğin yerini alıyor ve Battle Royale'in menülerindeyken oynuyor. Ek olarak, opsiyonel renk desteği eklendi, ancak Epic bunun bir deneme işi olduğunu ve kullanıcılar tarafından geri bildirime açık olduğunu belirtti. Aydınlatma ve gölgeler de dahil olmak üzere diğer görsel iyileştirmeler yapıldı.

Save the World tarafında ise Hoverboard yeni bir ulaşım aracı olarak eklendi. Bir öğretici aracılığıyla elde edilebilir ve kullanmak için herhangi bir enerji gerekmez, ancak çağırmak üç saniye alır ve uğradığı hasar sizi mahveder. Spring It On etkinliğinde yeni görevler, etkinlikler ve önceden ilan edilen Dragon silahlarını içeren yeni bir bölüm de mevcut.
Bunların hepsi artık Fortnite'de mevcut. Fortnite web sitesinde tam yama notlarında yeni olan her şeyi görebilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Windows 10 Mağaza’ya özel çıkan oyunun Steam’de de satışa sürüleceği konuşuluyor.[/h]İlk Age of Empires oyununun remastered sürümü olan Definitive Edition, geçtiğimiz hafta Windows Mağaza’da yayınlandı. 19,99 dolarlık fiyat etiketine sahip olan oyun 4K çözünürlüğü de destekliyor. Ancak oyunun Windows 10 Mağaza’da yayınlanmış olması, oyuncuları rahatsız ediyor.
PC oyuncuları Windows 10’un uygulama mağazası sebebiyle Age of Empires: Definitive Edition’da bazı problemler yaşadıklarını dile getiriyorlar. Definitive Edition’ın kreatif direktörü Adam Isgreen bu durumun farkında olduklarını belirtti. Isgreen oyunun dağıtımında çok fazla söz sahibi olmasa da, Definitive Edition’ın yakın gelecekte Steam’de yayınlanabileceğini söyledi.
Dağıtımcı Microsoft, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada Valve’ın bu oyunu Steam’de istemediğini söylemişti. Başka bir açıklamada ise oyunun Steam’de ve diğer platformlarda yayınlanabileceğini, fakat platformların Windows 10’u desteklemesi gerektiğini belirtmişti.
Geçmişte hem Steam, hem de Windows Mağaza’da yer alan oyunların multiplayer modlarında çeşitli problemler yaşandığını görmüştük. Mesela Killer Instinct, Steam ile Windows Mağaza’da platformlar arası multiplayer desteğini sağlayabiliyordu. Fakat bu şekilde dereceli maç oynanamıyordu.
Quantum Break de Steam’de benzer bir şekilde, bazı multiplayer özelliklerinden yoksun bir şekilde oynanabiliyordu. Bu gibi problemler yüzünden Steam benzer yeni sorunlarla karşılaşmak istememiş olabilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Humble Comics Bundle: Heroes of Indie Comics ile karşınızdayız[/h][h=2]Bu çizgi roman paketi kaçmaz.
[/h][FONT=&quot]
Hep [FONT=&quot]Marvel ve DC gibi evrenlerden sıkıldıysanız, Humble Bundle ekibi tarafından sunulan bu [FONT=&quot]yeni pakete[/FONT] göz atmak isteyebilirsiniz. [FONT=&quot]Humble Comics Bundle: Heroes of Indie Comics[/FONT] ismi ile bizlere sunulan paketin içeriğinde, istemediğiniz kadar comic olarak da bilinen çizgi romanlar bulunuyor. Humble Bundle üzerindeki alışagelmiş olduğumuz bir özellik olan, istediğiniz miktarı ödeyerek, [FONT=&quot]194 dolar değerindeki[/FONT] bu çizgi romanlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca, ödeyeceğiniz her kuruşun belli bir miktarı da, hayır kurumlarına bağışlanacak. Satın alacağınız her içeriğin DRM[FONT=&quot]-Free olması[/FONT] gibi bir artı da, yine belirtmeden geçmememiz gereken bir özellik.[/FONT]
Humble-comics-bundle-heroes-of-indie-comics.jpg

[h=2][FONT=&quot]Humble Comics Bundle: Heroes of Indie Comics 1 dolarlık paket içeriği[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]Mid-Life Crisis #1 – 2[/FONT]
  • Nocturnals Vol 1
  • [FONT=&quot]Royal City #1[/FONT]
  • Necrotic #1 – 3
  • [FONT=&quot]Scary Godmother[/FONT]
  • Lady Death: Chaos Rules #1
  • [FONT=&quot]ABC Disgusting[/FONT]
  • Code Monkey Save World
  • [FONT=&quot]PaperFilms Sampler[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Humble Comics Bundle: Heroes of Indie Comics 8 dolarlık paket içeriği[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]Mid-Life Crisis #1 – 2[/FONT]
  • Nocturnals Vol 1
  • [FONT=&quot]Royal City #1[/FONT]
  • Necrotic #1 – 3
  • [FONT=&quot]Scary Godmother[/FONT]
  • Lady Death: Chaos Rules #1
  • [FONT=&quot]ABC Disgusting[/FONT]
  • Code Monkey Save World
  • [FONT=&quot]PaperFilms Sampler[/FONT]
  • La Muerta #1: Descent
  • [FONT=&quot]Plutona #1[/FONT]
  • The More Than Complete Action Philosophers!
  • [FONT=&quot]Creator Owned Heroes #1[/FONT]
  • Mysterius The Unfathomable
  • [FONT=&quot]The Last Battle[/FONT]
  • Action Figure Collection Vol. 1
[h=2][FONT=&quot]Humble Comics Bundle: Heroes of Indie Comics 15 dolarlık paket içeriği[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]Mid-Life Crisis #1 – 2[/FONT]
  • Nocturnals Vol 1
  • [FONT=&quot]Royal City #1[/FONT]
  • Necrotic #1 – 3
  • [FONT=&quot]Scary Godmother[/FONT]
  • Lady Death: Chaos Rules #1
  • [FONT=&quot]ABC Disgusting[/FONT]
  • Code Monkey Save World
  • [FONT=&quot]PaperFilms Sampler[/FONT]
  • La Muerta #1: Descent
  • [FONT=&quot]Plutona #1[/FONT]
  • The More Than Complete Action Philosophers!
  • [FONT=&quot]Creator Owned Heroes #1[/FONT]
  • Mysterius The Unfathomable
  • [FONT=&quot]The Last Battle[/FONT]
  • Action Figure Collection Vol. 1
  • [FONT=&quot]Revival #1[/FONT]
  • The Princess Who Saved Herself
  • [FONT=&quot]Descender #1[/FONT]
  • Kickstarter Secrets
  • [FONT=&quot]Underground[/FONT] #1 – 5
  • Painkiller Jane #1
  • [FONT=&quot]Apocalypse Blvd. #1[/FONT]
  • Monolith #1
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]Oyun dünyası içinde önde gelen şirketlerden biri olan Valve, oyunlar konusunda uzun süredir sessizdi. Tabii bu sessizliğin en büyük nedeni Steam platformuydu. Geçtiğimiz günlerde Valve, bu sessizliğini bozdu ve yeni oyunlar üstünde çalışmaya başladıklarını ve bu çalışmaların son sürat devam ettiğini açıkladı. Mesela şirketin üzerinde çalıştığı video oyunlarından bir tanesi de Artifact. Her geçen gün, bu yeni kart oyunuyla ilgili taze bilgiler gelmeye de devam ediyor. Gelen son bilgilere göre Artifact, bedava olmayacak. Tabii bu, sizlere verebileceğimiz birçok bilgiden sadece bir tanesi.[/FONT]
[FONT=&quot]
artifact_game_story_youtube_1502273520420.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Piyasada bulunan Hearthstone, Gwent: The Witcher Card Game gibi büyük kart oyunlarını oynayabilmek için herhangi bir ödeme yapmamıza gerek yok. Hal böyleyken Valve tarafının böyle bir politika izlemesi birçok oyuncuyu şaşırttı. Gabe Newell yaptığı açıklamayla, yeni kart oyunun, öde-kazan mantığından uzak olacağını, böyle bir sistemin, oyunlarında bulunmasını istemediğini belirtti. Fakat oyuncular, istedikleri takdirde oyun içerisinden yeni kartlar satın alabilecekler. Oyuncular aynı zamanda, Artifact içerisinde sahip oldukları kartları, Steam Market üzerinden satışa çıkarabilecek, birbirleriyle takas yapabilecekler.[/FONT]
[FONT=&quot]Hal böyleyken, satın alım yapan oyuncular ile satın alım yapmayan oyuncular arasındaki güç dengesini nasıl ayarlayacaklar, bu bir soru işareti doğrusu. Gelen bir diğer bilgiyegöre ise, oyunun geliştirilme aşamasında, 1993 yılında ortaya çıkan ve dijital kart oyunu türünün ilk örneği olan Magic: The Gathering kart oyununun yaratıcısı Richard Garfield de bulunuyor. Richard Garfield’ın, Artifact oyununun geliştirilme aşamasında yer alması, yeni kart oyununu bekleyenleri bir hayli sevindirdi.[/FONT]
[h=3]Valve, Artifact isimli kart oyununu telefonlara da getirecek.[/h][FONT=&quot]Artifact, 2019 yılının ortalarına doğru iOS ve Android sistemlerde de yerini alacak. Source 2 motoruyla hazırlanan yeni kart oyunu, telefonlarda Source 2 motorunu kullanan ilk oyun unvanını da alacak. Yeni kart oyunu, bilindiği üzere Dota teması üzerinde kuruldu. Kart oyununda, 280 farklı kart ve 44 farklı kahraman bulunacağı söyleniyor. Tabii bu kartların ve kahramanların hepsi Dota oyununu merkez alacak. Artifact içinde 1 maç aynı anda 3 farklı masada oynanacak. Yani bu demek oluyor ki, 1 oyun içinde aynı anda 3 farklı Hearthstone maçı yapacağız ve bu masalarda gerçekleşen her olay birbirini etkileyecek.[/FONT]
[FONT=&quot]
artifact.png
[/FONT]

[FONT=&quot]Valve, yeni kart oyununu hali hazırda bulunan bir kapalı betada test ediyor. Buna rağmen kart oyununun çıkış tarihi tam olarak belli değil. 2018 yılı içerisinde çıkış yapması bekleniyor çünkü, 2019 yılının ilk çeyreğinde, 1 milyon dolar ödüllü bir Artifact turnuvası yapılacak. Şirket, oyuncuların ilgisini, Dota temalı yeni kart oyununa çekmek için elektronik spor dalını kullanacak ve bizlere soracak olursanız, gayet mantıklı bir hareket bu. Dota temalı yeni kart oyunu, piyasada bulunan diğer kart oyunlarına nazaran kendine has bir çok özelliğe sahip gibi duruyor. Yeni kart oyunuyla ilgili yeni bilgiler geldikçe, siz okurlarımıza iletmeye devam edeceğiz.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]Şimdi sizlere yeni bir mektup yazıyorum çünkü burada, Skull Keep adasında bir hazine buldum. Bu hazineyi bulunca o kadar sevindim ki, sizlerle paylaşmak istedim. Eğer dilerseniz mektubum boyunca bu hazinenin görsellerine de göz atabilirsiniz. Biliyorsunuz, burada 5G internet olduğu için görsel yüklemek filan inanılmaz kolay. Her neyse, hazine kutumun üzerinde Sea of Thieves ve Xbox Türkiye yazıyor. Ayrıca kutunun yanlarında da İstanbul’daki köprüler görünüyor. Anlaşılan bu adaya benden önce başka bir Türk gelmiş ve hazine saklamış. Bu Türk korsanın adı da anladığım kadarıyla Xbox Türkiye. Bu isim bana hiç yabancı gelmiyor ya, neyse. Ayrıca, hazine kutusunun üzerinde içerisinde bulunduğum bu büyülü evrenin adının yazması da ilginç.[/FONT]
[FONT=&quot]
Photo-22.03.2018-19-09-34.jpg
[/FONT]

[h=3]Sea of Thieves günlüklerinde üçüncü gün. [/h][FONT=&quot]Bulduğum hazine kutusunu hemen gemime attım ve en yakın köye götürdüm. Anca köyde açma fırsatı buldum bu sandığı. Hazinenin içerisinden çıkan şeyler ise beni oldukça şaşırttı. Öncelikle beni bir mektup ve çizgi roman karşıladı. Mektupta gönderen adı olarak Rare yazıyordu. Rare bu evrenin tanrısı değil miydi? Burada nasıl bir inanç var henüz anlayabilmiş değilim. Belki de birileri benimle dalga geçiyordu. Mektuptan sonra çizgi roman da çok dikkatimi çekti çünkü çizgi romanın üstünde de Sea of Thieves yazıyordu. İçerisinde yaşadığımız bu evrenin çizgi romanının yazılmış olması beni biraz şaşırttı. Belki de bu bir çizgi roman değildir, içerisinde bulunduğum bölgenin geçmişini anlatan kutsal bir kitaptır, bilemiyorum. Bunların hepsini köylülere sormam gerekecek sanırım.[/FONT]
[FONT=&quot]
Photo-22.03.2018-19-10-05.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Mektup ve çizgi roman ardından 2 adet de kıyafet parçası beni karşıladı. Bu kıyafetlerden bir tanesinde altın bir logo var. Bu logoyu ben bir yerde daha görmüştüm ama… Hah, Sea of Thieves ülke sınırında vardı bu logo. Sanırım içerisinde bulunduğumuz bölgeyi temsil ediyor. İkinci kıyafet parçası da kapüşonlu bir kıyafet, ne dendiğini unuttum şimdi. Heyecandan bu mektubu elim titreyerek yazıyorum. Neyse, bu kıyafetin üzerinde de yine içerisinde bulunduğum bölgenin adı yazıyor ve sanırım bir Kraken logosu var. Sizlere gönderdiğim ilk mektupta bir Kraken saldırısından bahsetmiştim. Kraken, kıyafet üzerinde kesinlikle daha zararsız duruyor. Umarım bu kıyafet, Kraken’i üzerimize çekmiyordur. Bela aramıyoruz.[/FONT]
[FONT=&quot]
Photo-22.03.2018-19-13-40.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Hazine kutumun en dibinde ise 2 adet farklı şey bulunuyor. Bunlardan bir tanesi NVIDIA temalı bir fare altlığı. Yani, korsanlık yaparken bu ne işime yarayacak, bilmiyorum ama eğer gelecekte tekrar içerik üretimine göndersem, eminim ki bunu kullanacağım.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]Microsoft tarafından, PC ve PlayStation 4 platformları için çıkışını gerçekleştirmiş olan Hellblade: Senua’s Sacrifice oyununun Xbox One platformlarına dair çıkış tarihi duyurusu yapıldı. Ayrıca yapılan duyuruda, Microsoft’un amiral gemisi konumundaki Xbox One X cihazlarına ait, kullanıcılara sunulacak bazı performans seçeneklerinden de bahsedildi. Microsoft kullanıcıları için iyi haberi hemen verelim. Bu oyun 11 Nisan 2018 tarihinde Microsoft oyun konsolu kullanıcılarına sunulacak. Haberimizin devamında da oyun içi performans seçeneklerinin neler olduğunu okuyabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&quot]
hellblade-003.jpg
[/FONT]

[h=3]Xbox One X kullanıcıları Hellblade Senua’s Sacrifice için tercihler yapabilecek.[/h][FONT=&quot]2017 senesi içerisinde PC ve PlayStation 4 platformlarına çıkış yapan ve oldukça beğeni kazanıp pek çok ödüle layık görülen Hellblade: Senua’s Sacrifice, güçlenerek Microsoft çatısı altındaki oyun konsollarına geliyor. Özellikle Xbox One X cihazları için görüntü ve oyun performansı seçeneklerinin bulunması konusuna ilgi çekiliyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre oyunda yüksek kaliteli görsellik, yüksek FPS oranı veya yüksek çözünürlük seçenekleri oyuncunun tercihine bırakılıyor.[/FONT]
[FONT=&quot]Yeni nesil oyun konsollarının, güçlü donanımlı cihazlarının piyasaya sunulmasıyla birlikte pek çok oyunda bu tip seçeneklerin sunulduğunu görmüştük. Hellblade: Senua’s Sacrifice için Xbox One X cihazları sahiplerine sunulan seçeneklerden bir tanesi görüntü kalitesini arttırmak olacak. Geliştirilmiş görseller modu adıyla sunulan bu seçeneği tercih eden kullanıcılar, ekstra FX ve arttırılmış görsel performanslakarşılaşacaklar. Bu seçeneklerin uygulandığı video oyunlarıyla benzer biçimde, yüksek FPS modu seçen kullanıcılar 60 FPS oranıyla oyunu oynayabilecekler. Üçüncü seçenek olan yüksek çözünürlük modunu seçen kullanıcılar ise 4K çözünürlük kalitesindeki grafiklerin keyfini sürecek.[/FONT]
[FONT=&quot]Yaklaşık 20 kişiden oluşan Ninja Theory ekibi tarafından geliştirilen oyunun, video oyunları dünyasına yön verecek bir atılım yaptığını hatırlatalım. Ortalama bir AAA oyunun yarısı uzunluğunda ve yarı fiyatıyla satışa sunulmasının pek çok geliştirici için örnek teşkil edeceği söyleniyordu. Aldıkları ödüllerle de adından söz ettiren bu oyunun Microsoft tarafından ön siparişe sunulmasını takip eden ilk hafta, yüzde 10’luk bir indirimle satılacağını da ekleyelim. Ayrıca unutmadan belirtelim, Hellblade: Senua’s Sacrifice; PC ve PlayStation 4 platformlarında Türkçe arayüz ve altyazı desteğiyle gelmişti. Muhtemelen Microsoft için de aynı destek sunulacaktır.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Dragon Quest 11'in PS4, PC için yayın tarihi açıklandı. Yeni bir macera zamanı. Peki Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age ne zaman çıkacak?
[h=3]Dragon Quest 11[/h]
2252-0-154a3af533b3dad14dba5ce2770b1067.jpg

Square Enix, Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age'in 4 Eylül'den itibaren Batı'da PlayStation 4 ve PC'de (Steam ile) mevcut olacağını açıkladı. Oyun bir süredir Japonya'da satışa sunuldu. Ancak Square Enix, batılılar için daha kolay bir hale getirme deneyimine bir takım oynamalar yaptı.
Bunlar arasında, İngilizce sesli anlatımın yanı sıra, "grafiksel geliştirmeler ve daha sezgisel gezinme" özelliklerine sahip, revizyona tabi bir menü ve kullanıcı arayüzü sistemi de yer alıyor. Bunun üzerine, oyuncuların "güzel manzara, karakter oluşturucuları ve vahşi canavarları detaylı olarak ele almalarını sağlayan birinci şahıs bir kamera modu var."
Keşfetmeyi biraz daha kolaylaştırmak için, yeni bir çizgi işlevi eklendi, böylece oyuncular artık çevreyi daha hızlı dolaşmak için etrafa yayılabilirler. Son olarak, Dragon Quest veteran (emektar) için ekstra zorluklar sunan zor bir mod olan Draconian Quest var.
Oyunu önceden sipariş eden herkes özel bir PS4 teması ve çeşitli oyun içi DLC öğeleri alır. Bunlar Vest for Success, Seed of Skill ve Uber Agate of Evolution içerir.
Dragon Quest 11, yeni Zone ve Link savaş sistemlerini ve canavarlara binmeyi becerebiliyor. Beklediğiniz gibi, PS4 ve 3DS sürümleri oldukça farklı görünüyor, ancak her ikisi de geleneksel, sıra tabanlı bir savaşa sahip. Nintendo Switch sürümü de eserlerde mevcut ancak henüz bir çıkış tarihi yok.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Hangi sistemde oynuyor olursanız olun, Fortnite yeni güncellemelerini kontrol etmeniz için yeni bir şey sunuyor. iOS için devam eden Fortnite mobil testinde olanlar, bazı platformlara özgü iyileştirmeleri dört gözle bekleyebilirler.
[h=3]Fortnite Mobile Güncellemeleri[/h]
2273-0-95396df0e3d0fb2a1a7329c606b5556e.jpg

Hangi sistemde oynuyor olursanız olun, Fortnite yeni güncellemelerini kontrol etmeniz için yeni bir şey sunuyor. iOS için devam eden Fortnite mobil testinde olanlar, bazı platformlara özgü iyileştirmeleri dört gözle bekleyebilirler.
Fortnite'ın 3.4 güncellemesi, yani Güdümlü Füze silahı ve Sniper Shootout v2 modu olan yeni içeriğiyle gündemde ama notlar arasında başka değişiklikler de var. Yama notlarında belirtildiği gibi, mobil oyuncular artık oyunu desteklenmeyen bir cihazda çalıştırmaya çalışırlarsa yeni bir mesaj alacaklar. Özellikle hangi iPhone ve iPad modellerinin oyunu çalıştırabileceğini size bildirir. Oyunun jailbroken cihazları desteklemediğini gösteren bir mesaj da var.
Kullanmakta olduğunuz iOS cihazından bağımsız olarak, artık oyunun görünümünü keskinleştirecek olan 4X MSAA anti-aliasing'den yararlanacaksınız. Ayrıca, fısıltıları ve parti metin sohbetini kullanabilir ve kapıların otomatik olarak açılma şekli değiştirilebilir. Ek olarak, ilk kez bir kez tıkladığınızda, dokunmaya duyarlı denetimleri açıklamak için yeni bir eğitici var.
Ayrıca not, Epic'in gelecekteki güncellemelerin "çok daha küçük" olmasına izin vermesi gereken yeni bir "oyun veri indirme sistemi" içeriyor. App Store'da küçük bir güncelleme yapabilirsiniz ve oyunu açtığınızda 1,8 GB'lık bir güncelleme indirilecektir. Bu süreçte, oyunun temel özelliklerini vurgulayan bir dizi görüntüyü, nasıl oynanacağını ve temel kontrollerin açıklamasını vurgulayan ekran sunulacaktır.
Bu yeni özelliklerin yanı sıra, çeşitli mobil-özel hatalar düzeltildi. Aşağıda mobil cihazlara ait olan tüm yama notlarını görebilirsiniz.
Fortnite Mobile'a Özel 3.4 Güncelleme Yama Notları
- Belirli cihazlar için başlangıçta 'Desteklenmeyen Cihaz' mesajı eklendi. Bu mesaj: "Üzgünüz. Fortnite, 2GB hafızaya sahip bir cihaza ihtiyaç duyuyor. Fortnite şunlarda çalışır: iPhone SE, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X; iPad Mini 4, Air 2, 2017, Pro."
- Gelecekte daha küçük güncellemeler yapmanızı sağlayacak yeni oyun veri indirme sistemi eklendi.
- Bu yeni Fortnite sürümünü başlattığınızda, tam boyutta (yaklaşık 1.8GB) olacak olan tüm oyun verilerini indirmeye başlayacak.
- Antialiasing (4x MSAA) artık desteklenen tüm cihazlarda etkinleştirildi.
- Fısıltılar ve Parti Metin Sohbeti artık mobil cihazlarda etkinleştirildi.
- İlk başlangıçta görünen 'Dokunma eylemi' için hızlı bir eğitici eklendi.
- Jailbroken cihazların desteklenmediğini bildiren bir mesaj eklendi.
- Kapıların otomatik açılması şimdi oyuncunuzun mevcut hızı yerine girişe dayanmaktadır.
Hata Düzeltmeleri
- Sürekli olarak Harvesting Tool ile saldırmak, ekranın sağ tarafına iki kez dokunup basılı tuttuğunuzda artık daha tutarlı.
- Sol ateş butonu artık daha güvenilir ve duyarlı.
- Hazine sandıkları açmak artık daha duyarlı oluyor.
- Atış için dokunma ile çeşitli tutarsızlıklar düzeltildi, daha doğru hale getirildi.
- Minimap blokaj hareketi ve girişe bakma düzeltildi
- Ekrana dokunurken ve HUD ile etkileşim kurduğunda hatalı çalışmaya neden olan bir sorun düzeltildi.
- Dokunma, Dokunma + Tutma işlemlerine neden olan bazı sorunlar düzeltildi.
- iPhone X'da uzun süren yükleme süreleri düzeltildi.
- Epic Friends listesine hızlıca dokunduğunuzda meydana gelebilecek bir kilitlenme düzeltildi.
- El Bombasının, Düşük ayarlarda yeterince görünmeme sorunu düzeltildi.
- Turbo Yapı ve Otomatik Malzeme Değiştirme ayarları artık doğru bir şekilde kaydediliyor.
- Düşen silah ve sarf malzemesi artık oyuncu tarafından otomatik olarak alınamaz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
xblastpro360.jpg.pagespeed.ic.XS8qianPsn.webp

Dünyaca ünlü Counter Strike Turnuvası 23 Haziran’da İstanbul’da!
Dünyaca ünlü Counter Strike turnuvası BLAST Pro Series 23 Haziran 2018 tarihinde Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda düzenlenecek. Dünyanın en iyi 6 espor takımı, BLAST Pro Series’in ikonik kupasını ve 250.000 USD‘lik ödül havuzunu paylaşmak için İstanbul’da bir araya geliyor. espor tutkunlarına unutulmaz bir gün yaşatacak olan ve Türk takımı Space Soldiers’ın da mücadele edeceği etkinliğin biletleri 2 Nisan’dan itibaren satışa sunulacak.
Türkiye’nin elektronik sporlar tarihinde ilk kez, dünyanın en büyük takımları, uluslararası bir organizasyon olan BLAST Pro Series ile İstanbul’a geliyor ve Türk CS:GO severleri bu yepyeni, enerji dolu turnuvanın heyecanına ortak ediyor.
Tamamı kapalı olan arenada, dijital bir rekabet ortamına dönüştürülen bir sahnede: A şeklinde hazırlanacak podyum üzerinde, 6 takım, aynı anda dev ekranda, yüzlerce hareket eden ışığın içinde, birbirinden ünlü isimlerin seslendirmeleriyle mücadele edecek. Daha önce hiç yaşanmayan bu canlı deneyim, Türkiye’de ilk defa olarak sunulacak ve esporun en büyük yıldızları sahnede olacak.
Dünyanın en iyi 6 espor takımı karşılaşacak
Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda düzenlenecek olan BLAST Pro Series’de dünyanın en iyi espor takımlarıyla birlikte Türkiye’nin gururu Space Soldiers da yer alacak. Turnuvaya katılacak olan espor takımları: SK Gaming (dünyanın en ünlü Brezilyalı espor takımı), FaZe Clan (Major finalistleri ve dünya sıralamasının 1.si), Space Soldiers (WESG Dünya İkincisi, Türk Yıldızlar), Astralis (Major 2017’nin Şampiyonları), Efsanevi Ninjas in Pyjamas ve 2018 Major’un şampiyonu Cloud9 (Türk asıllı oyuncu Tarık ile birlikte)
Finn “Karrigan” Andersen, dünyanın 1 numaralı takımı FaZe Clan’ın kaptanı da İstanbul’da sahnede olacak ve Kopenhag’da düzenlenen ilk BLAST Pro Series’den sonra bir kez daha BLAST Pro Series’de yer almak için gün sayıyor; “BLAST Pro Series, içinde yer aldığım en ilgi çekici organizasyon diyebilirim. Aksiyon dolu, dünya çapında bir eğlence, kupa kalktığında konfeti fırtınasına dönüşüyor. Kopenhag’daki turnuvaya katıldığımızda, turnuva ve maç düzeni tüm seyircileri çok heyecanlandırmıştı. Çok çılgın bir atmosfer hazırlanmıştı ve oyuncu değil de oyunun bir fanı olarak bakacak olursam, BLAST Pro Series her zaman favori etkinliklerden biridir benim için. Gerçekten çok istekliyim ve gerçekten Altın A şeklindeki o BLAST Pro Series kupasını İstanbul’da havaya kaldırmak istiyorum.”
Tarık Çelik Türkiye’de, anavatanında böylesi büyük bir turnuvada yer almaktan dolayı çok heyecanlı: “Takım arkadaşlarımı İstanbul’a getirdiğim için çok heyecanlıyım. Onlara şehri gezdireceğim ve oradaki inanılmaz insanlarla tanıştıracağım. Major’ü kazanmanın hayatımdaki en büyük olaylardan biri olduğunu söyleyebilirim ama ailemin doğduğu topraklarda, BLAST Pro Series gibi bir organizasyonda yer almak apayrı… Bu muhteşem bir deneyim olacak ve hayranlarımızı gururlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Daha önce BLAST Pro Series’de yer almamıştık, ama gördüklerim ve duyduklarım, bu organizasyonun CS: GO’nun Formula 1’i olduğunu hissettiriyor ve sahnede yer almak için sabırsızlanıyoruz.”
Bilet Satışları 2 Nisan’da Başlıyor!
BLAST Pro Series 22 – 23 Haziran tarihlerinde, önce grup maçları olarak başlayacak ve finaller Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda, 23 Haziran Cumartesi günü oynanacak. 23 Haziran’da yapılacak finaller için biletler, www.mobilet.com adresinde, 2 Nisan saat 13:00’ten itibaren satışa sunulacak.
Organizasyonun kapıları öğlen 12.00’da açılacak ve bitiş akşam 22:00 civarında olacak. Biletler, fanzone için tüm gün geçerli girişi sağlayacak. Organizasyonla ilgili bilgiler, program ve içeride yer alacak aktiviteler, önümüzdeki haftalarda duyurulacak.
Bettina Kuperman, BLAST Pro Series İstanbul Etkinlik Direktörü: “BLAST Pro Series Kopenhag biletleri birkaç haftada tükenmişti. 12.000 hayranla birlikte Danimarka’nın asil ailesinden üyeler, Ekonomi Bakanı ve Greater Copenhagen başkanı etkinlikte yer alarak, heyecanı birlikte yaşadılar. Türkiye’de 30 milyona yakın bir oyuncu topluluğu olduğunu düşünüyoruz ve Counter Strike 3 milyon aktif üyesiyle en çok oynanan oyunlardan biri. Böylesi büyük bir organizasyonu Türkiye’de yer alan espor hayranlarına ve güzel şehrimize getirdiğimiz için çok mutluyuz.”

BLAST Pro Series ile ilgili bilgiler
 BLAST Pro Series, espor sahnesine yeni çıkan ama en çok ilgiyi toplayan organizasyondur. Bu yepyeni formatta, dünyanın en iyi 6 Counter Strike takımı bir araya gelerek canlı olarak sahnede karşılaşıyor, kapalı arenada binler, ekranları başında milyonlar bu heyecana ortak oluyor.
 BLAST Pro Series, ilk kez 2017 yılında Kopenhag’da gerçekleştirildi ve bundan sonraki süreçte dünyanın büyük şehirlerine de gidecek. İstanbul turnuvanın ilk uluslararası ev sahibi olacak.
 Organizasyon, global TV üzerinden yayınlandı ve 275 milyon haneye girmeyi başardı. Kopenhag’da yapılan ilk organizasyon, Danimarka’nın ulusal kanalı DR3’te yayınlandı ve tüm yayın rekorlarını kırarak, Olimpiyat Oyunları, X oyunları ve Eurovision’dan daha fazla izlenme oranlarına sahip oldu.
 2,5 milyonu Twitch’te olmak üzere toplamda 5 milyonun üzerinde seyirci ve 60 milyonu aşan sosyal medya erişimi ile BLAST Pro Series, en ilgi çeken yeni uluslararası espor turnuvasıdır.
 Etkinlik, mümkün olan en iyi canlı deneyimi yaşatmak ve yaşamak amacıyla oluşturuldu. Sıkıcı uzun molalar, karmaşık oyun dili ve belirsiz zamanlamaların bu turnuvada yeri yok. BLAST Pro Series, kompakt, hızlı ve iyi organize edilmiş bir turnuva. Seyircilerin, uluslararası Counter-Strike idollerini hızlı, tempolu ve ilgi çekici bir formatta birbirlerine karşı oynadıklarını görecekleri aksiyon dolu bir organizasyondur. Bonus şov maçları ve heyecan verici arena eğlenceleri hem çekirdek hem de yeni espor hayranları için unutulmaz bir deneyim sağlayacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Overwatch'ın sınırlı zaman modu olan Ayaklanma, bu yıl geri dönüyor ve Blizzard bugün hakkında birkaç ayrıntı daha paylaştı. Bu geçen sene olduğu gibi aynı King Row görevi, ama şimdi yeni bir adı ve modları var.
[h=3]Overwatch Ayaklanma Modu[/h]
2288-0-07c3e43ee2b3f8dcaf5c7e7e2c9e88ca.jpg

Overwatch'ın sınırlı zaman modu olan Ayaklanma, bu yıl geri dönüyor ve Blizzard bugün hakkında birkaç ayrıntı daha paylaştı. Bu geçen sene olduğu gibi aynı King Row görevi, ama şimdi yeni bir adı ve modları var. Artık "Overwatch Archives" olarak adlandırılıyor ve Story Mode veya All Heroes Mode'da oynayabilirsiniz. Story Mode, Tracer'ın King Row'daki ilk görevinin tekrarıdır; Tracer, Mercy, Reinhardt ve Torbjorn.
All Heroes Mode (Tüm Kahramanlar Modu), adından da anlaşılacağı gibi, aynı King Row görevini oynamanıza izin verir, ancak istediğiniz herhangi bir kahraman olarak. Yeni adıyla ilgili olarak Overwatch oyun direktörü Jeff Kaplan, şunları söyledi: "Fikir şu ki, Overwatch tarihinde bu güzel anlar var, ve arşivlere girerek bunları yeniden yaşayabiliriz ve Ayaklanma bu olaylardan sadece biriydi."
Geçen seneki tüm bu yeni yağma kutuları, bu sene yeni skinlerle birlikte geri geliyor. Kaplan, Shimada kardeşlerinden Hanzo ya da Genji'nin, güncellemenin bir parçası olarak yeni bir skin alması gerektiğini söyledi. Blizzard ayrıca, yeni Ayaklanma görevinin geliştiricinin daha sonra konuşacağı "yeni içerik" e sahip olacağını belirtti. Özellikle Kaplan, bu haftaki yeni etkinlikte neler olduğunu gösterebilecek olan Overwatch League yarışmalarında Blizzard'ın yeni bir video yayınlayacağını belirtti.
Daha önce de duyurulduğu üzere, yeni Ayaklanma etkinliği 10 Nisan'da başlıyor. Blizzard, bir süredir yeni Ayaklanma olayından bahsediyor.
Ocak ayında Kaplan, Ayaklanmanın 2018'de geri döneceğini, ancak Blizzard'ın bir şekilde "onu geliştirmesini istediğini" belirtti. Aynı zamanda, Yıldönümü etkinliğinin oyunculara geçen yıl sadece mevcut olan eşyaların kilidini açma şansı vermek için geri dönüş yapacağını da söyledi. Bunun için bir tarih açıklanmadı, ancak muhtemelen Mayıs ayında, Overwatch'ın yayınlanmasının iki yıllık yıldönümünü kutlayacağı tahmin ediliyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]20 Nisan 2018 tarihinde PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro için çıkışını gerçekleştirecekolan God of War oyunu, birçok oyuncu tarafından merakla bekleniyor. Birçok oyuncu, bu oyun hakkında yeni bilgiler alabilmek için merakla bekliyor. İşte bugün de God of War hakkında birkaç yeni bilgi ortaya çıktı. Oyun hakkında sizlere vereceğimiz ilk bilgi, oyunun maksimum oynanış süresi hakkında olacak. Çünkü oyunun yönetmeni, bu konuda bir açıklama yaptı. Ayrıca oyunun indirme boyutunu da sizlere belirteceğiz çünkü oyunun inceleme kopyaları dağıtılmaya başlandı. Tabii bize gelmedi henüz. Pek şaşırtıcı değil, değil mi?[/FONT]
[FONT=&quot]
god_of_war_leadergamer.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Cory Barlog tarafından yapılan açıklamalara göre, oyunun geliştirici ekibinden bir sistem tasarımcısı, oyundaki her şeyi tamamlayarak, oyunu %100 şekilde bitirdi. Açıklamalara göre bu tasarımcının oynanış süresi ise 43 saat olarak kaydedildi. Ayrıca yönetmenin söylediğine göre ekip, en başta oldukça küçük sayılabilecek bir video oyunu yaptığını düşünüyordu. Oyunu test etmek için yapılan oynanış anlarında ise oyunu baştan sona bitirmek tam 5 gün sürünce, ekip büyük bir video oyununu yaptıklarının farkına vardı.[/FONT]
[h=3]Yeni God of War oyunu kaç GB olacak?[/h][FONT=&quot]Oyunun süresi haricinde, bir de indirme boyutu var. Yabancı basından gelen bilgilere göre yeni God of War oyununun indirme boyutu 44.46 GB. Peki, yabancı basın bu bilgiyi nereden biliyor olabilir? Çünkü Sony, yurt dışında oyunun inceleme kopyalarınıdağıtmaya başladı. Türkiye’de ise herhangi bir ses yok. En azından bizim cephemizde yok. Zaten Sony ekibi artık bizleri şaşırtmıyor. Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu oyununun çıkışından haftalar sonra gelmesi, PlayStation 4 için Shadow of Colossus oyununun hiç gelmemesi ve daha nice örnekleri unutamıyoruz.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Overwatch yöneticisi Jeff Kaplan, Battle Royale türü ile ilgili görüşlerini paylaştı.[/h]Günümüzde Battle Royale türü o kadar popüler oldu ki, çok sayıda FPS oyun geliştiricisinin gizliden gizliye Battle Royale oyunları üzerinde çalıştığı tahmin ediliyor. CS:GO’nun ve Paladins’in Battle Royale oyunu geliştirileceği konuşulurken, Activision da bu türde bir oyun geliştirdiğine işaret etti.
Overwatch’un başındaki isim Jeff Kaplan da bu tür hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Kaplan, Overwatch ekibinin büyük çoğunluğunun PUBG hayranı olduğunu ve Battle Royale modunu ciddi ciddi düşündüklerini söyledi.
Overwatch Battle Royale’ın yapılması için en büyük engelin kahramanlar olduğunu ekleyen Kaplan, Tracer, Ana ve Junkrat gibi “kahraman” olmayan karakterlerle bir Overwatch oyununun yapılmasının anlamsız olacağına işaret etti.
Overwatch savaşlarının genellikle 15 – 40 metrelik mesafelerde yaşandığına dikkat çeken Kaplan, Fortnite ve PUBG’nin en önemli özelliğinin uzun mesafeli savaşlara imkan sağlaması olduğuna değindi.
Overwatch haritalarındaki detaylar üzerinde oldukça dikkatli çalışan Blizzard, PUBG’deki gibi 4×4 km haritaları geliştirmekte zorlanabilir. Blizzard’ın Battle Royale geliştirmesi halinde bunu ne şekilde sunacağı da merak konusu. Overwatch Battle Royale bir mod yada ayrı bir oyun olabilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Battle for Azeroth Ağustos ayında yayınlanacak ve iki özel sürüme sahip olacak. World of Warcraft resmen Ağustos ayında çıkacak olan Battle for Azeroth ile bu yıl yeniden genişlemeye hazırlanıyor.
[h=3]WoW: Battle for Azeroth Collector's Edition[/h]
2318-0-c39ee0ff1b8dc11086d55fbc65cc07ec.jpg

World of Warcraft resmen Ağustos ayında çıkacak olan Battle for Azeroth ile bu yıl yeniden genişlemeye hazırlanıyor. Bildiğimiz standart ve Dijital Deluxe sürümlerin yanı sıra, Blizzard artık çıkacak olan Collector's sürümünü de açıkladı.
Bu fiziksel baskının merkezi kısmı, iki taraflı bir romanla yazılmış. Alliance ve Hordeperspektiflerinin Battle for Azeroth'a yol açtığını; kitabı tek yönde okuyarak bir hikaye okuyabilir, ters çevirip diğer taraftan başlayarak da diğerini okuyabilirsiniz. Bu hikayeler çevrimiçi olarak da yayınlanacaktır, ancak bunlar sadece Collector's sürümü aracılığıyla fiziksel olarak kullanılabilir olacaklardır.
Collector's sürümünde ayrıca yeni genişleme ve koleksiyon parası ile müziğin yer aldığı dijital bir film müziği de yer alıyor. Buna ek olarak, Blizzard'ın çeşitli oyunları için hediyeler sağlayan Dijital Deluxe sürümü de aynı dijital ikramiye ile birlikte geliyor. En çok dikkat çeken şey, WoW'da kullanılan öğeler: Bir montaj (Seabraid Stallion for Alliance, Gilded Ravasaur for Horde) ve bir evcil hayvan (sevimli Baby Tortollan) var. Ayrıca bir Hearthstone kartı, StarCraft II Horde ve Alliance spreyleri, Heroes of the Storm "Primal Flamesaber" dağı ve çeşitli Overwatch öğeleri de var. Bunlar arasında "Torbjorn için Horde ve Alliance temalı ses hatları; Tracer için duygular; Anduin, Jaina, Sylvanas ve Saurfang spreyleri; ve Kul Tiran ve Zandalari oyuncu simgeleri." yer alıyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Diablo’nun sevilen karakteri Deckard Cain, Heroes of the Storm’da Support rolünü üstlenecek.[/h]Heroes of the Storm’un kahraman sayısı günden güne artırılıyor. Son olarak StarCraft’tan Fenix’i yayınlayan Blizzard, bir sonraki kahramanın duyurusunu yaptı. Yeni kahraman, Diablo evreninin en sevilen karakterlerinden Deckard Cain olacak.
Cain’in Trait’i, diğer oyunculara yakın durması halinde kendisinin zırhının artmasını ve yeteneklerinin daha hızlı dolmasını sağlıyor. Takım arkadaşlarını yere bıraktığı Potion’lar aracılığıyla iyileştiren Cain, Horadric Cube yeteneğiyle rakip kahramanlara hasar verip onları yavaşlatabiliyor. Son yeteneği ise geniş bir alandaki rakip oyuncuların hareketini engelliyor, yani Root’luyor.
[h=3]Stay a while and listen![/h]Deckard Cain’in Heroic yetenekleri ise bir hayli ilginç. Heroic yeteneklerinin ilki “Stay a while and listen”, geniş bir alandaki rakip kahramanları 1 kereliğine uyutuyor. Uyuyan kahramanlara herhangi bir hasar verildiğinde uyanıyor, hasar verilmeyen kahramanlar bir süre daha uyumaya devam ediyor.
Bu yetenek zor durumlarda Cain’in kendisini kurtarması için büyük bir kolaylık sağlarken, takım savaşlarında etkisiz kalabilir. Zira bu yetenekten verim alınabilmesi için takım arkadaşlarının hedeflerini ve yeteneklerini çok düzgün seçmeleri gerekiyor. Yoksa uyuyan diğer rakipleri uyandırabilirler.
Diğer Heroic yeteneği Lorenado ise kitaplardan hortum oluşturuyor. Bu hortum, rakip oyuncuları itip uzaklaştırarak takımına avantaj sağlayabiliyor. Özellikle dar alanların bulunduğu harita görevlerinde fayda sağlayacağını tahmin ediyoruz.
Nisan ayında yayınlanacağı duyurulan Deckard Cain’in önümüzdeki hafta PTR sunucularında yerini alması bekleniyor. Bakalım geçtiğimiz haftalarda tarihinin en dengesiz kahramanı Fenix’i yayınlayan Heroes of the Storm ekibi, Deckard Cain ile nasıl bir iş çıkaracak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
PlayerUnknown's Battlegrounds Xbox One sürümü için çok yakında yeni bir güncelleme geliyor. Resmi yama notlarına göre; Güncelleme 12, yeni bir ücretsiz sandık ekliyor ve birkaç "önemli hata düzeltmesi" sunuyor.
[h=3]PUBG Xbox One Güncellemesi[/h]
2345-0-260f2e9512687b35e3b21bceaa629713.jpg

PlayerUnknown's Battlegrounds Xbox One sürümü için çok yakında yeni bir güncelleme geliyor. Resmi yama notlarına göre; Güncelleme 12, yeni bir ücretsiz sandık ekliyor ve birkaç "önemli hata düzeltmesi" sunuyor.
Yeni sandık, Western Military Crate olarak adlandırılıyor ve Battle Points kullanılarak elde edilebilir. İçinde alabileceğiniz en yaygın eşyalar Tank Top ve Polo Shirt (her ikisi de % 20'lik bir düşüş oranı) gibi standart kıyafetler, daha kalın olan eşyalar ise Askeri Etek (% 0.0064) ve Kovboy Şapkası (% 0.0128).
Düzeltmeler açısından baktığımızda ise güncelleme, araçların hiçbir sebep göstermeden "havalanması ya da hava alması" sorununu çözüyor. Aynı zamanda, daha ağır bir aracın sürülmesinin bir oyuncunun yanlış bir şekilde daha fazla hasar almasına neden olacak bir sorun giderildi.
PUBG Xbox One Güncelleme 12 Yama Notları
Optimizasyon ve Kararlılık
- Araç sistemini kısmen optimize etti. Sürüş sırasında zeminden sürtünme nedeniyle oluşan toz etkisi özellikle optimize edilmiş ve araç sistemi kısmen iyileştirilmiştir.
- Bazı çökmelere neden olan sesli sohbet ile ilgili bir sorun giderildi.
- Erangel'deki çim nesneleri optimize edildi ve ileriye doğru optimize edilmeye devam edecek.
Oynanış
- Araçların sebepsiz yere havalanmasına ya da hava almasına neden olan ciddi bir hata düzeltildi. Bu üç tekerlekli bisiklet içerir.
- Bazı durumlarda, araç sürüşünde koltukları hareket ettirirken karakterin baş aşağı ya da garip bir pozisyonda oturması sorunu giderildi.
- Oyuncu bir araç çarpışmasında daha fazla hasar alır. Araç ne kadar ağırsa, oyuncuya verilen hasar o kadar büyük olur. Ayrıca, oyuncular artık yüksek hızda çalışan bir araçla çarpıştıklarında ölme olasılıkları daha fazladır veya devrilmeleri daha muhtemeldir.
- Araç, bir duvar veya ağaç gibi bir engele çarptığında araç yolcusu daha fazla hasar alır. Motosiklet gibi küçük bir araçta yüksek hızda bir şeye çarptığınızda, oyuncu çok daha fazla hasar alır.
- 4x kapsamının aşırı derecede yansıtıcı olmasına neden olan sorun düzeltildi.
UI/UX
- Belirli UI düzenlerinin düzgün şekilde hizalanmamasına neden olan sorun düzeltildi.
- Aracın çalışmasını etkileyen UI'ye (harita, envanter vb.) bağlı butonlar sorunu düzeltildi.
- HUD'de düzgün şekilde gösterilmeyen ekipman simgelerinin sorunu düzeltildi.
- LT, RT kontrolörü, önceden ayarlanmış kontrol cihazı B kullanıldığında envanterde çalışmama sorunu düzeltildi.
- R çubuk hızlanma ayarına bağlı olarak çubuk belirli bir açıda daha fazla eğildiğinde aşırı ivmelenme sorunu düzeltildi
- Takım üyesi göstergelerinin düzlemde yanlış gösterilmesi sorunu düzeltildi.
Diğer Hata Düzeltmeleri
- Yeniden yüklendikten sonra yere atılan derginin çıkardığı çarpışma.
- Karakterler belirli kıyafetler veya ayakkabılar giydiğinde ortaya çıkan kozmetik bir hata düzeltildi.
- Belirli diller durumunda yazı tiplerinin kırılması sorunu giderildi.
Tanımlanan Sorunlar İçin Zamanlanmış Düzeltmeler
- Lobideki ölü bölge ayarlarını değiştirirken, ayarların yansıtılması için seçenekler ekranının bir kez daha açılması gerekir. Bu sorun yakında çözülecek.
Kozmetik Ürünler
BP ile kazanılabilecek yeni bir ücretsiz sandık ("Western Military Crate") eklendi. Western Military Crate Düşüş Oranları'ndan alabileceğiniz eşyaların listesi aşağıdadır.




2345-2-260f2e9512687b35e3b21bceaa629713.jpg
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Bir süredir PTR’da test edilen güncelleme, canlı sunuculara aktarıldı.[/h]Blizzard, 2002’de piyasaya sürdüğü oyunu WarCraft 3 için güncelleme yayınlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda PTR (test) sunucusunda test eden Blizzard, güncellemenin canlı sunucularda aktifleştirildiğini belirtti.
Yeni 1.29 güncellemesi oyunu güncel bilgisayarlarda düzgün çalışacak hale getiriyor. Güncellemeyle birlikte oyun, 16:9 formundaki monitörlerde en/boy oranı bozulmadan oynanabiliyor. Multiplayer haritalarında da değişiklikler yapılan oyunda, kahramanların mana barları da artık net bir şekilde görülebiliyor.
1.29 güncellemesi WarCraft 3’ü oynamayı kolaylaştıran ve rahatlık kazandıran bu yeniliklerin yanı sıra, denge konusunda da pek çok değişiklik içeriyor. Tüm ırkların ve Tavern’in az tercih edilen kahramanlarında iyileştirmeler yapıldı. Çok tercih edilen yetenekler dengelenirken, az kullanılan yetenekler de kullanışlı hale getirildi. Aşağıdaki linkte yapılan tüm denge değişikliklerini görebilirsiniz.
1.29 güncelleme notlarını okumak için tıklayın.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[FONT=&quot]Phoenix Labs tarafından geliştirilen ve Monster Hunter serisine bir hayli benzeyen Dauntless oyunu için açık beta geliyor. Çok uzak olmayan bir tarihte başlayacak açık betayla, oyuncular bu farklı deneyimi tatma imkanı bulacaklar. Unreal Engine oyun motoruyla geliştirilen ve son zamanlarda oldukça popüler olan tarzdaki görüntü yapısıyla ilgi çeken video oyununu merak edenler için güzel bir fırsat olduğunusöyleyebiliriz. Ayrıca Monster Hunter serisi oyunlarını oynama imkanı bulamayan ve canavar avcılığı temalı aksiyon oyunlarını merak eden okurlarımızın da ilgi duyacağını tahmin ediyoruz. Dilerseniz detaylara ve oyun için başlatılacak açık beta tarihine içeriğimizin devamında göz atalım.[/FONT]
[FONT=&quot]
Dauntless-Win64-Shipping-2017-10-29-21-53-08-95.jpg
[/FONT]

[h=3]Monster Hunter serisine, Dauntless gibi ciddi bir rakip geliyor.[/h][FONT=&quot]Dauntless oyununun açık betasının başlangıç tarihinin 24 Mayıs 2018 olduğunu öncelikle belirtelim. Uzun yıllar süren geliştirme aşamasının ardından oyunun açık betaya girmesi; geliştirici ekiple birlikte oyuncuları da heyecanlandırmış gibi görünüyor. Geliştirici ekip Phoenix Labs tarafından yapılan açıklamalara göre; Dauntless kapalı beta aşamasına 100 Bin civarında bir katılımcı iştirak etti. Gelecek olan açık beta etkinliğine ise 800 Bin oyuncunun şimdiden kayıt yaptırdığı bildiriliyor. Bu sayının artacağı da eklenen diğer bilgiler arasında. Geliştirici ekip, oyunun böylesine bir ilgiyle karşılaşmasından ötürü, katılımcılara teşekkürlerini bildirmeyi unutmuyor haliyle.[/FONT]
[FONT=&quot]Geliştirici ekip Phoenix Labs; düzenlenen kapalı beta etkinliği sonrasında gelen geri dönüşler sayesinde, oyunun bambaşka bir boyut kazandığını da bildirdi. Kapalı beta sonrasında yaşanan gelişimin, oyunun genel anlamında büyük fark yarattığı açıklandı. İlham veren fikirleri değerlendiren Phoenix Labs, oyuncuların görüşleriyle oyunun daha iyi ve sevilen bir yapım olması yönünde hareket ettiğini bildirdi. Oyun için düzenlenecek açık beta etkinliğine olan yoğun katılımla birlikte, geri dönüşlerin artacağı, gelen fikirlerin ve eleştirilerin, oyunun gelişim aşamasına yine büyük katkı yapacağı ön görülüyor.[/FONT]
[FONT=&quot]Monster Hunter serisinin geldiği nokta, özellikle Monster Hunter World oyununun kazandığı başarılı satış grafiği, canavar avcılığı temasındaki aksiyon oyunlarına olan ilginin arttığını görebiliyoruz. Dauntless oyunu da bu ilginin, maddi anlamda daha cazip bir alternatifi olacaktır. Geliştirici ekip; işini en iyi şekilde yapmak için geri dönüşleri beklerken, açık betaya katılan oyunculara sürpriz ödüller verileceğinin bilgisini de veriyor. Bu ödüllere ait daha detaylı bilgilerin, açık beta başlangıç tarihinden önce detaylandırılacağı da yine Phoenix Labs ekibi tarafından bildiriliyor.[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63

[h=2]Oyuncular, Bethesda’nın beğenilen oyununu haftasonu boyunca ücretsiz oynayabilecek.[/h]Oyun dünyasının önemli markalarından olan The Elder Scrolls’un son oyunu Skyrim, neredeyse tüm platformlara uyarlanmasıyla dikkat çekiyor. 2011’de piyasaya çıkan oyunun 2016’da remastered sürümü sayılabilecek Special Edition versiyonu yayınlanmıştı.
Bethesda, Skyrim: Special Edition için ücretsiz haftasonu etkinliği gerçekleştiriyor. 2 gün boyunca ücretsiz olarak oynanabilecek oyun, istendiği takdirde satın alınabilecek. Geliştirici şirket, bu süreçte oyunun fiyatını %50 aşağı çekecek.
Special Edition, Skyrim için geliştirilen pek çok grafik geliştirmeyi oyuna ekliyor. Orijinal Skyrim’den daha iyi grafiklere sahip olan ve daha geniş donanım/teknoloji desteği bulunan oyunu bu zamana kadar oynamadıysanız denemenizi tavsiye ederiz.
 
Üst