Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

GTA 5 Hakkında önemli detaylar

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
2008 yılında, Grand Theft Auto IV açık dünya oyunlarının çok fazla olduğu bir zamanda geldi. 10. yıldönümünde GTA 4'ü yeniden bir inceledik. Ne olursa olsun zaten bir GTA oyunu.
[h=3]GTA 4'ün 10. Yılı[/h]
2602-0-f39897b5181be9ccf01fe2e331e2abe1.jpg

2008 yılında, Grand Theft Auto IV açık dünya oyunlarının çok fazla olduğu bir zamanda geldi. Büyük ve geniş bir ortam içinde oyuncu ajansının yer aldığı GTA 3 tarafından belirlenen açık dünya çerçevesi ile, Rockstar Games'in Liberty City'nin suçlu yeraltı dünyasına büyük dönüşü, bazı yüksek beklentileri ve diğer rakipleri aşmak zorunda kaldı. GTA IV, dikkate değer eleştirel ve ticari başarılar elde etmesine rağmen pek çok haytanları oyunun daha çetin ve bastırılmış tonunu, özellikle GTA San Andreas'ın acayip aşırı üstü, haritasıyla kıyaslandığında biraz sarsıcı buldu.
GTA IV'e daha geniş anlamda baktığınızda, oyuncuları Liberty City atmosferine daldırmakla daha çok ilgilendi. Daha yoğun bir karakter yelpazesiyle birlikte, daha yoğun bir şehri keşfederken öğrenecek yeni sistemlerin yanı sıra, yeni ayarlar, o anda bir GTA oyununda en dinamik alanı sunuyordu. Ve şimdi 2018'de onuncu yıldönümünü kutluyoruz, Rockstar'ın yarı finaline bir göz atıyoruz ve oyuncuların yoğun şehirlere çekmeye odaklanmasına ve daha gerçekçi hale getirilmesinin daha sonraki birçok açık dünya oyunu için kapılarını nasıl açtığını görüyoruz. Adeta Rockstar'ın en büyük başarısı olan GTA 5 için sahneyi kuruyor diyebiliriz.




2602-2-f39897b5181be9ccf01fe2e331e2abe1.jpg

PS3 ve Xbox 360'daki ilk GTA oyunu olarak Rockstar North'daki geliştiriciler, Liberty City'ye dönüş için işleri değiştirmeyi seçtiler. Rockstar Gelişmiş Oyun Motoru tarafından desteklenen (kısaca RAGE) Rockstar Games Presents: Table Tennis ile Grand Theft Auto IV, yayıncının yeni teknolojisini kullanan ilk AAA oyunu oldu. Euphoria fizik motoruna ek olarak, daha güçlü görsel sadakat ve tasarımla birlikte hareket ve animasyonlarda çok daha fazla ayrıntı sundu. Bu oyuna, önceki oyunlarla kıyaslandığında oldukça farklı bir görünüm ve his verdi; bu, Liberty City'nin dört semtinde, şehrin çeşitli yerlerinde, coğrafya ve estetikle ilgili daha fazla ayrıntı sunuyordu.
Bilinen ikonografisi, sosyal yorumları ve önceki oyunların açık dünya eylemleri hala devam etse de daha hafif bir ışıkta olsa da GTA 4, ardı ardına Niko Bellic'in göçmen deneyimine odaklanıyor ve seri için yeni bir başlangıç oluşturuyordu. Doğu Avrupa'dan seyahat eden Sırp Savaşı gazisi, Liberty City'de yeni bir hayat aradı ve yıllar önce ona ihanet etmekten sorumlu adamı bulmaya çalıştı. GTA III, Liberty City'de olmasına rağmen, bu oyunun bu ortamın enkarnasyonu tamamen yenilenmiştir. Bu, oyuncuları ve Niko Bellic'i, her ikisini de dışarıda bırakacakları yeni bir ortama yerleştirerek, eşit bir zemine oturtuyor.
GTA IV'ün yüksek bahisli shootoutlar ve şu anda Three Leaf Clover banka soygunu görevi de dahil olmak üzere ayrıntılı yüksek hızlı kovalamacaları GTA V'nin mirasçı görevlerinin temeli olarak hizmet etmeye devam etti. Ama asla inanç alanının ötesine geçmez. Bunu yapmak ana öykünün tonuna ve gittiği üslubun karşısına çıkar. Sırasıyla GTA IV, Nico'nun hikayesindeki pek çok destekleyici karakterle zaman geçirmeniz için birçok aptalca hareketen vazgeçer.
"İkincil karakterlerle biraz zaman geçirmek için seçim yapmak, bir GTA oyunu için biraz beklenmedik olan bazı şaşırtıcı insanlık ve dostluk anlarına yol açıyor."
Nihayetinde, Niko'un serseri kuzeni Roman, ona oyunun ana iletişimi ve bağlamsal oyun aracı olarak işlev gören bir cep telefonu veriyor. Oyun, taksilere ve acil servis araçlarına başvurmanın yanı sıra, yan görevlerini sürücü olarak almanıza veya hizmet araçlarını ele geçirerek yerel suçluları takip etmenize izin verir. Aynı zamanda Niko'nun en yakın müttefikleriyle ilişkiler kurar. Boş zamanlarınızda kabarelere gitmek, yerel barlarda içmek veya bir striptiz kulübünü ziyaret etmek gibi göz kamaştırıcı faaliyetlere katılabilirsiniz. En önemlisi, bir kaç bowling oyununa bile katılabilirsiniz, bu da Niko'nun arkadaş çevresi özellikle Roman arasında favori olarak ortaya çıkıyor.
Bazı durumlarda, karakterler mutlu saatler için takılmak üzere veya doğrudan potansiyel ilgi alanlarına sahip olan gerçek randevular için Niko ile doğrudan iletişime geçerler. Bu karşılaşmalar, çoğunlukla isteğe bağlı olarak, ekstra korumalar ve daha iyi kaynaklara erişim gibi daha büyük kazanımlara sahiptir. Mesela eski bir suç lordu ve eski mahkum olan Dwayne Forge, takılmak için oyuncularla irtibata geçecek. Suçlu yeraltı dünyasında muazzam bir çekime sahip olmasına rağmen, sürekli bir depresyon halindeki büyük ölçüde yalnız bir hayat yaşıyor. Dwayne'le takılmak onu gevşetip geçmişi hakkında açılmaya teşvik edecektir. İkincil karakterlerle biraz zaman geçirmeyi seçmek, bir GTA oyunu için biraz beklenmedik olan bazı şaşırtıcı insanlık ve dostluk anlarına yol açar. Oyunun hepsinden sonra kargaşa ve suçla ilgili olmadığı ortaya çıkar. Tek bir mermi ateş etmek zorunda kalmadan, zamanınızın bir GTA oyununda havalı bir şeyle ödüllendirildiğini görmek için canlandırıcıydı.

2602-4-f39897b5181be9ccf01fe2e331e2abe1.jpg

Niko, Liberty City'de yaşamaya daha alışık hale geldikçe, Amerikan yaşamı için yaptığı küçümseme büyüyor, Amerikan televizyonu ve sosyal medyanın artan etkisi hakkında düşüncelerini başkalarıyla paylaşıyor. Liberty City'nin radyo istasyonları 2000'li yılların sonlarına doğru müzik ve politik yorumlar yayınlıyorlar ve haber hikayeleri, şehirdeki yerel olaylardan haberdar olmanıza bile yardımcı oluyor, hatta kendi düşmanlarınıza da değiniyor. Bu onun yorumunun tamamen parayla olduğu anlamına gelmez. Eşcinsel kalıplaşmış ve ırksal mizah sahneleri gibi gülmek için uğraşmaya çalıştığı mizahın ve tarzın çoğu bu kadar iyi değil. GTA, sosyal eleştirileriyle hiçbir zaman tam anlamıyla barışık olmadı, ancak güçlü bir zaman duygusuna sahip.
GTA IV'ten önce, diğer oyunların yapması gereken şey daha fazla içerik, daha fazla hareket ve daha geniş bir alan sağlamaktı. Diğer açık dünya oyunları, GTA klonu Saints Row gibi iyi bir şey yapsa da, GTA IV daha aktif içerik sunmaya odaklanmıştı. San Andreas'a kıyasla, Liberty City'nin dört ilçesinin büyüklüğü daha küçüktür, ancak aktivite ile çok daha yoğun. Önceki oyunlarla kıyaslandığında, GTA IV size etrafı karıştırmak ve yan aktiviteler yapmak için sizi ödüllendirmekten çok daha iyi bir iş çıkardı. Arkadaşlarla takılmak ya da şehrin en esprili ve karanlık görevlerin bazılarına yol açan birkaç işaretsiz görevi bulmak için şehri keşfetmek, zamanının içinde nasıl bir seçim yapabileceğiniz ile ilgili dünyanın çekirdek tasarımında inanılmaz bir düşünce vardı.
GTA IV, açık dünya oyunlarının gittikçe yaygınlaştığı bir zamanda geldi ve diğer şeylerden uzak durmasını sağlayacak bir şekilde yaklaştı. GTA IV'ün lansmanından sonra, Rockstar iki DLC bölümünü; The Lost and Damned veThe Ballad of Gay Tony'i yayınladı. Bu tonu hafifleten yeni görevler ve oynanabilir olaylar tanıttı. Daha önceki oyunların tarzında daha abartılı eylem set-parçaları ve daha büyük bir silah cephanesi sunmanın yanı sıra, bu genişlemeler ana hikayeye alternatif perspektifler sunmuştur. GTA V'de daha da genişleyen başka bir bakış açısı mevcut.

2602-6-f39897b5181be9ccf01fe2e331e2abe1.jpg

Grand Theft Auto IV'e serinin daha geniş bir resminde bakarken, vermeyi sürdürdüğü genel hava, biraz kendini ciddi hissettirebilir. Yine de, Rockstar'ın onunla nasıl takıldığına ve hatta şehirde insanlarla ilgili daha fazla şey öğrenirken, şehri keşfetmek için eğlenceli bir zamana sahip olabileceğinizi gösteren, belki de övgüye değer bir şey var. 10 yıl sonra, Grand Theft Auto IV'ün Liberty City'si hala serinin bazı en iyi anlatım hikayelerini barındırıyor. Ve bunun, şiddetli saçmalıklarla dolu tonlarca aptallıklara odaklanan bir seriden gelmesi göz önüne alındığında, bu kendi başına kayda değer bir başarıdır.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Grand Theft Auto mod sahnelerini, özellikle de serinin artık arka planında kalmış hobi projelerini seviyorsanız işte bir tanesi daha... Biraz Nostalji...
[h=3]Grand Theft Auto 3 - GTA Advance Mod[/h]
2631-0-7bcc16db4c03cd4efae4fcf40f474b8f.jpg

Grand Theft Auto mod sahnelerini, özellikle de serinin artık arka planında kalmış hobi projelerini seviyorsanız işte bir tanesi daha. Bu amaçla, Xrtist//'in gelen Grand Theft Auto Advance PC Portu, 2004'ün Grand Theft Auto Advance'ı GTA 3'e getiriyor.
1 Haziran'dan itibaren indirilebilir bir beta sürümü; yeniden işlenmiş renkler, konum ve varlık ayarları ile mod, Liberty City Stories'den sonrasını, Grand Theft Auto 3'ün gerçekleşmesinden önce ayarlanan orijinal oyunun zaman çizelgesini izler. Toni Cipriani'nin evi bozulmadan kalır, tüneller yapım aşamasındadır, Benzin istasyonları, AM Petrol İstasyonuna değil Gas 'N Go'ya aittir ve Callahan köprüsü başka şeylerin arasında henüz tamamlanmamıştır.
Mod'un ModDB sayfasında Xrtist//, "Sadece GTA Advance haritasında var olan yeni yerleri yaratırken, gerçekten çok dikkatliydim ve buna uygun yerleri / binaları seçtim. Red Light'taki Johnny's Bar için, Pay 'N Sprey binasının yanındaki boş binayı seçtim. Rockstar'ın mavi-ish yollarının en iyi ve (yarı) resmi kaynağı olarak yollar için State of Emergency Dokularını kullanmak zorunda kaldım." diye açıklıyor.
Xrtist//, modun GTA Advance'ı daha iyi yansıtması için GTA 3 araçlarının düzenlenmiş sürümlerini içerdiğini ekliyor. Aynı şekilde, tüm silahlar aynı kalıyor, Katana ve Minigun.
"41 hikaye görevi var ve bunlar gerçekten GTA 3'tekilere benziyor, bu yüzden çok hızlı bir şekilde onları sadece mevcut olanları değiştireceğimi umuyorum." diye ekliyor Xrtist//.
Mod'tan bazı ekran görürüntülerini inceleyebilirsiniz. Modu buradan indirebilirsiniz.
 
Üst