Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Doğuş Yayın Grubu’nun Kanalları beIN Medya Group Satın Alıyor İddası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

f12

0
Özel Üye
21 Eki 2015
1,014
266
83
Digitürk’ü satın alarak Türk medyasında hayata başlayan Katarlı beIN Medya, Şimdi de Ferit Şahenk’ten Star TV, NTV ve NTV Spor’u satın alıyor.

Bundan kısa bir süre önce duyurduğumuz gibi Katarlı dünyaca ünlü medya grubu olan beIN Medya, Digitürk’ü satın alarak Lig TV başta olmak üzere birçok kanala beIN adını vermişti.

Şimdi ise Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Yayın Grubu’nun kanalları olan Star TV, NTV ve NTV Spor başta olmak üzere Kral TV, Kral Pop, Euro Star ve NTV Avrupa kanallarını satın alan beIN Medya, aynı zamanda radyo kanalları olan Kral FM, Kral Pop, Kral World ve NTV Radyo’ya da sahip oluyor.

nRGYQl.jpg


Şu anda ortada dolaşan bilgilere göre Doğuş Yayın Grubu bünyesinde bulunan National Geographic Türkiye’nin akıbeti belli değil iken Ferit Şahenk’in bu satış karşılığında beIN Medya’nın Türkiye’deki tüm hisselerinden %30’luk pay alacağı söyleniyor.

Böylelikle Digitürk ardından şifresiz yayın yapan mecralara da girecek olan beIN’in tıpkı Digitürk’te olduğu gibi NTV, NTV Spor, Star TV, Kral TV ve diğer kanallarda isim değişikliğine gidilip gidilmeyeceği ise bilinmiyor.

Şu anda resmi bir açıklama olmaması nedeniyle bu satışın sonuçları şimdilik net olarak bilinmiyor. Ancak ilerleyen saatlerde ya da günlerde gerekli açıklama ve satış detayları ile sonrasında olabilecek değişiklikler ile alakalı detaylar gelecektir.
 

ali5353

0
Üye
25 Eyl 2015
108
1
18
istanbul
www.chayterim.com
haber yalan arkadaslar İşte Doğuş Grubu'ndan gelen o açıklama: Son günlerde özellikle sosyal medyada Doğuş Grubu’nun en önemli faaliyet kollarından olan Yayın Grubu’muzun satışına ilişkin olarak yapılan haberler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz. Televizyon, radyo, internet ve dergicilik alanında yıllardır başarıyla sürdürdüğü dinamik yayıncılık anlayışı ve lider markalarıyla ülkemizin önemli değerlerinden olan Yayın Grubu’muzun tamamına veya herhangi bir markasına ilişkin olarak iddia edildiği gibi beIN ile bir anlaşma bulunmamaktadır. Hem Türkiye’de, hem de küresel anlamda içerik üretimi ve yayıncılık konusunda üstün başarısını yıllar boyu kanıtlamış Yayın sektörümüze ve markalarımıza yatırımlarımız devam etmektedir. Bu anlamda çok önemli bir girişimimiz olan Puhu TV’yi 2017 yılı başında ülkemizde hizmete açmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Doğuş Grubu olarak vizyoner, yenilikçi ve girişimci bakış açımızın bir parçası olarak sürekli yeni fırsatları gözlemliyoruz. Bu hedef doğrultusunda Türkiye’ye ekonomik, sosyal, kültürel anlamda değer katacak, aynı zamanda istihdam yaratacak yeni yatırım fırsatlarını da her zaman değerlendirmekteyiz. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==>http://www.medyahaber.com/medya/dogus-grubundan-bein-aciklamasi-h16445.html
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,010
12,242
113
ALMANYA
NTV ve Star beIN Group'a mı satılıyor... Yalanlanmıştı ama!..

648577_610_340.jpg


NTV ve Star beIN Group'a satılıyor! Rakamlar ortaya çıktı! Ferit Şahenk'in NTV şartı ne?

Ferit Şahenk'e ait Doğuş Medya Grubu bünyesindeki televizyon kanallarının Katarlı BeIN Group'a satılacağı haberi tekrar konuşulmaya başlandı.

Şubat ayında ilk kez gündeme gelen iddia hem Doğuş hem de beIN tarafından yalanlanmıştı. Ancak, bu sefer konuşulan rakamlar da ortaya çıktı...

İddiaya göre, Şahenk'in satış listesinde Star TV, NTV, NTV Spor, Puhu TV gibi mecralar 800 milyon dolar karşılığı Katar'lı beIN Group'a satılıyor...

Bütün bu televizyon kanalları ve dijital platformu satın alan Digiturk'un sahibi Katarlı Grup Şahenk'e 800 Milyon Dolar ödeme yapacak. Ancak Ferit Şahenk de bu satış çerçevesinde BeIN Group'un Yüzde 30'luk hissesine sahip olacak.

HABER MERKEZİ, EL JAZEERA TÜRK EKİBİNE TESLİM EDİLECEK.

İddiaya göre BeIN Group, NTV ve Star TV'nin haber merkezini yıllardır sadece internet haber sitesiyle faaliyetine devam eden Al Jazeera Turk ekibine teslim edecek.

Katarlı Al Jazeera Turk CINE5 TV'nin de sahibi ancak, kurulmak istenen Al Jazeera Turk kanalına hükümetten onay çıkmamıştı.

GECİKME NEDENİ, FERİT ŞAHENK'İN TÜM HİSSELERİNİ VERMEK İSTEMEMESİ

Satış planındaki NTV'nin durumuyla ilgili belirsizlik ise sürüyor. Ferit Şahenk'in NTV'nin tamamını satmak istemediği bu nedenle satışın henüz imza aşamasına gelmediği belirtiliyor.

DAHA ÖNCE SATIŞ İDDİASI YALANLANMIŞTI...

İlk kez Şubat ayında ortaya atılan Doğuş Grubu - BeIN Group anlaşması haberlerine iki taraftan da yalanlama gelmişti.

Doğuş Grubu’ndan yapılan açıklamada, "Televizyon, radyo, internet ve dergicilik alanında yıllardır başarıyla sürdürdüğü dinamik yayıncılık anlayışı ve lider markalarıyla ülkemizin önemli değerlerinden olan Yayın Grubu'muzun tamamına veya herhangi bir markasına ilişkin olarak iddia
edildiği gibi beIN ile bir anlaşma bulunmamaktadır" denilmişti...

BeIN Group'un açıklamasında ise "Mevcut durumda; söz konusu söylentilerde ifade edildiği gibi bir anlaşma planımız bulunmamaktadır" denilmişti.Bu da satışın konuşulduğu ancak henüz anlaşma sağlanamadığı şeklinde yorumlanmıştı...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst