Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

10 hastalıkla ilgili en ilginç komplo teorileri

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,997
12,213
113
ALMANYA
Bazı hastalıklar gizli örgütler ya da kafayı kırmış birkaç bilim insanı tarafından kasıtlı olarak yayılan bir salgın mı?

Komplo teorisyenleri zaman zaman dünya genelinde patlak veren ve gündemi uzun süre meşgul eden bazı hastalıkların bilinçli bir şekilde laboratuvar ortamında üretildiğini düşünüyor. Haydi o hastalıklara biraz göz atalım.


fft371_mf28251416.Jpeg


1. Parazit stresi


fft373_mf28251444.Jpeg
Mandril türü maymunlar birbirlerinin dışkılarını koklar ve parazit olup olmadığını kontrol eder. Aynı durum biz insanlar için tabiki geçerli değil. 2016 yılında yayınlanan bir araştırmanın sonucuna göre bilim insanları parazit stresinin toplumlara yön verdiğine inanıyor.

Parazit stresi, parazit ve hastalıkların türlerin değerlerinin ve sağlığının gelişimini şekillendiren insan evrimi teorisi anlamına geliyor.

Buna göre Büyük Veba Salgını, parazit stresinin en önemli örneği olabilir. 14'üncü yüzyılda Avrupa'da patlak veren veba salgını sonucu 25 milyon kişi yaşamını yitirmişti. Bazıları veba salgınının Yahudiler tarafından Hristiyan aleminin kökünü kazımak için bilinçli olarak ortaya çıkarılan bir hastalık olduğuna inanıyordu.


2. AIDS

fft373_mf28251454.Jpeg
New York Times gazetesi yazarı ve fizikçi Lawrence Altman, AIDS hastalığını vebadan sonra dünya üzerinde görülen en tehlikeli hastalık olarak tanımladı.

Bazı bilim insanları AIDS hastalığının 1930'lu yıllarda maymunlardan insanlara geçtiğine inanıyor. Bazıları ise AIDS hastalığının CIA tarafından dünyaya kasıtlı olarak yayılan bir tür silah olduğunu düşünüyor. Bu iddiaya göre CIA, eşcinsel bireylerin ve siyahi insanların kökünü kazımak istedi ve böyle bir yönteme başvurdu.


3. Dizanteri

fft373_mf28251457.Jpeg
1800'lü yılların ortasında ABD'deki eyaletler kölelik kavramı konusunda ortak bir paydada buluşamamıştı. BU sebeple her bir eyalet bir diğerini düşman olarak görüyordu. Panic in Washington adlı bir kitapta 1854 Kansas-Nebraska Aktı'nın kölelik karşıtı kişileri öfkelendirdiği yazıyor. Akt, batı eyaletlerinde köleliği yasal hale getiriyordu. Fakat kölelik karşıtlarının eylemleri 1586 yılında Jmaes Bunhanan'ın başkan olarak seçilmesine engel olamadı.

Buchanan birçok kişinin nefret ettiği bir isimdi ve köleliği destekliyordu. Buchanan, National Hotel'in açılış törenini düzenledi. Törende tansiyon son derece yüksekti. Bucharan bu törende ishal oldu. Günümüzde dizanteri olarak bilinen hastalığa törene katılan birçok kişi yakalandı. Birkaç ay sonra dizanteri sebebiyle aralarında Buchanan'ın yeğenlerinin de bulunduğu 36 kişi yaşamını yitirdi.

Hastalık National Hotel'de ikinci defa vuku buldu ve her iki seferde de Buchanan oteldeydi. Birçok Güneyli politikacıya dizanteri teşhisi konuldu. İnsanlar kölelik karşıtı kişilerin dizanteriyi yaymış olabileceğine inanmaya başladı. Fakat dönemin uzmanları otelin sıhhi tesisatın lağım suyu gazını püskürtmesi sonucu hastalığın ortaya çıktığını açıkladı.


4. Lejyoner hastalığı

fft373_mf28251459.Jpeg
Yine ABD'de Pensilvanya eyaletindeki Bellevue-Stratford Hotel'inde 1976 yılında bir davet gerçekleşti. Davete katılan kişiler grip şikayetiyle hastaneye başvurdu. Kuru öksürük, ağrı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gelen bazı davetlilerin akciğerlerinde kanlı ve kabarcıklı bir sıvı tespit edildi. Davet katılanlar son derece seçkin kişiler olduğu için hastalığa Lejyoner hastalığı adı konuldu.

Lejyoner hastalığına neyin sebep olduğu bir türlü bulunamadı. Bazıları akıl sağlığı yerinde olmayan birinin davete gelerek bu hastalığı yaydığını öne sürdü. En nihayetinde hastalığa otelin, bir bakteri yuvasına dönüşen havalandırma sisteminin yol açtığı tespit edildi.


5. Çiçek hastalığı

fft373_mf28251460.Jpeg
Amerikan Bağımsızlık Savaşı sırasında en büyük tehdit çiçek hastalığıydı. Birleşik Krallık, kasıtlı olarak Amerikan yerlilerine çiçek hastalığı bulaştırdı.
Hastalığa bir çare bulunana kadar ABD'de ve Kanada'da birçok kişi yaşamını yitirdi.


6. SARS

fft373_mf28251462.Jpeg
Bir virüs küresel çapta bir sorun haline geldiyse her ulus, hastalığa karşı savaşta rol oynar. 2003 yılında dünya SARS adında yeni bir virüsle tanıştı.

Çin'de başladığı tahmin edilen SARS virüsü, kişilerde akut solunum sendromuna yol açıyor. SARS sebebiyle ölen kişi sayısı son derece az olsa da uzmanlar hastalığa neyin yol açtığına ve tedavisine dair hiçbir şey bilmiyordu.

Bir iddiaya göre SARS virüsünün kaynağı atık yemek torbalarıydı. Atık yemek torbalarından yemek bulmaya çalışan kediler SARS hastalığına yakalanıyor ve hastalık kedilerden insanlara bulaşıyordu.

SARS virüsünün arkasındaki gerçek net olarak açıklanamadığı için internet ortamında da komplo teorileri başını almış gidiyordu. Rus uzmanlar SARS virüsünün bilim insanları tarafından geliştirildiğin öne sürdü. Çin ise SARS virüsünün ortaya çıkmasından ABD'yi sorumlu tuttu.

Tayvan ulusal güvenlik direktörü de SARS virüsünün Çin tarafından bilinçli olarak üretildiğini ve bu virüsü bir tür biyosilah olarak kullandığını iddia etti.


7. Laym hastalığı

fft373_mf28251464.Jpeg
Laym hastalığı 1970'li yıllardan bu yana biliniyor. Fakat hastalık hakkında bilinen çok az bilgi bulunuyor. Menenjit, beyin iltihabı, kafatası sinir iltihabı, eklem yangısı, depresyon, kronik yorgunluk, kalp rahatsızlığı, algı sorunu, öksürük, boğaz ağrısı ve bağırsak sendromu ile kendini gösteren Laym hastalığı için bilim insanları farklı görüşler öne sürüyor.

Laym hastalığı ilk etapta tespit edilmesi son derece zor bir hastalık. Bazıları hastalığın Büyük Buhran sebebiyle ortaya çıktığını söylüyor.

Komplo teorisyenleri ise hastalığı adını veren kente dikkat çekiyor. Buna göre 1975 yılında ABD'nin Connecticut eyaletinde yer alan Lyme kentinde 39 çocuk, bakteri taşıyan kenelere maruz kaldı. Çocukların kaldırıldıkları hastanede, bu hastalığın bir tür biyosilah olup olmadığının araştırılmasını istedi. İddiaya göre laym hastalığı, keneler üzerinde denenen bir tür askeri byolojik silah olabilirdi.


8. Ebola

fft373_mf28251465.Jpeg
Ebola ilk olarak 1976 yılında teşhis edildi. Ebola virüsü kapan bireylerin yüzde 75'inde iç kanama görülüyor. Virüsü kapan kişilerde ayrıca ateş ve karın ağrısı şikayetlerine de rastlanıyor.

Liberya'da ortaya çıkan Ebola virüsü iki aşamalı olarak insanları etkiliyor. İlk aşamada birey, kendisini iyileşmiş sanıyor. Fakat y aklaşık bir yıl aradan sonra Ebola gerçek yüzünü göstermeye başlıyor. Liberya halkı, Ebola virüsünün hükümetin dış yardım alabilmek için ortaya çıkardığını düşünüyor.

Devlet hizmetlerinin son derece içler acısı olduğu Liberya'da sağlık hizmetleri de bir o kadar kötü durumda.


9. Kanser

fft373_mf28251466.Jpeg
Türü ne olursa olsun kanser son derece tehlike bir hastalık. Fakat bazı kişiler, tıp dünyasının bilinçli olarak kanseri tedavi eden yöntemi uygulamadığını iddia ediyor. Bu iddiaya göre kanserin tedavi edilmemesinin amacı uluslararası ilaç şirketlerini zengin etmek.
Eğer kanser tedavisi gerçekten uygulanırsa ilaç şirketleri kanser ilacı satamayacak ve para kazanamayacak. Bu iddiayı dayanak göstererek kanserin kasıtlı olarak iyileştirilmediği öne sürülüyor.


10. Zika virüsü

fft373_mf28251479.Jpeg
Zika virüsü teşhisi ilk olarak 1947 yılında konuldu. Bir iddiaya göre İngiliz biyoteknoloji firması Oxitec, laboratuvar ortamında Zika virüsünü geliştirdi ve insanlık yararına sivrisineklerin taşıması için uygun hale getirdi.

Şirket, 2012 yılında Brezilya'da faaliyet göstermeye başladı. 2016 yılında da Zika virüsü salgını ortaya çıktı.

Zika virüsü, dang humması da taşıyan sivrisinekler tarafından insanlara taşınıyor. Dang humması ile beraber taşınan virüs, insanlara bulaştığında korkunç etkiler gösteriyor. Yani bir diğer deyişle iyilik amaçlı başlayan bir proje insanlığın kötülüğünü hedefledi.

Fakat bir diğer iddia ise Oxitec şirketinin masum olduğu. Buna göre Oxitec şirketi, virüsün çıktığı 1947 yılından 55 yıl sonra kuruldu.


 
Üst